Κεντρική Basket League Άρης “Ο κόσμος να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται, κάνουμε κάλεσμα για την ΑΜΚ”

“Ο κόσμος να βοηθήσει στην προσπάθεια που γίνεται, κάνουμε κάλεσμα για την ΑΜΚ”

aris grollios

Για διάφορα θέματα που έχουν σχέση με τον μπασκετικό Άρη μίλησε ο έγκριτος νομικός των “κιτρίνων”, Χρήστος Γρόλλιος. Φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 101.7 και την εκπομπή “Yellownews”, δηλώνοντας τα εξής:

Για τη συμφωνία που έγινε μεταξύ του Άρη και του Τζένκινς το καλοκαίρι:

Το καλοκαίρι δεν γνωρίζαμε αν θα μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, αν θα μπορούμε να έχουμε παίκτες με λογικά συμβόλαια από οικονομικής πλευράς, γιατί όταν έχεις τα ban και μπορείς να προσλάβεις περιορισμένους αθλητές, αντιλαμβάνεστε ότι οι απαιτήσεις τους τότε είναι μεγαλύτερες. Έτσι λοιπόν, πέρσι το καλοκαίρι είχαμε 8 ban, από αυτά τα 8 καταφέραμε σαν ΚΑΕ και συμφωνήσαμε για τα 6, κάναμε διακανονισμούς με τους αθλητές, προκειμένου να βρούμε τη λύση και να αρθούν τα ban. Μένανε δύο, αυτά του Τζένκινς και του Σανικίντζε, απευθυνθήκαμε στη FIBA, συναντηθήκαμε με τους αρμόδιους και τους εξιστορήσαμε την προσπάθεια που κάνουμε, γνωστοποιώντας τους ότι είναι μια αναγκαιότητα να βρεθεί μια λύση, για να μπορούμε να κατεβάσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε και να παίζει, αλλά και να αποπληρώνει παράλληλα τα παλιά, με τον κόσμο να χαίρεται γι’ αυτό που προσπαθεί να κάνει η ΚΑΕ Άρης. Το αντιλήφθηκαν αυτό οι άνθρωποι της FIBA και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να επιβάλουν δύο συμφωνίες όσον αφορά τα άλλα δύο ban, αυτές οι συμφωνίες αφορούσαν τον Τζένκινς και τον Σανικίτζε.

Να σας θυμίσω ότι είναι άδικη η οφειλή προς τον Τζένκινς ειδικά και αυτό γιατί είχε φύγει μετά από συμφωνία στη μέση της περιόδου και αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα. Τότε είχε υπάρξει συμφωνία ότι θα λάμβανε το ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ. Η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε και τελικά αξίωσε, γιατί απευθύνθηκε στα αρμόδια όργανα της FIBA, το ποσό των 170.000 ευρώ, χρήματα δηλαδή για τα οποία αν είχε παρασταθεί η ΚΑΕ Άρης στο δικαστήριο, θα υπέβαλε την ένσταση ότι ταυτόχρονα είχε δύο δελτία και συμμετοχή και στην Ελλάδα και στην Ιταλία, άρα δεν γινόταν να πληρωθεί και από τις δύο ομάδες το ίδιο χρονικό διάστημα. Έτσι τα χρήματα που τελικά θα πλήρωνε η ΚΑΕ Άρης θα ήταν λιγότερα. Ο Άρης δεν παρουσιάστηκε σε αυτό το δικαστήριο, επιβλήθηκε όλο το ποσό και έτσι πλέον ο Τζένκινς από τη στιγμή που δεν συμμορφωθήκαμε στη συμφωνία των σαράντα χιλιάδων ευρώ, αξίωνε εκατόν εβδομήντα χιλιάδες, συν τους τόκους.

Τότε λοιπόν η FIBA με βάση αυτά που της είχαμε εξιστορήσει, ήρθε να επιβάλλει μία συμφωνία στον Τζένκινς, Μετά λοιπόν από συζητήσεις, το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε εκείνο το καλοκαίρι, ήταν να δώσουμε ισόποσες δόσεις χωρίς προκαταβολή και μετά σε 17 δόσεις να καταβάλουμε το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα για τον Τζένκινς και των δέκα χιλιάδων ευρώ για τον Σανικίτζε. Μάλιστα κάποιες δόσεις με βάση τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και της δέσμευσης που είχε ο ΕΣΑΚΕ προς όλες τις ομάδες, θα ήταν από τη φορολογία του στοιχήματος, καθώς υπήρχε ένα σημαντικό έσοδο στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2022 που μας πέρασε και δεν ήρθε τελικά, όπως επίσης και τον Ιούνιο που το περιμένουμε, αλλά είναι αμφίβολο αν θα έρθει.

