Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Μπορεί ακόμα και δεύτερος

Ολυμπιακός: Μπορεί ακόμα και δεύτερος

Ολυμπιακός

Μέχρι και δεύτερος μπορεί να έρθει ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια της Euroleague, μετά την ήττα της Ρεάλ από την Εφές.

Και τα δώρα στη φετινή Euroleague, συνεχίζονται για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανέτοιμοι για τις δύο αναμετρήσεις που δίνουν αυτή την εβδομάδα στη Γαλλία. Ανάμεσα σε Μονακό και Βιλερμπάν. Αλλά έχουν στραμμένο και το μυαλό τους και στο τι κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες. Τόσο αυτές που είναι πάνω από αυτόν (Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης) όσο και κάτω από αυτόν (Αρμάνι Μιλάνο και Εφές). Γιατί πλέον μπορεί να βγει ακόμα και δεύτερος.

Το βράδυ της Τρίτης, η Εφές έκανε σπουδαία ανατροπή. Επικράτησε 93-90 της Ρεάλ Μαδρίτης. Και την έριξε στο 18-7. Η Εφές από την άλλη πήγε στο 14-10. Και παραμένει στην 5η θέση.

Ο Ολυμπιακός είναι στην 4η με ρεκόρ 17-8. Οι «ερυθρόλευκοι» για να καταφέρουν να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας, πρέπει να κάνουν δύο νίκες. Στα τρία ματς που απομένουν. Με Μονακό και Βιλερμπάν εκτός. Και με Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Δηλαδή με δύο νίκες «κλειδώνουν» το πλεονέκτημα της έδρας. Ότι και να κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να βγει στην πρώτη 4αδα και με μία νίκη, όμως εκεί θα περιμένει ήττες της Εφές. Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες δεν θέλουν την ισοβαθμία με τους Τούρκους. Γιατί η Εφές έχει τη διαφορά.

δεύτερος

Μέχρι και… δεύτερος ο Ολυμπιακός στην κανονική διάρκεια

Νέα δεδομένα, όμως, υπάρχουν και όσον αφορά τις πιο ψηλές θέσεις που κυνηγάει ο Ολυμπιακός. Η ήττα της Ρεάλ την έριξε στο 18-7 στην 2η θέση. Μία, μόλις, νίκη πάνω από τον Ολυμπιακό. Πράγμα που σημαίνει πως ο δρόμος για την εξασφάλιση της 2ης θέσης παραμένει… ανοιχτός, αλλά «ζόρικος», την ώρα που στην 3η θέση είναι η Αρμάνι με 16-7.

Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Ιταλούς και θα το επιδιώξει. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δουν την Αρμάνι να κάνει μία ήττα, παραπάνω, από αυτούς στα εναπομείναντα παιχνίδια. Έχουν να αντιμετωπίσουν τις Εφές (24/03) και Βιλερμπάν (07/04) εκτός έδρας και τις Μπάγερν (29/03) και Μονακό (31/03) εντός, ενώ την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αγωνίζονται στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Μπορεί και τρίτος!

Ο Ολυμπιακός θέλει να δει την Αρμάνι να κάνει μία ήττα παραπάνω από αυτόν για να βγει τρίτος και να «πλασαριστεί» καλύτερα στα πλέι οφ, με τη λογική να λέει πως θα αποφύγει την Εφές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Υπήρξαν σημεία που μπορούσαμε να καθαρίσουμε»

Στις λάθος αποφάσεις που πήρε η ομάδα του, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Με τον Έλληνα …