Κεντρική Basket League Περιστέρι – ΠΑΟΚ: Τι λένε οι αριθμοί

Περιστέρι – ΠΑΟΚ: Τι λένε οι αριθμοί

Peristeri PAOK1 jpg

Στο Περιστέρι θα ανοίξει η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, εκεί όπου το Σάββατο (19/3, 16:30) το Περιστέρι Vitabiotics θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ Mateco. Οι «κυανοκίτρινοι» προέρχονται από την ήττα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο ΟΑΚΑ, στην επιστροφή τους στη δράση έπειτα από ένα μήνα. Ανενεργός έμεινε ο ΠΑΟΚ Mateco το περασμένο Σαββατοκύριακο αφού είχε ρεπό, ενώ προέρχεται από τη νίκη επί του Ηρακλή στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Το Περιστέρι Vitabiotics παραμένει με αρνητικό συντελεστή αποτελεσμάτων στην έδρα του (3-4) αν και νίκησε στα δύο τελευταία παιχνίδια του την ΑΕΚ και τον Ηρακλή. Για τον ΠΑΟΚ Mateco η νίκη στο Ιβανώφειο ήταν η τρίτη συνεχόμενη που σημείωσε εκτός έδρας, κάτι που έκανε για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα από τα τέσσερα, ως τώρα, παιχνίδια που κρίθηκαν κυριολεκτικά στον πόντο ήταν εκείνο του πρώτου γύρου στο PAOK Sports Arena. Το Περιστέρι Vitabiotics πήρε την μπουκιά από το στόμα του ΠΑΟΚ χάρη σε τρίποντο του Έρικ ΜακΚρι στην εκπνοή, που διαμόρφωσε το 87-86. Για τους νικητές κορυφαίοι ήταν οι Λίνος Χρυσικόπουλος (15π.), Τεράν Πέτεγουεϊ (15π.) και Έρικ ΜακΚρι (12π, 5ρ.). Για τους γηπεδούχους καλύτεροι ήταν οι Ζερμέιν Λοβ (27π, 4/4β, 4/7δ, 5/8τρ.), και Μάρβιν Τζόουνς (18π, 6ρ, 2κοψ.).

Παρά την ήττα στο ματς του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα στην ιστορία των αναμετρήσεων με το Περιστέρι Vitabiotics. Αυτό είναι μικρότερο στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ενώ οι «κυανοκίτρινοι» έχουν τον πρώτο λόγο ως γηπεδούχοι.

Αναλυτικά η ιστορία έχει γράψει…

ΣΥΝΟΛΟ
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 20-38
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 20-26

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS
Α’ Εθνική (Από το 1983-84): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 16-12
Stoiximan Basket League (Από το 1992-93): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 16-6

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Α’ Εθνική 1991-92: Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 74-107
Stoiximan Basket League 1996-97 (3ος μικρός τελικός): Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 61-86

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
1999-00: Περιστέρι Vitabiotics – ΠΑΟΚ Mateco 90-79 (Ο Αλφόνσο Φορντ σημείωσε 35 πόντους για το Περιστέρι)

Το Περιστέρι Vitabiotics, μετά την επάνοδο του στην κατηγορία το 2018, σημείωσε τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες και πέντε στα επτά ματς με τον ΠΑΟΚ Mateco στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διπλό του Δικεφάλου ήταν εκείνο της περιόδου 2012-13, όταν επικράτησε με 63-55.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

peristeri paok

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ VITABIOTICS

MILESTONE

* Μετά τον Γάιο Σκορδίλη, ο Στίβεν Γκρέι θα ξεπεράσει και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στη λίστα των παικτών του Περιστερίου Vitabiotics με τα περισσότερα παιχνίδια στη Stoiximan Basket League. Ο Αμερικανός έχει 72 μαζί με τον νυν ασίσταντ κόουτς της ομάδας. Ξεπερνώντας τον θα φτάσει στη 12η θέση τον αείμνηστο Νίκο Φάσουρα και τον Αλέξανδρο Πέτρουλα.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα κλέψιμο συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κατσίβελης. Πριν από αυτά είχε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς κλέψιμο.

* Πέντε συνεχόμενα παιχνίδια με 4+ αμυντικά ριμπάουντ μετράει ο Τσαντ Μπράουν.

* Τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς τρίποντο (0/6 συνολικά) μετράει ο Λίνος Χρυσικόπουλος που πριν από αυτά είχε οχτώ σερί ματς με τουλάχιστον ένα εύστοχο σουτ από τα 6,75.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Το Περιστέρι Vitabiotics είναι η 3η πιο εύστοχη ομάδα της Stoiximan Basket League στα τρίποντα, εκτελώντας με 35,19%. Είναι μια κατηγορία στην οποία παρουσιάζει σημαντική βελτίωση από πέρυσι, όταν ήταν στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας στην κανονική περίοδο με 31,73%.

– Σε αντίθεση με τα τρίποντα, οι «κυανοκίτρινοι» έχουν το χαμηλότερο ποσοστό της κατηγορίας στις βολές εκτελώντας με 68,2%. Στην κανονική περίοδο της περσινής σεζόν ήταν στην 4η θέση της σχετικής λίστας με ποσοστό 75,87%.

ΠΑΟΚ MATECO

MILESTONE

* Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επιστρέφει στο γήπεδο όπου μεγάλωσε μπασκετικά και με έναν πόντο θα γίνει ο 85ος στην ιστορία της Stoiximan Basket League που θα φτάσει τους 1.800.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Βασίλης Τολιόπουλος έχει 12/12 βολές στα επτά τελευταία παιχνίδια του στη Stoiximan Basket League.

* Ο Ντιμίτρι Ρίβερς είχε τρία κλεψίματα στο ντεμπούτο του απέναντι στον Κολοσσό H Hotels, αλλά κανένα στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια του.

* Ο Ντέιβιντ ΝτιΛέο έμεινε χωρίς τρίποντο στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ιωνικό και Ηρακλή (0/8 συνολικά), κάτι που δεν έγινε σε κανένα από τα 12 πρώτα παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο ΠΑΟΚ Mateco εκτελεί με 76,17% από τη γραμμή του φάουλ, έχοντας το τρίτο υψηλότερο ποσοστό της φετινής Stoiximan Basket League. Ήταν και πέρυσι ψηλά, με ποσοστό 77,18% που τον κατέταξε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου.

– Με 5,5 κλεψίματα ανά αγώνα, ο ΠΑΟΚ έχει τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο στη φετινή Stoiximan Basket League. Είναι μεγάλη η διαφορά από την περσινή επίδοση του αφού ήταν η κορυφαία ομάδα της κανονικής περιόδου με 8,27 κλεψίματα ανά αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ: Αλλαγή ημέρας και ώρας στο Λαύριο – Καρδίτσα

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την αλλαγή της ημέρας του αγώνα ανάμεσα στο Λαύριο με την Καρδίτσα. Ο Ε…