Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ο Σλούκας στο μικρό κλαμπ «500άρηδων» πασέρ του Ολυμπιακού

Ο Σλούκας στο μικρό κλαμπ «500άρηδων» πασέρ του Ολυμπιακού

πρωταθλήματος

Ο Κώστας Σλούκας έπειτα από την αναμέτρηση του Απόλλωνα Πάτρας με τον Ολυμπιακό έγινε ο  πέμπτος παίκτης στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» στη Stoiximan Basket League που έφτασε τις 500 ασίστ

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Από τα χέρια του Κώστα Σλούκα έφυγαν πέντε από τις 23 ασίστ του Ολυμπιακού στο εξ αναβολής παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League με τον Απόλλωνα Oscar. Ήταν αυτές που τον κατέστησαν μέλος σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών των «ερυθρόλευκων». Εκείνων που μέτρησαν 500+ ασίστ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Σλούκας έγινε ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού στη Stoiximan Basket League που έφτασε τις 500 ασίστ. Το κατάφερε στην 175η εμφάνιση του με τα ερυθρόλευκα στην κατηγορία. Όπως φαίνεται και από τον παρακάτω πίνακα, πολύ σύντομα, ίσως και το προσεχές Σάββατο, ο Σλούκας να γίνει ο 4ος πασέρ στην ιστορία του Ολυμπιακού αφού χρειάζεται ακόμη τρεις για να ξεπεράσει τον Θοδωρή Παπαλουκά…

Assists OSFP

Κατά τα άλλα για τον Ολυμπιακό…

*Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 2/2 τρίποντα και με αυτά έγινε ο 4ος στην ιστορία της ομάδας στη Stoiximan Basket League που έφτασε τα 200.

*Ο Σάσα Βεζένκοφ τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, σημειώνοντας το πέμπτο του double-double στο φετινό Πρωτάθλημα και «πιάνοντας» στην τρίτη θέση της λίστας τον Τζέιμς Κέλι του Άρη. Μπροστά του βρίσκονται μόνον ο Ουσμάν Κρουμπάλι (7) και οι Δημήτρης Αγραβάνης και Σακούρ Τζούστον (6).

Ο Βεζένκοφ χρειάστηκε τον λιγότερο χρόνο από τις προηγούμενες ανάλογες επιδόσεις του για να τα καταφέρει, μένοντας στο παρκέ για 24:48 έναντι των 25:02 που χρειάστηκε στο ματς της 6ης αγωνιστικής με το Περιστέρι Vitabiotics (17π, 10ρ.).

*Με τις δύο τάπες που έκανε στο ματς της Πάτρας, ο Μουσταφά Φαλ μπήκε στην πρώτη 20άδα των ξένων μπλοκέρ του Ολυμπιακού. Έφτασε στην 20ή θέση και τις 19 τάπες τον αείμνηστο Κρίστιαν Βελπ και τον Στεφάν Ρισασέ. Ο Γερμανός έπαιξε με τα ερυθρόλευκα στη σεζόν 1996-97 και ο Γάλλος στη διετία 2000-02.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Κάνααν: «Να μείνουμε ενωμένοι και να μην γίνουν λάθη»

Ο Αϊζάια Κάνααν θέλει από την ομάδα του ενότητα, στο Βελιγράδι Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού…