Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα: Οι ισχυροί «μπλαουγκράνα» έχουν όλα τα φόντα για να σηκώσουν το τρόπαιο

Μπαρτσελόνα: Οι ισχυροί «μπλαουγκράνα» έχουν όλα τα φόντα για να σηκώσουν το τρόπαιο

474B2DCB 2355 484F 879B 6BAF6E1FFC73 jpeg

Η καλύτερη ομάδα της κανονικής περιόδου θα διεκδικήσει στο Βελιγράδι το τρίτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο και έχει όλα τα φόντα για να πετύχει τον μεγάλο της φετινό στόχο.

Η Μπαρτσελόνα δικαίως βάσει την συνολικής της απόδοσης στη regular season βρίσκεται στο μεγάλο μπασκετικό ραντεβού της Euroleague. Το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έδειξε από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια την ποιότητά τους. Εξ’ αρχής οι «μπλαουγκράνα» έχουν θέσει ως στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ο Λιθουανός τεχνικός διαθέτει στα χέρια του ένα εξαιρετικό ρόστερ και φιλοδοξεί να κατακτήσει τον θεσμό και ως προπονητής.

Είχε τη σταθερότερη απόδοση στην κανονική περίοδο

Ο ισπανικός σύλλογος ήταν η ομάδα με την πιο σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Σε κάποιες αναμετρήσεις δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά αλλά οι παίκτες- προσωπικότητες, τους οποίους διαθέτει βγήκαν μπροστά στα κρίσιμα σημεία και εξασφάλισαν τη νίκη για λογαριασμό της ομάδας τους.

Για την 3η αγωνιστική στο πρώτο πολύ δύσκολο παιχνίδι, οι «μπλαουγκράνα» έκαμψαν με έναν πόντο διαφορά και μάλιστα στην παράταση τη σθεναρή αντίσταση του Ολυμπιακού (79-78). Την αμέσως επόμενη αγωνιστική τα βρήκαν εκ νέου σκούρα, αυτή τη φορά απέναντι στη Μονακό αλλά και πάλι έδειξαν χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία, παίρνοντας τη νίκη με 85-81.

Δίκαιη η πρωτιά στην κανονική περίοδο

Νέα μεγάλη νίκη σημείωσε η ισπανική ομάδα την 6η αγωνιστική αλώνοντας την έδρα της Φενέρ με τελικό σκορ 74-76. Παράλληλα, για την 10ηαγωνιστική νικάει εντός έδρας με 81-73 την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ για την 13ηαγωνιστική ημέρα του θεσμού νικάει την Εφές στην Κωνσταντινούπολη με 95-93.

Στη συνέχεια δείχνει την ανωτερότητά της , νικώντας 93-80 τη μεγάλη της αντίπαλο, Ρεάλ Μαδρίτης. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες επί Ερυθρού Αστέρα, Παναθηναϊκού και Ούνιξ Καζάν, ανοίγουν το δρόμο για το πλεονέκτημα έδρας στα playoff και την κορυφή της κανονικής περιόδου.

Για την 21η αγωνιστική επικρατεί 82-77 της Εφές. Ακολουθούν πέντε συνεχόμενες νίκες μέχρι να έρθει η ήττα από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Το σύνολο του Σάρας σημειώνει τρεις ακόμα για να κλείσει με ήττες από Ολυμπιακό και Μακάμπι την κανονική περίοδο. Μπαίνει στη διαδικασία των playoff ως πρώτη αντιμετωπίζοντας την όγδοη Μπάγερν Μονάχου.

Πολλοί περίμεναν εύκολη πρόκριση για τους «μπλαουγκράνα». Τελικά αυτή ήρθε αλλά χρειάστηκε Game 5 με τον Λαπροβίτολα να παίρνει τη Μπαρτσελόνα από το χέρι και να την οδηγεί στο 16ο Final Four της ιστορίας της!

Ο «εγκέφαλος» Καλάθης

Ο Νικ Καλάθης είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό πλειμέικερ, ο οποίος είναι το Α και το Ω της επιθετικής δημιουργίας των «μπλαουγκράνα». Οι πάσες μισού αλλά και ολόκληρου γηπέδου αποτελούν σήμα κατατεθέν του. Συνεργάζεται άψογα με τους Νίκολα Μίροτιτς, Μπράντον Ντέιβις και Σανλί. Ο Σάρας στηρίζει πάρα πολλά πάνω του για την ευρωπαϊκή διάκριση της ομάδας του.

nik

Μίροτιτς- Ίσως το καλύτερο «4άρι» στην Ευρώπη

Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης της Μπαρτσελόνα και υποψήφιος MVP της τρέχουσας σεζόν της Euroleague. O Μαυροβούνιος φόργουορντ προσφέρει πολύτιμες λύσεις στο σκοράρισμα ενώ και είναι δυσκολοκατάβλητος στην άμυνα. Είναι εξαιρετικός σουτέρ τόσο από μέση όσο και από μακρινή απόσταση. Η πορεία της Μπαρτσελόνα στο επικείμενο Final Four θα επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την απόδοση του Μίροτιτς.

nikola

Κούριτς και Λαπροβίτολα, δύο παίκτες- κλειδιά για τη Μπαρτσελόνα

Δύο πολύ σημαντικοί παίκτες της φετινής Μπαρτσελόνα είναι οι Κάιλ Κούριτς και Νικολας Λαπροβίτολα. Ο πρώτος με μεγάλο του όπλο το περιφερειακό σουτ έχει χαράξει μια αξιόλογη καριέρα. Αποτελεί εγγύηση πίσω από τα 6,75μ και σίγουρα στο Final Four και στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει αρκετές προσπάθειες.

yle

Παράλληλα, ο Λαπροβίτολα είναι ένας πολύ καλός κόμπο γκαρντ. Σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. επιπλέον, είναι αρκετά καλός στο δημιουργικό κομμάτι. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον έχει στα βασικά του πλάνα και περιμένει πολλά από τον ίδιο και στο Final Four.

apro

Ο rookie Γιουκουμπάιτις

Εξαιρετική είναι μέχρι τώρα η παρθενική σεζόν του Ρόκας Γιουκουμπάιτις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Ο Λιθουανός γκαρντ αποτελεί μπασκετική ανακάλυψη του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στη Ζαλγκίρις, με της οποίας τη φανέλα συστήθηκε στο μπασκετικό κοινό ο Γιοκουμπάιτις.  Ακόμα δεν έχει καν συμπληρώσει τα 22 του χρόνια και δείχνει τις μπασκετικές του ικανότητες. Μάλιστα για φέτος είναι ο Rising Star της Euroleague με τη Μπαρτσελόνα να έχει πετύχει διάνα με την απόκτησή του.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…