Κεντρική Ελλάδα Η Ακαδημία Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. στη Γερμανία

Η Ακαδημία Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. στη Γερμανία

xanth jpg

Μια μοναδική εμπειρία στη Γερμανία έζησαν παιδιά των Ακαδημιών Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. συνδυάζοντας φιλικές αναμετρήσεις, και προπονήσεις με επισκέψεις σε αξιοθέατα, μουσεία και αθλητικούς χώρους.

Αναλυτικότερα, 29 αθλητές και αθλήτριες της Χ.Α.Ν.Θ. με την συνοδεία 5 συνοδών προπονητών ταξίδεψαν για 8 ημέρες στην Βαυαρία. Τα ταξίδι έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής νέων του Ελληνογερμανικόυ ιδρύματος νεολαίας και της ΕΘΝ.Ο.Α. στο οποίο μετέχουν ΧΑΝΘ και η γερμανική DJK Eichstätt.

To πρόγραμμα περιελάβανε κοινές προπονήσεις με την DJK Eichstätt, συμμετοχή σε εσωτερικό τουρνουά, επίσκεψη στην Μεσαιωνική πόλη του Regensburg, στο κάστρο της πόλης (κάστρο Eichstätt), επίσκεψη στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της FC Bayern, ξενάγηση στο Μουσείο της και παρακολούθηση αγώνα του γερμανικού πρωταθλήματος Bamberg-Ulm ο οποίος μάλιστα κρίθηκε στην 2η παράταση.

Όλα τα παιδιά απόλαυσαν αυτή την μοναδική εμπειρία, ήρθαν σε επαφή με διαφορετικές «σχολές» μπάσκετ, διεύρυναν τους ορίζοντές τους, διασκέδασαν, δημιούργησαν φιλίες και όμορφες αναμνήσεις.

Σε ανταπόδοση της δωρεάν φιλοξενίας των αθλητών της, η ΧΑΝΘ θα υποδεχτεί το καλοκαίρι στις κατασκηνώσεις της τις αντίστοιχες ομάδες του Eichstaett. Η ΧΑΝΘ φιλοδοξεί να επεκτείνει το πρόγραμμα των αθλητικών ανταλλαγών σε όλα τα αναπτυξιακά της τμήματα μπάσκετ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…