Κεντρική Β' Εθνική Χατζηκυριακίδης για τη νίκη της Γέφυρας: «Η υπεροπλία μας στη ρακέτα έκανε τη διαφορά»

Χατζηκυριακίδης για τη νίκη της Γέφυρας: «Η υπεροπλία μας στη ρακέτα έκανε τη διαφορά»

Β' Εθνική Γέφυρας

Η ομάδα της  Γέφυρας με την υπεροπλία της στη ρακέτα να κάνει τη διαφορά, πήρε τη νίκη απέναντι στη ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ. με 84-75 και απέκτησε το πλεονέκτημα σε περίπτωση που «ανοίξει» κάποια θέση για την Α2.

Ο εκ των δύο κορυφαίων των Θεσσαλονικιών, Δημήτρης Χατζηκυριακίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Άκου τι έκανες» με τους Λεωνίδα Πιστιόλη και Γιάννη Λαμπίρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Χατζηκυριακίδης:

Για το σημείο που έκανε τη διαφορά στο ματς: 

«Ήταν ένας σημαντικός παράγοντας ότι σαν κορμιά υπερτερούσαμε στις θέσεις «4-5». Αυτό έκανε τη διαφορά, διότι μπορούσαμε ν’ «ακουμπήσουμε» τη μπάλα στους ψηλούς μας. Αυτό και μάζευε την άμυνά τους προς τα μέσα και άφηνε πιο εύκολα σουτ για ‘μας τους περιφερειακούς ή χώρους γιαdrive.

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ρίχναμε το ρυθμό του παιχνιδιού, γιατί η ΦΕΑ είναι μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη, που στηρίζεται στις γρήγορες επιθέσεις και τις πολλές κατοχές, οπότε αυτό θέλαμε ν’ αποτρέψουμε. Στην αρχή που δεν το καταφέραμε αυτό η διαφορά πήγε μέχρι και τους 15 πόντους.

Μετά που πατήσαμε λίγο καλύτερα στο γήπεδο, ηρεμήσαμε και «σφίξαμε» πίσω στην άμυνα, ήταν πολύ σημαντικά τα σουτ του Σαββίδη με τα οποία ξαναμπήκαμε στο ματς».

Για τη φετινή χρονιά της Γέφυρας: 

«Ήταν μια δύσκολη χρονιά και αρκετά απαιτητική. Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο στην Α2 που θέλαμε.

Αυτό ήταν κάτι το οποίο μας στεναχώρησε, όμως απ’ τη στιγμή που είχαμε τα μπαράζ συγκεντρωθήκαμε σε αυτά και δίκαια κερδίσαμε.

Και οι παίκτες και οι προπονητές ευελπιστούμε ν’ «ανοίξει» κάποια θέση και να δούμε τη Γέφυρα στην Α2».

Για το πόσο θα επηρεάσει τον σχεδιασμό η αναμονή για την Α2: 

«Απ’ ότι είδαμε και τα τελευταία χρόνια, αρκετές ομάδες πληροφορήθηκαν την τελευταία στιγμή για την άνοδό τους σε κάποια κατηγορία. Καλό είναι να γίνει γνωστό όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον σχεδιασμό.

Είναι δύσκολο, διότι δεν ξέρεις που θα παίξεις, τα πρωταθλήματα και της Β’ Εθνικής και της Α2 είναι εντελώς διαφορετικά, οπότε είναι ένα δύσκολο ζήτημα.

Σίγουρα θα επηρεάσει, αλλά όσο πιο γρήγορα γίνει τόσο λιγότερο αντίκτυπο θα έχει στην ομάδα του χρόνου».

Για το πόσο τα ρεπό επηρέασαν την προετοιμασία της Γέφυρας: 

«Τα ρεπό είναι κάτι που μπορεί να σε ευνοήσει σε κάποιες περιπτώσεις και σε κάποιες άλλες να είναι καταστροφικό. Τα 2 ρεπό, που ουσιαστικά ήταν 4, ήταν 4 εβδομάδες που ξέραμε ότι έπρεπε να προπονηθούμε αλλά δε θα παίξουμε. Έτσι χάνεις το ρυθμό σου.

Εμείς ήμασταν «τυχεροί» γιατί τα ρεπό μας δεν ήταν «κολλητά» το ένα με το άλλο. Καλό είναι να μην υπάρχουν ρεπό λόγω μη ύπαρξης αρκετών ομάδων.

Πρέπει να πηγαίνει το πρωτάθλημα κανονικά, έτσι ώστε να τελειώσει και κανονικά, στις ημερομηνίες που πρέπει να τελειώσει, και να διεξάγονται όλοι οι αγώνες».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Πρωτέας Βούλας: Σοβαρός τραυματισμός για Ξύδα (pic)

Ο Ξύδας τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Πρωτέα Βούλα με τα Φανάρια Νάξου Άτυχος στάθηκε …