Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Μακάμπι 80-104 – Την διέλυσε μέσα στο σπίτι της και ελπίζει για 5αδα

Μπαρτσελόνα – Μακάμπι 80-104 – Την διέλυσε μέσα στο σπίτι της και ελπίζει για 5αδα

Μακάμπι

Πάρτι στην Ισπανία έστησε η Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί επικράτησαν 104-80 της Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και διατήρησαν ελπίδες για την 5η θέση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισχυρό βαθμολογικό ενδιαφέρον, κάτι που προφανώς δεν ισχύει για του Καταλανούς. Έτσι η Μακάμπι μπήκε δυνατά, κυριάρχησε στο παρκέ και πήρε ένα αποτέλεσμα που ισοφαρίζει την Εφές στο 16-11.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Μακάμπι έδειξε να έχει πολύ πιο υψηλό κίνητρο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, απέναντι στη νωχελική (και σίγουρη πρώτη) Μπαρτσελόνα, έχοντας τον Νάναλι σε εξαιρετικό βράδυ και τον Έβανς άξιο συμπαραστάτη του στην επίθεση. Σταδιακά οι Ισραηλινοί άρχιζαν να παίρνουν «κεφάλι» στο σκορ, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +4 (27-23).

Στην δεύτερη περίοδο ο Γουίλμπεκιν πήρε μπρος και με τρία τρίποντα έδωσε προβάδισμα 11 πόντων στην ομάδα του. Έτσι οι προσπάθειες τοων Μίροτιτς και Αμπρίνιες ήταν μάταιες για του Καταλανούς.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου:

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένη στην τρίτη περίοδο και με μπροστάρη τον Αμπρίνες (5/7 τρίποντα στο 24′) μείωσε σε 5 πόντους. Η σταθερότητα του Νάναλι όμως και το επιθετικό «ξύπνημα» του Ρέινολντς, επέτρεψαν στη Μακάμπι να διατηρήσει ένα σταθερό προβάδισμα, εξαργυρώνοντας την ευστοχία της έξω απ’ τα 6.75μ. (11/17 τριπ. στο 30′).

Στην τελευταία περίοδο η Μακάμπι -με πρώτα «βιολιά» τους Νάναλι και Γουίλμπεκιν- δεν έχασε καθόλου τον επιθετικό ρυθμό της, απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που περίμενε τα πάντα απ’ τον Μίροτιτς και τον Καλάθη (9 ασίστ), συνέχισε να βρίσκει λύσεις στα καθοριστικά σημεία κι έφτασε πανεύκολα και με… κατοστάρα, σε μία πολύ σημαντική νίκη, που διατηρεί τις ελπίδες της για την 5η θέση.

Κορυφαίος για την Μακάμπι ο Νάναλι με 18 π. (2/4 τριπ.) και 6 ριμπάουντ, με τους Γουίλμπεκιν (20π., 5/8 τριπ/) και Γουίλιαμς (12π.) να αποδεικνύονται εξίσου καθοριστικοί για το μεγάλο διπλό των Ισραηλινών. Δεν έφταναν για να κάνουν τη… διαφορά για τους Καταλανούς οι 17 πόντοι του Αμπρίνιες και οι 13 του Μίροτιτς.

Δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 46-57, 68-76, 80-104

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…