Η ΚΑΕ Άρης λοιπόν ήταν συνεπής με μεγάλη δυσκολία για έξι με εφτά μήνες, έτσι λοιπόν υπήρχαν κάποιοι μήνες όπου θέλαμε να παρατείνουμε την προθεσμία την οποία είχαμε για να πληρώσουμε, τα καταφέραμε 2-3 φορές, τελικά όμως κάποια στιγμή έπρεπε να επιλέξει η ΚΑΕ Άρης, προκειμένου να καταβάλει χρήματα και στις τρέχουσες υποχρεώσεις της, έτσι ώστε οι αθλητές που αγωνίζονται σήμερα και την κρατάνε ζωντανή αγωνιστικά, να λαμβάνουν και αυτοί και ταυτόχρονα να κάνει λίγη υπομονή ο Τζένκινς και ο Σανικίντζε. Αυτό το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε, οι αθλητές πίεζαν, κάποιες φορές αισθάνονταν ότι υπήρχε πνευματική αδυναμία στην ΚΑΕ Άρης, άλλες φορές θεωρούσαν ότι αν πιέσουν λίγο παραπάνω θα λάβουν κάτι περισσότερο. Δυστυχώς όμως έφτασε μία στιγμή όπου η ΚΑΕ Άρης δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει αυτή τη στιγμή

Αν όμως αυτό το έσοδο είχε προϋπολογιστεί από τη φορολογία του στοιχήματος και πάλι θα είχε ανταπεξέλθει η ΚΑΕ Άρης. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι από τα υπόλοιπα έξι ban, πλην της υπόθεσης του Μαρμπλ, τα υπόλοιπα πέντε έχουν εξοφληθεί. Φέτος έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε μία ομάδα που είναι πληρωμένη, πολύ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη του πρωταθλήματος.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αυτήν την εβδομάδα με την ανάκληση των δελτίων 8 παικτών, που σημαίνει ότι μπορεί αυτοί οι παίκτες να μην μπορούν να αγωνιστούν στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Η ΚΑΕ έχει φτάσει σε οριακότατο σημείο, αλλά θα πρέπει να τονιστεί η συμβολή των ανθρώπων που είναι κοντά στην ΚΑΕ Άρης και ειδικά ένας που δεν επιθυμεί να ακουστεί το όνομά του που βοήθησε να σταθεί η ΚΑΕ όρθια. Έχει μεσολαβήσει και η δυνατότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μέσω της συμμετοχής του απλού Αρειανού.

Για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τη συμβολή του κόσμου:

Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στον κόσμο του Άρη, έτσι ώστε να βοηθήσει τις επόμενες ημέρες την προσπάθεια που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, για να έχει η ομάδα συνέχεια. Είναι κρίμα να σκαλώσουμε τώρα, που η ομάδα δείχνει να έχει αγωνιστική διάθεση. Κάνουμε ένα τελικό κάλεσμα στον κόσμο του Άρη, ώστε τις επόμενες ημέρες να γίνει ότι καλύτερο μπορεί.

Για το αν θα δώσει η ΚΑΕ μέρος του τηλεοπτικού συμβολαίου, έτσι ώστε να ικανοποιηθεί ο παίκτης:

Έχουν γίνει προτάσεις και στον Τζένκινς και στους υπόλοιπους, προκειμένου να διευθετηθεί αυτό το θέμα με την εγγύηση καταβολής ετεροχρονισμένα των συμφωνηθέντων. Παρότι είναι άδικο αυτό που θα λάβει ο Τζένκινς, πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις οι οποίες υπάρχουν. Η ΚΑΕ Άρης δεν έλαβε φέτος τίποτε από τα τηλεοπτικά της, όλα πήγαν σε παλιές οφειλές και εξακολουθούν και πηγαίνουν. Έχει γίνει μία συγκεκριμένη πρόταση, ευελπιστούμε να τύχει αποδοχής, διαφορετικά το μόνο που μένει είναι η συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, θα είναι πάρα πολύ άσχημο να αιφνιδιαστούμε και να έχουμε μία άσχημη εξέλιξη μέχρι τον επόμενο αγώνα που έχουμε με τη Λάρισα.

Για την πορεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου:

Έχω την αίσθηση ότι έχουν γίνει κάποιες προσεγγίσεις σε επιφανείς Αρειανούς, αν και δεν είμαι αρμόδιος και επιφορτισμένος με αυτή την αρμοδιότητα, όμως αυτοί που έχουν οικονομική επιφάνεια και μπορούν έχουν συνδράμει ήδη γι’ αυτό και τώρα αισιοδοξώ για τους απλούς φιλάθλους.

Για το αν μπορούσε να προσφύγει ο Άρης στο CAS:

Είναι αποφάσεις οι οποίες είναι τελεσίδικες, χρονολογούνται από την αγωνιστική περίοδο του 2017 αν θυμάμαι καλά, έχουν παρέλθει οι σχετικές προθεσμίες. Εκείνη τη στιγμή ούτε εγώ είχα συμμετοχή στην ΚΑΕ, ούτε οι νυν διοικούντες, ήταν αν δεν κάνω λάθος η τελευταία χρονιά της εποχής Λάσκαρη. Ήταν μία αποτυχημένη, γιατί η ΚΑΕ δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις και τα συμφωνηθέντα, με αποτέλεσμα να υπάρχει και άσχημο κλίμα στην ομάδα στην αγωνιστική περίοδο που διανύαμε τότε.

