Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Μεγάλη Παρασκευή για…. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Euroleague: Μεγάλη Παρασκευή για…. Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός Euroleague

Παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουμε Μεγάλη Παρασκευή, αγωνιστική δραστηριότητα υπήρξε. Ο Ολυμπιακός έδωσε το δεύτερό του ματς για τα play off της Euroleague. Κόντρα στη Μονακό. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με τους «ερυθρόλευκους» να γνωρίζουν την ήττα. Και πλέον η σειρά πηγαίνει στην Γαλλία. Εκεί όπου η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πρέπει να πάρει σίγουρα μία νίκη. Προκειμένου να φέρει και πάλι τη σειρά πίσω στο ΣΕΦ. Για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει την πρόκρισή του στο Final-4 του Βελιγραδίου.

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα είχε αγωνιστική υποχρέωση Μεγάλη Παρασκευή. Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί ξανά την ημέρα που έχουμε την περιφορά του Επιταφίου. Η αρχή είχε γίνει το 2014. Όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στη Ρωσία την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με τους «πράσινους» να γνωρίζουν βαριά ήττα 77-51.

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να υπάρξει ξανά αγωνιστική υποχρέωση ελληνικής ομάδας στην Euroleague Μεγάλη Παρασκευή. Ο Ολυμπιακός το 2018 είχε φιλοξενήσει στο ΣΕΦ τον κακό του δαίμονα εκείνη την περίοδο. Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί πήγαν το ματς στην παράταση. Όπου τελικά το πήραν 86-85.

Και πλέον το… κακό τρίτωσε. Με τον Ολυμπιακό το 2022 να γνωρίζει την δεύτερή δική του – και τρίτη ελληνική ομάδας – σε αγώνα που δίνει στην Euroleague, Μεγάλη Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στη Euroleague τη Μεγάλη Παρασκευή:

22 Απριλίου 2022

  • Ολυμπιακός-Μονακό 72-96

6 Απριλίου 2018

  • Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις 85-86 (στην παράταση)

18 Απριλίου 2014

  • ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-51

 

Επιμέλεια κειμένου: Γιώργος Ουσταμανωλάκης

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…