Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Μονακό: Τα «κλειδιά» της νίκης σύμφωνα με τη Euroleague

Ολυμπιακός – Μονακό: Τα «κλειδιά» της νίκης σύμφωνα με τη Euroleague

Ολυμπιακός

Ολυμπιακός και Μονακό βρίσκονται στο 2-2 ύστερα από τέσσερις αναμετρήσεις για τα playoffs της Euroleague και το βράδυ της Τετάρτης (4/5, 21.30) επιστρέφουν στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για το πέμπτο και κρισιμότερο παιχνίδι της σειράς.

Στην επίσημή της ιστοσελίδα, η Euroleague έκανε ανάρτηση ενόψει του συγκεκριμένου αγώνα, στην οποία αναφέρεται στα «κλειδιά» της νίκης για τις δύο ομάδες. Μια νίκη που θα στείλει τον νικητή στο Final Four του Βελιγραδίου και τον ηττημένο… σπίτι του.

Μονακό

Για τον Ολυμπιακό

Τονίζει ότι θα πρέπει να στραφεί και να στηριχθεί περισσότερο στις «παλιές καραβάνες» του, ήτοι τους παίκτες με μεγάλη εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις: Τους Κώστα Σλούκα, Κώστα Παπανικολάου αλλά και τον μεγάλο αρχηγό Γιώργο Πρίντεζη.

«Όλη η πίεση θα είναι στην πλευρά του Ολυμπιακού στο Game 5, καθώς η Μονακό, στην πρώτη της σεζόν στη Euroleague, δεν έχει κάτι να χάσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι έμπειροι ηγέτες μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο και οι «κόκκινοι» έχουν τέτοιους παίκτες στους οποίους μπορούν να στηριχθούν.

Τέτοιοι είναι οι πολλάκις πρωταθλητές Κώστας Σλούκας, Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να αποφύγει να μείνει πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι, αφού αν αναγκαστεί να κυνηγάει τη Μονακό αυτό θα του δώσει έξτρα πίεση. Αν εμπιστευθεί τους έμπειρους και δώσει τον τόνο σε άμυνα και επίθεση, αυτό θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά».

Μονακό

Για τη Μονακό

Το κείμενο τονίζει πως πρόκειται για τη ομάδα με το τρίτο καλύτερο εκτός έδρας ρεκόρ στη διοργάνωση, ενώ προσθέτει πως η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς θα πρέπει να στηριχθεί για άλλη μια φορά στην πίεση στην μπάλα, ώστε να υποχρεώσει τον Ολυμπιακό σε λάθη.

«Η Μονακό έχει υποχρεώσει τον αντίπαλό της στα περισσότερα λάθη μέχρι στιγμής στα playoffs (13,3 ανά αγώνα) και κερδίζοντας αυτή τη μάχη ξανά, μπορεί να πάρει κάποιου εύκολους και κρίσιμους πόντους στο Game 5.

Στα δύο ματς που έχει κερδίσει, η Μονακό σούταρε εξαιρετικά σε δίποντα (63,4%) και βολές (90,9%).

Αυτοί οι τομείς είναι επίσης κομβικοί σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Οι οκτώ εκτός έδρας νίκες της Μονακό στην κανονική περίοδο ήταν η τρίτη καλύτερη επίδοση στη λίγκα και ακόμα μία θα έγραφε ιστορία για το κλαμπ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…