Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ ΔΕΗ: «Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου δείχνουν σημαντική αντοχή εν μέσω ενεργειακής κρίσης»

ΔΕΗ: «Τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου δείχνουν σημαντική αντοχή εν μέσω ενεργειακής κρίσης»

pass αναπροσαρμογής
Αισιοδοξία για τους στόχους της ΔΕΗ τη φετινή χρονιά, προκύπτει από τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Κύκλοι της ΔΕΗ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι

«Η ΔΕΗ επέδειξε σημαντική αντοχή εν μέσω της κορύφωσης της ενεργειακής κρίσης στο α’ τρίμηνο του 2022».

Ο στόχος για το EBITDA (σ.σ.: η επαναλαμβανόμενη κερδοφορία κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) του 2022 στα επίπεδα του 2021 αναμένεται να επιτευχθεί με 170 εκατ. ευρώ έναντι 225, 6 για το αντίστοιχο τρίμηνο του του 2021. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας το EBITDA του φετινού α΄ τριμήνου είναι σαφώς επηρεασμένο από το υψηλό κόστος της ενέργειας και τον ετεροχρονισμό στην τιμολόγηση της ρήτρας.

Ως προς τις επενδύσεις αυτές αυξήθηκαν κατά 12,7% γεγονός που σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους δείχνει ότι «η ΔΕΗ παραμένει προσηλωμένη στο επενδυτικό της πλάνο για αύξηση της παραγωγής της από ΑΠΕ και για ενίσχυση των Δικτύων Διανομής, ώστε να υποστηρίξουν την επιπλέον παραγωγή Ανανεώσιμων Πηυγών Ενέργειας».

Σημαντικές ήταν και οι εκπτώσεις που καταγράφονται στα αποτελέσματα, καθώς ανέρχονται στο ποσό των 358 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια της στήριξης των πελατών της επιχείρησης και στο α’ τρίμηνο του 2022.

Τέλος, αναφέρεται ότι «η ΔΕΗ συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό της, εν μέσω διεθνούς ενεργειακής κρίσης, παραμένοντας προσηλωμένη στην ενεργειακή μετάβαση, που θα οδηγήσει σε σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τις εισαγόμενες ανατιμήσεις, προς όφελος του περιβάλλοντος, των καταναλωτών, των μετόχων και της χώρας».

ΠΗΓΗ: dnews.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…