Κεντρική NBA NBA: Με το δεξί στα ημιτελικά Χιτ και Σανς [vid]
NBA

NBA: Με το δεξί στα ημιτελικά Χιτ και Σανς [vid]

NBA

Οι ημιτελικοί της Δύσης και της Ανατολής έχουν ήδη αρχίσει. Τα ξημερώματα, οι Χιτ χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση των Χίρο και Αντεμπάγιο νίκησαν 106-92 τους Σίξερς. Την ίδια ώρα, οι  Σανς με τους Έιτον και Μπούκερ πρωταγωνιστές επιβλήθηκαν 121-114 των Μάβερικς.

Μαϊάμι Χιτ – Φιλαδέλφεια Σίξερς 106-92

Οι Χιτ έκαναν το 1-0 κόντρα στους Σίξερς ξεκινώντας με το δεξί την παρουσία τους, στα ημιτελικά της Ανατολής. Χίρο και Αντεμπάγιο  σημείωσαν 25 και 24 πόντους αντίστοιχα συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας τους.  Από την αρχή του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Το τέλος της πρώτης περιόδου τους βρήκε στο +8 (30-22). Οι Σίξερς αντέδρασαν στο δεύτερο δωδεκάλεπτο και με ένα επιμέρους σκορ 20-29, πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια (50-51).

Στη τρίτη περίοδο, οι Χιτ ανέκτησαν τα ηνία, με τους Σίξερς να αδυνατούν να ακολουθήσουν. Για τη Φιλαδέλφεια ξεχώρισε ο Χάρις με 27 πόντους. Η απουσία του Εμπίντ είναι τεράστια για τους Σίξερς, οι οποίοι στερούνται τον ηγέτη τους. Έτσι η πρόκριση απέναντι στους Χιτ με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει με αγωνιστική υπέρβαση.

Φοίνιξ Σάνς – Ντάλας Μάβερικς 121-114

Οι Σανς επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και επιβλήθηκαν 121-114 των Μάβερικς. Έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τους Έιτον και Μπούκερ οι περσινοί φιναλίστ έκαναν το πρώτο βήμα πρόκρισης στους τελικούς της Δύσης. Το Φοίνιξ ήταν κυρίαρχο καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δίκαια έφτασε στην τελική επικράτηση.

Οι Μάβερικς παρά την μαγική εμφάνιση του Λούκα Ντόνσιτς (45 πόντοι, 12 ριμπάουντ) δεν μπόρεσαν να «σπάσουν» την έδρα των Σανς. Ο Μάξ Κλέμπερ πρόσθεσε άλλους 19 πόντους, έχοντας μια πολύ άσχημη πτώση στο παρκέ, έπειτα από κάρφωμά του. Το Ντάλας οφείλει να πάρει και από άλλους παίκτες πέραν του Ντόνσιτς βοήθειες εάν θέλει να προκριθεί στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας.

 

Επιμέλεια Θέματος: Βασίλης Μιχάλης
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…