Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Είμαι Ολυμπιακός από παιδί…» [vid]

Μπαρτζώκας: «Είμαι Ολυμπιακός από παιδί…» [vid]

Μπαρτζώκας

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Ο Έλληνας τεχνικός δεν παρέλειψε να τονίσει την αγάπη του προς στους «ερυθρόλευκους», αλλά και να αναφερθεί στην επιστροφή της ομάδας του στα play off.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Δεν μπορώ να το κρύψω. Είμαι Ολυμπιακός από παιδί. Στην Ελλάδα όλοι το ξέρουν. Μεγάλωσα με την μπασκετική και την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού και ήμουν φανατικός. Όταν είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ δεν μπορούσα να την αρνηθώ. Ήταν από τις καλύτερες ημέρες της ζωής μου όταν συμφώνησα με τον Ολυμπιακό», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στην εκπομπή «The Crossover» του Τζο Αρλάουκας, προτού σταθεί στην προπονητική του φιλοσοφία, λέγοντας:

«Προσπάθησα να κρατήσω την προπονητική γραμμή του Ίβκοβιτς, ακόμα και κάποια συστήματα. Η φιλοσοφία μου είναι διαφορετική βέβαια. Δεν θέλω να υπερβάλλω στον τρόπο που προπονώ. Θέλω να βλέπω τους παίκτες να βγάζουν το ταλέντο τους στο παρκέ. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Δεν είμαι από εκείνους τους προπονητές που αποφασίζουν ποιος θα πάρει την κάθε επίθεση, ή ποιος θα σκοράρει. Δεν θέλω να είμαι έτσι. Πιστεύω στην εξέλιξη μέσα στη σεζόν, έτσι μπορείς να φέρεις αποτελέσματα».

Σχετικά με την παρουσία του στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», σημείωσε: «Πρέπει να δουλεύεις για το σήμερα, για την επόμενη προπόνηση και το επόμενο ματς. Να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Πρέπει να έχεις κίνητρο να κάνεις την ομάδα σου καλύτερη. Ήμουν σκεπτικός στην αρχή. Το να παίρνεις μία ομάδα πρωταθλητισμού και να την ξαναφτιάχνεις με την φήμη που έχει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο. Δεν είναι μόνο δική μου ευθύνη, είναι ομαδική δουλειά. Έχω την στήριξη της διοίκησης και του οργανισμού, ενός οργανισμού πολύ σπουδαίου. Κάνουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έχω θετικούς παίκτες που είναι πάντα καλό. Το χρειάζεσαι αυτό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Επιστρέφει στη Χάλα Πιονίρ η Μακάμπι

Αφήνει τη Stark Arena η Μακάμπι. Τη Μεγάλη Εβδομάδα (για τους Έλληνες) ο Παναθηναϊκός θα τ…