Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ρεάλ Μαδρίτης: Για το 11ο ευρωπαϊκό η πιστή στα Final Four «Βασίλισσα»

Ρεάλ Μαδρίτης: Για το 11ο ευρωπαϊκό η πιστή στα Final Four «Βασίλισσα»

558B281D AFB5 4875 AE18 7FE32E74E54F jpeg

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ τη φετινή σεζόν αλλά είχε τις απαντήσεις στα κρίσιμα σημεία και ως πολυνίκης της Euroleague φιλοδοξεί να κατακτήσει για 11η φορά το τρόπαιο.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο στην κανονική διάρκεια της Euroleague η Ρεάλ Μαδριτης είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Αρκετοί εξέφρασαν αμφιβολίες στη διάρκεια της σεζόν για το εάν  μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροι στο φετινό Final Four την κατάκτηση του τροπαίου. Η αλήθεια είναι ότι οι «Μαδριλένοι» έδωσαν δικαιώματα με την απόδοσή τους. Στα κρίσιμα σημεία έδειξαν τη βαριά τους φανέλα με τους παίκτες- προσωπικότητες να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Ασταθής στην απόδοσή της

Η Ρεάλ στη regurla season είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Ξεκίνησε το φετινό ευρωπαϊκό της ταξίδι με νίκη (82-69) επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ανατολού Εφές. Την 5η αγωνιστική σε ένα ματς για γερά νεύρα νίκησε με έναν μόλις πόντο στην έδρα της, την Φενερμπαχτσέ (70-69).  Για την 6η και την 8ηαντίστοιχα αγωνιστική άλωσε την Αγία Πετρούπολη και το Μόναχο, επικρατώντας των Ζενίτ και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα. Στη συνέχεια το σύνολο του Πάμπλο Λάσο σημειώνει έξι συνεχόμενες νίκες. Ακολουθεί η ήττα με 93-80 από τη Μπαρτσελόνα.

Άμεσα αντίδραση για τη Ρεάλ, η οποία τις επόμενες αγωνιστικές νικάει δύσκολα (75-73) την Αρμάνι στο Μιλάνο, ενώ αν και αποδεκατισμένο δείχνει τη νοοτροπία νικητή που τη διακατέχει, νικώντας 71-65 τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ακολουθούν σπουδαίες νίκες επί της Μονακό εκτός έδρας και των Ολυμπιακού και Ζενίτ εντός έδρας.

Ξαφνικά αρχίζει για τον ισπανικό σύλλογο μια αγωνιστική καθίζηση. Η «Βασίλισσα» χάνει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια (Φενέρ εκτός, Μπαρτσελόνα εντός, Ζαλγκίρις εκτός, Ερυθρός Αστέρας εκτός) και αρχίζει η γκρίνια στις τάξεις των οπαδών της. Το προσεχές διάστημα συνεχίζει την αγωνιστική κατακρύλα γνωρίζοντας την ήττα από την Εφές εκτός, τη Μακάμπι εκτός, τον Παναθηναϊκό εκτός, αλλά και τη Μπάγερν εντός. Τελικά τερματίζει στη τέταρτη θέση.

Δείχνει το μέταλλό της στα playoff

Ως τέταρτη η Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε στο δρόμο της την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το μομέντουμ έδειχνε Μακάμπι αλλά οι Ισπανοί είχαν αντίρρηση. Παίζοντας κυριαρχικό μπάσκετ οι «μερένχες» σκούπισαν με 3-0 νίκες τους Ισραηλινούς. Έτσι έκλεισαν τη θέση τους για το Final Four του Βελιγραδίου, το υπ’ αριθμόν 12 στην ιστορία της.

Το ρόστερ της Ρεάλ ξεχειλίζει από ποιότητα

Η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ στην Ευρωλίγκα. Στα γκαρντ Γιουλ, Κοζέρ,Γκος, Αμπάλντε, Ρούντι Φερνάντεθ αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για τον Πάμπλο Λάσο. Η φρόντλαιν διαθέτει δύο εξαιρετικούς πάικτες, τους Γιαμπουσέλε και Ταβάρες. Συνθέτουν μια ποιοτική γραμμή ψηλών, η οποία κάνει τη διαφορά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

ul 1rudyaava

Ο Λάσο έχει εδραιώσει τη Ρεάλ στην μπασκετική ελιτ

Με σκληρή δουλειά  ο Πάμπλο Λάσο έχει χαράξει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου. Πλέον είναι ένας από τους έμπειρους προπονητές της «Βασίλισσας». Έχει κοουτσάρει την ισπανική ομάδα σε έξι συνολικά Final Four, μετρώντας δύο κατακτήσεις. Ο τεχνικός των «Μαδριλένων» φιλοδοξεί να καθοδηγήσει τη Ρεάλ στο 11ο τρόπαιο της Euroleague της ιστορίας της . Gνωρίζει πολύ καλά ότι ο ίδιος οφείλει να διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι των υπόλοιπων διεκδικητών του τροπαίου, παίρνοντας ο,τι καλύτερο μπορεί από κάθε του παίκτη ξεχωριστά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…