Κεντρική Basket League Αυγενάκης: «Ωριμάζει η συζήτηση με τον Ολυμπιακό για το ΣΕΦ»

Αυγενάκης: «Ωριμάζει η συζήτηση με τον Ολυμπιακό για το ΣΕΦ»

Αυγενάκης

Στη Συνέντευξη Τύπου της Basket League παραβρέθηκε ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία να συγχαρώ τους στυλοβάτες του ελληνικού μπάσκετ. Εχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Οφείλω να πως επειδή παρακολουθώ τη δημοφιλία των αθλημάτων τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία εκτίναξη του μπάσκετ. Το άθλημα ξαναμπαίνει επιθετικά στα σπίτια των Ελλήνων. Ειδικά η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά.

Εκπροσωπείτε έναν διαφορετικό κόσμο και αυτό είναι αισθητό, μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Είναι σημαντικό πως στην τετράδα βρίσκονται μαζί με δύο κορυφαίες ομάδες και δύο από την περιφέρεια.

Ως Πολιτεία, πολιτεία η συνεργασία μας είναι στενή και δουλεύουμε καθαρά και πάνω από το τραπέζι. Εχουμε δημιουργήσει έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Εχει λειτουργήσει με πάρα πολλές δυσκολίες, το καταφέραμε όμως και τη στήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού.

Έχουν δοθεί μέχρι τώρα 31 και 31 εκατ. ευρώ στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η πολιτεία είναι κοντά, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κρατικοδίαιτο αθλητισμό, αλλά θα δίνουμε χέρι βοηθείας και μέσα από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις, δεν υπάρχουν τα λεφτά του 2004 αλλά υπάρχει παιδεία και κουλτούρα. Ηδη έχουν παραχωρηθεί οι εγκαταστάσεις στα Λιόσια στην ΑΕΚ, προχωρά του Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ ενώ έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για τον Ολυμπιακό και το ΣΕΦ. Στόχος είναι να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Εχουμε διάθεση να συνεργαστούμε και να αγκαλιάσουμε ό,τι καινούριο.

Δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί και ό,τι περνά από το χέρι μας θα το κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο. Να αυξηθεί κι άλλο η δημοφιλία του μπάσκετ και να αυξηθούν οι ομάδες από την περιφέρεια. Θέλουμε καλύτερο θέαμα και περισσότερο κόσμο και οικογένειες στα γήπεδα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…