Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League: Στο Final Four Τενερίφη, Χάποελ Χολόν και Μανρέσα

Basketball Champions League: Στο Final Four Τενερίφη, Χάποελ Χολόν και Μανρέσα

bcl e1649878193642 jpg

Τενερίφη, Χάποελ Χολόν και Μανρέσα πήραν μεγάλες νίκες, «τσεκάροντας» το εισιτήριό τους για το Final Four του Μπιλμπάο.

Γνωστές έγιναν οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες του Final Four, το οποίο θα διεξαχεί στο Μπιλμπάο. Η Τενερίφη με buzzer-beater του Χουέρτας έκλεισε ραντεβού για ένα ακόμα Final Four στη διοργάνωση. Την ίδια ώρα, οι εκπληκτικές τη φετινή σεζόν Χάποελ Χολόν και Μανρέσα άφησαν εκτός συνέχειας τις Στρασβούργο και Μάλαγα.

Τόφας – Τενερίφη 73-74

Η Τενερίφη έδειξε την ανωτερότητά της από την Τόφας αλλά λίγο έλειψε να χάσει δικό της παιχνίδι. Η ισπανική ομάδα ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και βρέθηκε να προηγείται με 17 πόντους (24-41). Το ημίχρονο βρήκε τους Ισπανούς να προηγούνται 43-30. Η Τόφας ωστόσο έκανε την αντεπίθεσή της. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε την Τενερίφη μπροστά με 11 πόντους (50-61). Οι γηπεδούχοι δεν παρέδωσαν τα όπλα. Με ένα σερί 23-11 πέρασαν μπροστά (73-72). Ο ποιοτικότατος Χουέρτας σημείωσε καλάθι με την χαρακτηριστική του κίνηση ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη χαρίζοντας στην Τενερίφη την πρόκριση στο Final Four.

Στρασβούργο – Χάποελ Χολόν 80-81

Η εκπληκτική Χάποελ Χολόν θα δώσει το παρόν στο Final Four  του Μπιλπάο. Η ισραηλινή ομάδα άλωσε το Στρασβούργο και με εντυπωσιακή ανατροπή πήρε πανηγυρική πρόκριση. Το Στρασβούργο είχε τα ηνία της αναμέτρησης στη μεγαλύτερη διάρκειά της. Ενδεικτικό είναι ότι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου την βρήκε στο +14 (49-35). Με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 27-12 στην Τρίτη περίοδο η Χολόν πέρασε μπροστά (61-62). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό από άποψης διακύμανσης του σκορ. Ο Τζο Ράγκλαντ με step-back από τα 6 μέτρα ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στα -11,5″ (80-81). Η γαλλική ομάδα αστόχησε στην τελευταία επίθεση με την Χάποελ Χολόν να προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία σε Final Four του Basketball Champions League.

Μάλαγα – Μανρέσα 89-91

Η Μανρέσα νίκησε για δεύτερη φορά τη Μάλαγα και πήρε πανηγυρική πρόκριση για το Final Four του Μπιλμπάο. Με εκπληκτικό καλάθι του Τόμασον ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη η εντυπωσιακή φέτος Μανρέσα «πέταξε» για τα ημιτελικά του Basketball Champions League. Το παιχνίδι είχε συναρπαστική εξέλιξη. Η Μάλαγα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενη με βραχεία κεφαλή στο σκορ (23-22). Η Μανρέσα είχε εντυπωσιακή απάντηση και με επιμέρους σκορ 19-28 πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με οκτώ πόντους (42-50). Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μάλαγα προσπάθησε να μειώσει την διαφορά και σε ένα σημείο τα κατάφερε. Η Μανρέσα προηγήθηκε 69-65 στη λήξη της τρίτης περιόδου και όλα κρίθηκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εκεί οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο- πόντο. Την κρίσιμη ώρα μίλησε ο Τόμασον, ο οποίος με εντυπωσιακό σουτ ευστόχησε στο ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη. Η Μανρέσα προκρίθηκε στο Final Four του BCL ενώ φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και στην ACB.

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…