Κεντρική NBA NBA: Άλωσαν το Μιλγουόκι οι Σέλτικς, μία ανάσα από τους τελικούς της Δύσης οι Ουόριορς [vid]
NBA

NBA: Άλωσαν το Μιλγουόκι οι Σέλτικς, μία ανάσα από τους τελικούς της Δύσης οι Ουόριορς [vid]

Σέλτικς NBA

Οι Σέλτικς έκαναν μπρέικ στο Μιλγουόκι, ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά με τους Μπακς, ενώ οι Ουόριορς προηγούνται πλέον 3-1 στις νίκες των Γκρίζλις.

Δύο ακόμα εντυπωσιακά παιχνίδια επεφύλασσαν τα ξημερώματα στο φίλαθλο κοινό του NBA. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, οι Σέλτικς δείχνοντας χαρακτήρα απέδρασαν με σπουδαίο διπλό από το Μιλγουόκι.

Στο 2-2 πλέον η σειρά και τα πάντα παραμένουν ανοικτά. Λίγες ώρες αργότερα οι Ουόριορς αν και δυσκολεύτηκαν αφάνταστα έκαμψαν με 101-98 την αντίσταση των Γκρίζλις και απέχουν μια νίκη από την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης.

Μιλγουόκι Μπακς – Μπόστον Σέλτικς 108-116

Σταματημό δεν έχουν οι συγκινήσεις, τις οποίες προσφέρει η σειρά των αγώνων ανάμεσα στους Μπακς και στους Σέλτικς. Οι Σέλτικς με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τέιτουμ και Χόρφορντ, οι οποίοι αμφότεροι σημείωσαν από 30 πόντους άλωσαν το Μιλγουόκι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν για μια ακόμα φορά συγκινητικός αλλά οι 34 πόντοι του δε στάθηκαν αρκετοί για να αποφευχθεί η ήττα για τους Μπακς.

Η αναμέτρηση ήταν αρκετά ισορροπημένη από το ξεκίνημά της. Οι Μπακς έπαιρναν μια διαφορά της τάξεως των 7-8 πόντων αλλά δεν μπορούσαν να τη διατηρήσουν. Το πρώτο δωδεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με επτά πόντους.

Οι Σέλτικς μείωσαν στην ελάχιστη τιμή της τη διαφορά στο ημίχρονο (48-47). Στο τρίτο δωδεκάλεπτο οι Μπακς ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης και με τον Γιάννη να κάνει ο,τι θέλει στο παρκέ ξέφυγαν με 11 πόντους (76-65).

Ωστόσο, οι Σέλτικς δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Με τον Χόρφορντ να κάνει το ματς της ζωής του, βγάζοντας απίστευτη ενέργεια στην άμυνα οι «Κέλτες» έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φανερά καταπονημένος από τη τεράστια προσπάθεια δεν βρήκε τις επιθετικές λύσεις στο τέλος.

Έτσι το σύνολο του Ουντόκα πήρε μια τεράστια νίκη. Πλέον η σειρά μεταφέρεται τα ξημερώματα της 12ης Μαΐου στη Βοστώνη, με τους Σέλτικς να θέλουν να κάνουν το 3-2 και τους Μπακς να ψάχνουν το μπρέικ για να έχουν τη δυνατότητα να πάρουν στο Μιλγουόκι την πρόκριση.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Μέμφις Γκρίζλις 101-98

Σπουδαία αναμέτρηση διεξήχθη στο «Chase Center» με τους Ουόριορς να επικρατούν 101-98 στο τέλος των Γκρίζλις. Με τον Στεφ Κάρι να είναι εντυπωσιακός και να σημειώνει 34 πόντους, οι «Πολεμιστές» απέχουν μια νίκη από τους τελικούς της Δύσης. Παρά την απουσία του Τζα Μοράντ, οι Γκρίζλις είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού το προβάδισμα στο σκορ.

Η απουσία του αδιαμφισβήτητου ηγέτη τους, αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο για τους Γκρίζλις. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν ικανοί για να φτάσουν στο μπρέικ και να πάρουν πίσω το πλεονέκτημα της έδρας. Ωστόσο, στα κρίσιμα σημεία μίλησε η εμπειρία του σπουδαίου Στεφ Κάρι. Σημείωσε 18 πόντους στην τέταρτη περίοδο, 10 στο τελευταίο τρίλεπτο  και έφερε τους Γουόριορς σε πλεονεκτική θέση.

Οι Γκρίζλις κατέθεσαν τη ψυχή τους στο παρκέ, αλλά η απουσία του Μοράντ φάνηκε. Το Μέμφις ξέμεινε από λύσεις στο φινάλε. Πλέον, καλείται να ανέβει ένα βουνό για να αντιστρέψει τα δεδομένα της σειράς. Από τη μεριά τους οι Ουόριορς, έχουν τρεις ευκαιρίες για να πάρουν την πρόκριση και θα ήθελαν ήδη από τον επόμενο αγώνα να τα καταφέρουν.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μπράουν: «Ο Σαμπόνις θα έπρεπε να είναι στη συζήτηση για το βραβείο του MVP»

Ξεκάθαρος ως προς την συμμετοχή των παικτών για το βραβείο του MVP είναι π Μάικ Μπράουν. Ο…