Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Κρεμά τη σφυρίχτρα του ο Λαμόνικα

Ευρωλίγκα: Κρεμά τη σφυρίχτρα του ο Λαμόνικα

ΛαΜονικα

Ο τελικός της φετινής Ευρωλίγκα στο Final Four του Βελιγραδίου ανάμεσα σε Εφές και Ρεάλ, έμελλε να είναι και το «κύκνειο άσμα» του γνωστού διαιτητή Λουίτζι Λαμόνικα. Ο Ιταλός σε ηλικία 56 ετών πήρε την απόφαση να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του. Έτσι απο εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να διαιτητεύσει ξανά αγώνα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ποιος είναι ο Λουίτζι Λαμόνικα

Γεννημένος στις 18 Δεκεμβρίου 1965, ο Λαμόνικα αποτέλεσε μια από τις πιο γνωστές «σφυρίχτρες» των ευρωπαϊκών γηπέδων. Ξεκίνησε την διαιτητική του καριέρα στην πατρίδα του την Ιταλία το 1980 σε ηλικία μόλις 15 ετών και το 1993 ξεκίνησε να σφυρίζει παιχνίδια για τις εγχώριες διοργανώσεις του ιταλικού μπάσκετ. Μάλιστα μέχρι τη σεζόν 2015/16 όταν και σταμάτησε από την Ιταλία λόγω προχωρημένης ηλικίας, είχε σφυρίξει συνολικά 500 αγώνες συμπεριλαμβανωμένων των τελικών του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ιταλίας.

Από το 1996 μέχρι σήμερα υπήρξε διαιτητής σε αγώνες διοργανώσεων FIBA (συλλογικές και εθνικών ομάδων) και Ευρωλίγκα. To Final-4 του Βελιγραδίου ήταν το 19ο και όπως φαίνεται το τελευταίο στην καριέρα του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…