Κεντρική NBA Πόποβιτς: «Δεν ανήκει σε μένα το ρεκόρ, ανήκει σε μας»
NBA

Πόποβιτς: «Δεν ανήκει σε μένα το ρεκόρ, ανήκει σε μας»

NBA

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μετά την επικράτηση των Σπερς απέναντι στους Τζαζ που τον έφερε πρώτο σε νίκες μεταξύ όλων των προπονητών στην ιστορία του ΝΒΑ μίλησε για το ρεκόρ που το απέδωσε σε όλους.

«Η νίκη με κάνει να νιώθω καλύτερα από το ρεκόρ. Αυτό που έγινε δεν ανήκει σε μένα, αλλά σε όλους μας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Πάντα δίδασκα στους παίκτες μου πως πρέπει να τα καταφέρουμε όλοι μαζί. Είχα την ευλογία να έχω εξαιρετικούς παίκτες, προπονητές και σταφ δίπλα μου σε αυτή την υπέροχη πόλη που πάντα μας στήριζε. Γι’ αυτό όλοι μας μοιραζόμαστε αυτό το ρεκόρ», τόνισε ο προπονητής των Σπερς,

«Πολλοί με βοήθησαν στη διαδρομή αυτή και θα ήταν δύσκολο να τους ονομάσω όλους. Κάποιοι πόνταραν σε μένα, κυρίως ο Λάρι Μπράουν και ο Ντον Νέλσον. Δεν ξέρω γιατί, αλλά τα πράγματα πήγαν καλά. Ο Νέλι (σ.σ. Νέλσον) μού έδωσε δουλειά όταν δεν είχα καμία το 1992. Είναι λίγο περίεργο τώρα να τον ξεπερνάω σε νίκες, γιατί αυτός ο άνθρωπος έσωσε την οικογένειά μου», πρόσθεσε.

«Κανένας από μας δεν κοουτσάρει για τα ρεκόρ, αλλά για να κερδίζει. Το κάνουμε γιατί μας αρέσει να διδάσκουμε και μας αρέσει να βλέπουμε παιδιά να εξελίσσονται ως παίκτες και ως άνθρωποι. Τα ρεκόρ μπροστά σε αυτά δεν είναι σημαντικά», συνέχισε.

Καταλήγοντας προανήγγειλε… τρέξιμο για τους παίκτες του επειδή πανηγύρισαν μαζί του. «Ξέρουν πόσο μου αρέσουν αυτά τα πράγματα», είπε ειρωνικά και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό θα τους βάλω να τρέχουν πριν το αυριανό ματς».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…