Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός: Η ίδια παράσταση, διαφορετικά χρώματα… [pics + vids]

Ολυμπιακός: Η ίδια παράσταση, διαφορετικά χρώματα… [pics + vids]

Spanoulis2 e1651657918292 jpg

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα απόψε στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας». Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μονακό, με τον νικητή της αναμέτρησης να προκρίνεται στο Final Four του Βελιγραδίου.

Η ιστορία όμως επαναλαμβάνεται πέντε χρόνια έπειτα από την τελευταία φορά, η οποία ήταν το 2017…

Συγκεκριμένα  στις 2 Μαΐου 2017 ο Ολυμπιακός στο Game 5 των πλέι οφ στο ΣΕΦ νίκησε την Εφές (87-78) και σφράγισε την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης….

Την περίοδο 2016-17 ο Ολυμπιακός του Γιάννη Σφαιρόπουλου καλείται να αντιμετωπίσει στα playoffs της EuroLeague την τουρκική Αναντολού Εφές, έχοντας εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας. Η πρώτη αναμέτρηση στο Φάληρο βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 87-72, όμως η κατάσταση για τους πρωταθλητές Ελλάδας λαμβάνει αρνητική τροπή έπειτα από το θρίαμβο των Τούρκων στη δεύτερη μονομαχία στην Περαιά με 71-73 και τη νίκη τους στην Κωνσταντινούπολη με 64-60.

Στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς, σε μία αναμέτρηση ζωής ή θανάτου, ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του και ο Ολυμπιακός δραπετεύει νικητής από τη Sinan Erdem Dome με 62-74, επαναφέροντας τη σειρά στον Πειραιά.

Στις 2 Μαΐου λοιπόν, του 2017, με ηγέτη εκ νέου τον Βασίλη Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» θριαμβεύουν στο πέμπτο προημιτελικό επί της Εφές στο «κατάφωτο» Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 87-78, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final Four της Κωνσταντινούπολης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής τότε ήταν ο  Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 22 πόντους και 6 ασίστ ενώ από πίσω ακολουθούσαν ο Γιώργος Πρίντεζης (14 πόντοι), και ο Κώστας Παπανικολάου με (8 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο).

Σήμερα (4/5) θα είναι η ίδια η παράσταση με κόκκινα χρώματα, άλλοι πρωταγωνιστές, διαφορετικός αντίπαλος  αλλά το ίδιο «φλεγόμενο γήπεδο» σε μια αναμέτρηση ζωής και θανάτου…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…