Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Πάτρα: Το νέο εύρημα στα ούρα της Τζωρτζίνας, η αποκάλυψη για την nor – κεταμίνη

Πάτρα: Το νέο εύρημα στα ούρα της Τζωρτζίνας, η αποκάλυψη για την nor – κεταμίνη

Πάτρα

Από την εξέταση ούρων στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε η ουσία nor-κεταμίνη, γεγονός που σημαίνει ότι η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα πριν φύγει από τη ζωή το 9χρονο κορίτσι από την Πάτρα.

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, η εμφάνιση της ουσίας nor – κεταμίνη στα ούρα της 9χρονης Τζωρτζίνας δείχνει ότι η κεραμίνη είχε προλάβει να μεταβολιστεί πριν το άτυχο παιδάκι, η 9χρονη Τζωρτζίνα, «φύγει» από τη ζωή.

«Αυτό σημαίνει πως όποια ουσία μπαίνει στον οργανισμό, ακολουθεί έπειτα ο δρόμος του μεταβολισμού, που αποτελεί και μία φυσική και βιολογική διαδικασία», εξήγησε ο κ. Κούτσης.

Η κεταμίνη μπαίνοντας στον οργανισμό μέσω της κυκλοφορίας του αίματος θα μεταβολιστεί στο ήπαρ, και μετατρέπεται σε nor-κεταμίνη. «Όλα αυτά σημαίνουν ένα πράγμα, ότι υπάρχει λειτουργία του οργανισμού, για να έχουμε μεταβολισμό και μάλιστα έχει συνεχίσει τη διαδρομή του ο συγκεκριμένος μεταβολίτης και έχει πάει στα ούρα. Αυτό αποδεικνύει ότι υπήρξε ένα καλό χρονικό διάστημα, απολύτως συμβατή με αυτή των 20-30′ που έχει η δράση της κεταμίνης και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε προκαλέσει το θάνατο αλλά και να μεταβολιστεί ένα μέρος της» επισήμανε ο κ. Κούτσης.

Σε ό,τι αφορά τη χορήγηση του ροκουρόνιου κατά την ανάνηψη της 9χρονης, ο ιατροδικαστής είπε πως δεν βρέθηκε η ουσία στον οργανισμό της καθώς όταν κλήθηκαν οι γιατροί για να κάνουν ΚΑΡΠΑ και να χορηγήσουν την εν λόγω ουσία, το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Δεν υπήρχε καρδιακή λειτουργία, και εφόσον δεν υπήρχε καρδιά, το ροκουρόνιο που μπήκε δεν κατάφερε να κυκλοφορήσει στον οργανισμό» δήλωσε ο κ. Κούτσης.

Συμπερασματικά, το εν λόγω εύρημα δείχνει πως η κεταμίνη δεν θα μπορούσε να χορηγηθεί από ιατρικό λάθος στο παιδί, κάτι που αποτελεί  υπερασπιστική γραμμή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…