Κεντρική Γυναίκες Εβίνα Σταμάτη στο ΕΟΚwebradio: «Ωραίοι τελικοί – Πετύχαμε όλους τους στόχους μας»

Εβίνα Σταμάτη στο ΕΟΚwebradio: «Ωραίοι τελικοί – Πετύχαμε όλους τους στόχους μας»

Σταμάτη

Η αρχηγός του Ολυμπιακού Εβίνα Σταμάτη μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio και την εκπομπή «WOman to Woman» για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος, μετά το κύπελλο στο μπάσκετ γυναικών.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Εβίνα Σταμάτη:

Για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού: 

«Οι στόχοι μας ήταν ξεκάθαροι εξ αρχής, θέλαμε μια καλή πορεία στη Ευρώπη, καλύτερη απ’ ό,τι είχε καταφέρει ο Ολυμπιακός μέχρι σήμερα, και το νταμπλ. Νομίζω ότι τα φέραμε εις πέρας και με το παραπάνω, φτάσαμε στους «8» στην Ευρώπη, που ήταν μια ιστορική πρόκριση και κάτι πολύ μεγάλο για τον σύλλογο και φυσικά το νταμπλ ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ, ειδικά μετά την περσινή χρονιά.

Κι εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό, ήταν ένα προσωπικός στόχος. Το χαρήκαμε πολύ, συνεχίζουμε να το χαιρόμαστε μέχρι και σήμερα και όλα καλά».

Για την ισοφάριση του Παναθηναϊκού σε 2-2: 

«Έγιναν πάρα πολύ ωραίοι τελικοί, ειδικά το τελευταίο παιχνίδι και το προηγούμενο στο «ΣΕΦ» ήταν πολύ ωραία. Το γεγονός ότι κάναμε δύο ήττες που δεν τις περιμέναμε στους τελικούς μας «ταρακούνησε» λίγο, αφυπνιστήκαμε, οπότε και η πνευματική προετοιμασία ήταν αυτή που έπαιξε τον κύριο λόγο στα τελευταία δύο ματς.

Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο κυρίως η πνευματική προετοιμασία, οπότε αν είσαι καλά θα έρθουν και τα καλά στατιστικά μετά. Εγώ το ευχαριστήθηκα, η ομάδα έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ. Στο χθεσινό τελικό μπήκαν και απ’ τις δύο πλευρές πολύ μεγάλα σουτ, έγιναν πολύ καλές επιθέσεις και άμυνες, μέσα σ’ ένα γεμάτο από κόσμο γήπεδο, όχι μόνο από φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αλλά και ουδέτερους, και ήταν κάτι που το χάρηκε ο κόσμος θεωρώ κι εμείς πολύ περισσότερο».

oly women scaled e1652716061311

 

Για το αν αγχώθηκε μετά το 2-2, περιέγραψε η Εβίνα Σταμάτη: 

«Την ομάδα μου την ξέρω πάρα πολύ καλά. Δε μπορώ να πω ότι φοβήθηκα, το πίστευα ότι θ’ αντιδράσουμε. Προβληματίστηκα, γιατί δεν αποδώσαμε αυτό θα ‘πρεπε με βάση την εμπειρία που έχουμε πολλές παίκτριες, σ’ ένα παιχνίδι τελικού. Δε μπορούσα να συγχωρήσω σ’ εμένα ότι δε με βοήθησε η εμπειρία μου να βγω μπροστά και να κερδίσουμε αυτούς τους τελικούς.

Δε φοβήθηκα, προβληματίστηκα. Ήμουν σίγουρη ότι θ’ αντιδράσουμε, δε γινόταν διαφορετικά. Αυτό αφορά και εμένα προσωπικά και τα υπόλοιπα κορίτσια που τα γνωρίζω και είμαστε συμπαίκτριες χρόνια».

Για τη Λολίτα Λύμουρα και την Όλγα Χατζηνικολάου που αποσύρθηκαν, ανέφερε χαρακτηριστικά η Εβίνα Σταμάτη: 

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στις δύο, γιατί έχουν «γράψει¬ τη δική τους ιστορία στο χώρο, είναι δύο πολύ καταξιωμένες αθλήτριες. Ειδικά τη Λολίτα τη γνωρίζω απ’ τα παιδικά μας χρόνια στη Νίκαια, από 10 χρονών, πολύ δύσκολα θα περάσει ξανά playmaker σαν αυτήν.

Απλά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα κορίτσια για όλα όσα προσέφεραν στον κόσμο του μπάσκετ και εύχομαι στην πορεία να παραμείνουν στο χώρο, για να βοηθήσουν και τη νέα γενιά, γιατί έχουν την εμπειρία, τα φόντα και θ’ αποτελέσουν πρότυπα για τα νέα κορίτσια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…