Κεντρική Β' Εθνική Μάνταλος: «Στη ΝΕΜ έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό πολυεπίπεδα»

Μάνταλος: «Στη ΝΕΜ έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό πολυεπίπεδα»

ΝΕΜ

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος (ΝΕΜ) κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Α2 Κατηγορία του 2022/23, μία επιτυχία που είχε να ζήσει η τοπική κοινωνία εδώ και πενήντα χρόνια. Ο πρωτομάστορας της ανόδου, Γιώργος Μάνταλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης για όσα βοήθησαν προκειμένου η ΝΕΜ να κερδίσει την άνοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αλλά και για τα επόμενα σχέδια του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ΝΕΜ, Γιώργος Μάνταλος:

– Κόουτς, η τοπική κοινωνία των Μεγάρων μετά από μισό αιώνα ξαναζεί ιστορικές στιγμές. Τι σημαίνει για τον οργανισμό της ΝΕΜ και την πόλη, η άνοδος στην Α2;

«Είναι αναμφισβήτητα μια ιστορική στιγμή! Όχι τόσο για το αποτέλεσμα, αλλά γιατί η περιοχή διψούσε για κάτι τέτοιο. Η πόλη ζει πλέον σ’ αυτούς τους αθλητικούς ρυθμούς και ήδη ακούγονται έντονα ιδέες για νέο κλειστό, για δημιουργία της θυγατρικής μας, της “Flame BC” για στελέχωση του ΝΕΜ Basketball School και αρκετά άλλα πράγματα που ενισχύουν το brand name του συλλόγου και περιγράφουν την διαγεγραμμένη κοινή πλέον πορεία της “φλόγας” με την πόλη των Μεγάρων».

– Δημιουργήσατε μια ανταγωνιστική ομάδα στην αρχή της σεζόν με στόχο την άνοδο

Περιμένατε όμως ότι θα είχατε εξασφαλίσει το εισιτήριο αρκετές αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα;
«Δεν το είχα σκεφτεί καθόλου γιατί δεν με ενδιέφερε. Δημιουργήσαμε μια ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα. Την δημιουργήσαμε όμως για να το πάρει με τον “δικό μας τρόπο” και όχι με “κάθε τρόπο”.

Το καταφέραμε, είμαστε χαρούμενοι και δεν μας απασχόλησε ποτέ αν θα γινόταν νωρίς ή την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ΝΕΜ σε μερικές ημέρες θα αντιμετωπίσει το Παλαιό Φάληρο στον τελικό κυπέλλου της ΕΣΚΑΝΑ με στόχο να ολοκληρωθεί ιδανικά η σεζόν με δυο τρόπαια».

– Πόσο δύσκολο είναι το έργο σας να κρατήσετε τους παίκτες σας προσγειωμένους;

«Τα παιδιά είναι εκπληκτικά και εξαιρετικοί επαγγελματίες και αθλητές και είναι πάντοτε προσγειωμένα και συνεργάσιμα. Το δύσκολο είναι, ενώ ουσιαστικά έχει τελειώσει για μας το πρωτάθλημα, να τους κρατάς επί ένα μήνα μετά σε κατάσταση φόρμας για να παίξουν τον τελικό. Ειδικά αφού μεσολάβησε και το Πάσχα! Νομίζω ότι ο προγραμματισμός της ΕΣΚΑΝΑ σε αυτό το κομμάτι ήταν από ατυχής έως τραγικός».

– Με την άνοδο της ομάδας στην Α2 πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες στην ΝΕΜ BC Arena;

«Έχει ήδη προγραμματιστεί επέκταση κερκίδας. Η μελέτη είναι στα χέρια του Δημάρχου. Ο κ. Σταμούλης έχει δεσμευθεί ότι θα παραδοθεί πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Είναι ένας από μας και του έχω εμπιστοσύνη. Θα γίνουν και δημοσιογραφικά μπουθ, βοηθητικοί χώροι και άλλα. Μέσα στην εβδομάδα έχω συνεργασία με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου κ. Σπύρο Τσιούνη και θα τα δρομολογήσουμε όλα.
Τους ευχαριστώ θερμά και τους δύο. Από την ημέρα που άλλαξε η διοίκηση του Ηροδώρου η ΝΕΜ από εκεί που βίωνε διωγμό από την προηγούμενη διοίκηση ξαφνικά αποκαταστάθηκαν όλα σε μία μέρα».

– Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να έχει και τον ρόλο του γενικού διευθυντή όπως εσείς, σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

«Καθόλου! Το αντίθετο είναι ευλογία. Το έχω ξαναπεί: Ίσως αποτελεί την λύση για την έξοδο από την κρίση του ελληνικού μπάσκετ. Η εποχή του “λεφτά” προέδρου ή του “ξερόλα” παράγοντα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όλες οι διοικήσεις οφείλουν να βρουν τεχνοκράτες με άρτια και μείζονα επιστημονικά προσόντα για να “τρέξουν” τις ομάδες».

– Έχει γίνει η προεργασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ή είναι ακόμα νωρίς;

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό πολυεπίπεδα. Τον Μάιο θα προκύψει νέα διοίκηση που θα οδηγήσει την ομάδα την επόμενη 3ετία, είμαστε στο Μητρώο της ΓΓΑ, έχουμε πλήρως επικαιροποιημένο νέο καταστατικό, έχουμε όλα τα τμήματα που οφείλει να έχει ένας ημιεπαγγελματικός σύλλογος και γενικότερα πληρούμε όλες τις απαιτούμενες διοικητικές και από πλευράς μάνατζμεντ και μάρκετινγκ προδιαγραφές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η πρώτη ανακοίνωση ευελπιστώ να είναι η ανανέωση του αρχηγού μας Άκη Καλλινικίδη και ακολούθως να δρομολογηθούν και τα υπόλοιπα. Ήδη έχουν παρθεί σημαντικές αποφάσεις».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…