Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Κουκάς: «Το τελευταίο βήμα για το όνειρο»

Κουκάς: «Το τελευταίο βήμα για το όνειρο»

koukas e1653318636455 jpg

Το Ψυχικό επιβλήθηκε με 76-57 της Ελευθερούπολης και προκρίθηκε στους τελικούς των play-offs ανόδου της Α2, όπου και θ’ αντιμετωπίσει τον Τρίτωνα. Ο Γιώργος Κουκάς ήταν ένας απ’ τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Γιάννη Λαμπίρη. Αναλυτικά είπε:

Για την πρόκριση του Ψυχικού στους τελικούς των play-offs ανόδου: «Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, η οποία έχει έρθει μέσα από πολύ κούραση και πολύ μεγάλη προσπάθεια. Βέβαια, το Ψυχικό είχε τερματίσει πριν 2 σεζόν στην 3η θέση ξανά που δεν είχε ολοκληρωθεί η σεζόν, αλλά, ναι, είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο και την ομάδα και είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».

Για το αν έχουν κούραση απ’ τα συνεχόμενα ματς: «Η αλήθεια είναι ότι παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο ίσως αποκτάς κι έναν αγωνιστικό ρυθμό. Βέβαια η κούραση υπάρχει, αλλά μέσα σε παιχνίδια που ήταν όλα «τελικοί» την ξεχνάς. Στο τέλος όμως έρχεται πάλι η κούραση να σου θυμίσει ότι είναι εκεί. Όλα καλά, τα έχουμε καταφέρει και μας έχει μείνει ακόμα το τελευταίο βήμα για να κατακτήσουμε αυτό που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε».

Για το αν η άμυνα είναι το «κλειδί»: «Σίγουρα είναι και η άμυνα, ειδικά σε τέτοια παιχνίδια τα δίνουμε όλα. Εγώ πιστεύω ότι άμυνα και η επίθεση συνδέονται μεταξύ τους. Είναι αλληλένδετα, η άμυνα σου δίνει στην επίθεση και η επίθεση σε βοηθάει στην άμυνα. Νομίζω ότι έχουμε βρει μια ισορροπία και πιστεύω ότι αυτό ήταν που μας οδήγησε σε αυτήν την εύκολη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι. Ήμασταν αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα, ήταν ένα «τελικός», υπάρχει πολύς μπασκετικός εγωισμός σε όλα τα παιδιά και στο τέλος τα καταφέραμε».

Για το τι άλλαξε στην ψυχολογία τους μετά το «break» της Ελευθερούπολης: «Στο 1ο παιχνίδι της σειράς δε μπήκαμε έτσι όπως θα έπρεπε να μπούμε. Η κούραση φάνηκε λίγο εκεί, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, αφήσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, δεχθήκαμε κάποια χαζά καλάθια και στο τέλος ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό μας πείσμωσε πάρα πολύ όλους και είπαμε ότι πάμε για να κερδίσουμε στην Ελευθερούπολη. Και φάνηκε και στο ματς ότι ήμασταν πολύ έτοιμοι για να κάνουμε αυτό το «break» και περάσαμε και με 19 πόντους μπροστά σε ένα σημείο. Αργότερα η Ελευθερούπολη αντέδρασε, γιατί είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και ειδικά στο γήπεδό της. Ήταν πολύ μεγάλη νίκη για ‘μας και η αναπτέρωση του ηθικού μας ήταν τεράστια, οπότε γυρνώντας στο τελευταίο παιχνίδι στο Ψυχικό ήμουν σίγουρος ότι θα έχουμε αυτήν την έκβαση».

Για τον κόσμο του Ψυχικού: «Διαχρονικά η ομάδα του Ψυχικού δεν έχει τον κόσμο ιστορικών ομάδων όπως Ηρακλής, Παγκράτι. Παίζοντας στο γήπεδό μας αισθανόμαστε όλοι πιο άνετα, είναι πιο οικεία τα πράγματα. Έχουμε και τον κόσμο που έχουμε, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δίνει το παρόν. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι είδαμε μια άλλη εξέδρα. Εγώ δεν έχω ξανασυναντήσει ξανά τέτοια εξέδρα στο Ψυχικό και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό, γιατί μας βοήθησαν πάρα πολύ. Η προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα αξίζει αυτήν την υποδοχή».

Για τη διαφορά του Τρίτωνα πριν τη φυγή του Μαυροκεφαλίδη και τον τραυματισμό του Τσόχλα: «Ο Τρίτωνας είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Η φυγή του Μαυροκεφαλίδη ήταν ένα πλήγμα για την ομάδα και ο τραυματισμός του Απόλλωνα σίγουρα του στοίχισε πάρα πολύ. Αυτό νομίζω τους έχει συσπειρώσει, βγάζουν μια ενέργεια κι έναν τσαμπουκά παραπάνω. Παρά τις 2 αυτές απώλειες, επειδή η ομάδα είναι γεμάτη συνεχίζει και παίζει το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα».

Για το που θα κριθεί η σειρά με τον Τρίτωνα: «Θα είναι σίγουρα σκληρά παιχνίδια και σωματικά και ενεργειακά και πνευματικά. Νομίζω ότι όποιος είναι καλύτερος σε αυτά τα κομμάτια, θα κρίνει και τη σειρά. Το πρώτο είναι ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι, αλλά είναι όλα ιδιαίτερα παιχνίδια, οπότε είναι λίγο απρόβλεπτο. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και αν το καταφέρουμε αυτό νομίζω ότι εμείς θα χαμογελάσουμε στο τέλος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…