Για το αν εξαντλείτε η αυστηρότητα του νόμου στον Άρη σε σχέση με την ΑΕΚ:

Πιστεύω πως η ΑΕΚ θα έχει μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει, αυτή τη στιγμή όμως έχουμε για τα θέματα Τζένκινς και Σανικίντζε επαφές εδώ και μήνες σαν ΚΑΕ, δεν θέλαμε να δημοσιοποιηθούν, γινόταν καθημερινά τιτάνια προσπάθεια για να εξασφαλιστεί το ποσό που είχε συμφωνηθεί . Λάβετε υπόψη σας ότι και η FIBA τότε μέσω των αρμοδίων της επενέβη θετικά και δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει, συναισθάνθηκε ότι αντιμετωπίζαμε καλόπιστα το θέμα. Καταφέραμε και πείσαμε τη FIBA ότι θα είμαστε αξιόπιστοι, πλην όμως του covid, τα χρήματα του στοιχήματος που δεν ήρθαν, θα ήμασταν απόλυτα συνεπείς στις συμφωνίες και θα τις είχαμε τηρήσει, όπως είχαμε τηρήσει και τις συμφωνίες με τα πέντε από τα οκτώ ban που έχουν εξοφληθεί.

Για το αν οι ομάδες μπάσκετ θα πάρουν χρήματα από το στοίχημα :

Έτσι όπως άκουσα τις συνομιλίες που μεταφέρθηκαν στον ΕΣΑΚΕ με στελέχη της κυβέρνησης, θεώρησα ότι δεν μπορεί να γίνει κάποια καταβολή μέχρι τέλος Μαρτίου και πράγματι επιβεβαιώθηκε, γιατί είμαστε στον Μάιο και δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ. Φοβάμαι λοιπόν ότι αυτό μπορεί να καθυστερήσει, δεν μπορείς να συμφωνείς σε κάτι που είναι μελλοντικό και αβέβαιο, το να βασιστούμε λοιπόν σε αυτό θεωρώ προσωπικά ότι πρέπει να το αφήσουμε στην άκρη. Πρέπει να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, γι’ αυτό και έκανα έκκληση στον κόσμο, όσο παραπάνω μπορεί, το αντιλαμβάνομαι ότι αυτό ακούγεται πάρα πολύ άσχημο, αλλά η αγάπη του κόσμου του Άρη προς την ομάδα είναι δεδομένη και είναι και αστείρευτη. Τηρουμένων λοιπόν των αναλογιών, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο καθένας να βοηθήσει όσο μπορεί για την πορεία της ομάδας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το brand name που έχει ο Άρης και τη δυναμική του.

Για το πως μπορεί ο κόσμος να πάρει μετοχές :

Μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της ΚΑΕ, είτε στο σάιτ, είναι πολύ εύκολο να ενημερωθεί

Για το αν το θέμα με τα δελτία αφορά την ΕΟΚ:

Η ΕΟΚ είναι αυτή που πρόκειται να εκτελέσει την απόφαση, η οποία έχει ήδη κοινοποιηθεί από τη FIBA, άρα η ΕΟΚ είναι αυτή που πρόκειται να υλοποιήσει την απόφαση. Δεν είναι θέμα της ΕΟΚ να αποφασίσει, θα μπορούσε ίσως να είχε κάνει κάποιες ενέργειες για να προλάβει αυτή την κατάσταση. Βλέπουν ότι ο Άρης κάνει προσπάθεια με το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας.

Για το αν ο Τζένκινς ήταν διαλλακτικός απέναντι στον Άρη:

Ο Τζένκινς και ο νόμιμος εκπρόσωπός του, είναι αυτός που μπορεί να συμφωνήσει δεσμευτικά με την ΚΑΕ Άρης, αν δε υπάρχει συμφωνία με αυτούς τους δύο, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Πάντως αν αυτός ήθελε θα μπορούσε να πάρει την πρωτοβουλία και να πει δεν θέλω να μου δώσετε 210 χιλιάδες, μου αρκούν αυτά που ήδη μου δώσατε.

Για το αν ο Άρης θα παίξει πλήρης με τη Λάρισα:

Ευελπιστούμε μέχρι την Παρασκευή να υπάρξει συμφωνία, για να είναι πλήρης ο Άρης με τη Λάρισα, γιατί είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και κάποιοι προετοιμάζονται γι’ αυτό. Οι συζητήσεις αυτές έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες, η ΚΑΕ προσπαθεί.

Για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά:

Βλέποντας τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει και αυτά που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. θεωρώ ότι υπάρχει ένα θετικό πρόσημο και ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε φέτος το καλοκαίρι. Χρειάζεται επιστράτευση, ο αγώνας συνεχίζεται για την ΚΑΕ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…