Κεντρική NBA Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφαία All-Time πεντάδα Ευρωπαίων του ΝΒΑ
NBA

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφαία All-Time πεντάδα Ευρωπαίων του ΝΒΑ

Αντετοκούνμπο NBA

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τις All-Time ευρωπαϊκές πεντάδες και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μέλος της πρώτης.

Συνεχίζονται τα τιμητικά παράσημα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αφού όπως έγινε γνωστό αποτελεί μέλος της κορυφαίας All-Time ευρωπαϊκής πεντάδας του ΝΒΑ. Ο «Greek Freak» ψηφίστηκε από τους φιλάθλους του ΝΒΑ ανά την Ευρώπη και μια επιτροπή που αποτελούνταν από περισσότερα από 40 ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και αναμεσα τους broadcasters, influencers και διασημότητες.

Η ψήφος των φιλάθλων αντιπροσώπευσε το 50% του τελικού αποτελέσματος, ενώ η ψήφος της επιτροπής το υπόλοιπο 50%. Σπουδαία διάκριση για τον Γιάννη, ο οποίος πλέον κυνηγά τον σπουδαίο Ντιρκ Νοβίτσκι και πιθανότατα δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει ο κορυφαίος Ευρωπαίος όλων των εποχών στο ΝΒΑ.

Μαζί με τον Έλληνα σταρ και πρωταθλητή των Μιλγούοκι Μπακς, στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι Λούκα Ντόντσιτς, Τόνι Πάρκερ, Πάου Γκασόλ και Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Γάλλος έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα με τους Σπερς, ο Γκασόλ δύο με τους Λέικερς και ο Νοβίτσκι ένα με το Ντάλας.

Στην αναπληρωματική All-Time NBA European Team, βρίσκεται ο MVP του ΝΒΑ, Νίκολα Γιόκιτς, ο Αρβίντας Σαμπόνις, ο Τόνι Κούκοτς, ο Πέτζα Στογιάκοβιτς και ο Ντράζεν Πέτροβιτς. Aπό τη δεύτερη ομάδα πρωτάθλημα έχουν οι Κούκοτς, (τρία με τους Μπουλς) και Στογιάκοβιτς (ένα με Μάβερικς).

Στις προηγούμενες κατηγορίες ψηφοφορίας, οι Mπουλς της περιόδου 1995-98 ανακηρύχθηκαν ως η All-Time NBA Dynasty, η φανέλα των Ράπτορς της περιόδου 1998-1999 αναδείχτηκε ως All-Time NBA Jersey και η στιγμή που ο Ντιρκ Νοβίτσκι κατακτά το πρωτάθλημα στους τελικούς του 2011 ψηφίστηκε ως η All-Time European Moment.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μπατούμ στα playoffs οι Σίξερς

Ανησυχία για Μπάτλερ στους Χιτ τραυματίστηκε στο ματς με τους Σίξερς. Οι Φιλαδέλφεια Σίξερ…