Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Λιόλιος: «Η συμφωνία βασίστηκε στον σεβασμό ανάμεσα σε εμάς και την ΤΣΣΚΑ»

Λιόλιος: «Η συμφωνία βασίστηκε στον σεβασμό ανάμεσα σε εμάς και την ΤΣΣΚΑ»

Λιόλιος ΕΟΚ ΑΕΚ

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε στο ΕΟΚ web radio, και ανέλυσε όλο το παρασκήνιο της συμφωνίας με τον Δημήτρη Ιτούδη. Αναλυτικά είπε:

Για το πώς οδηγήθηκε στην επιλογή Ιτούδη: «Απ’ την πρώτη στιγμή αυτό το οποίο δηλώσαμε σαν διοίκηση είναι πως η επιλογή μας για ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Ιτούδης. Ο λόγος ήταν εμφανής, όπως είπαμε και προεκλογικά, θέλαμε στην Εθνική ομάδα όπως θα έχουμε τους καλύτερουςπαίκτες να έχουμε και αυτόν που φαντάζει καλύτερος προπονητής. Νομίζω πως ο Δημήτρης Ιτούδης είναι ένας απ’ τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, αν όχι ο καλύτερος, αυτήν τη στιγμή. Ήταν μια δύσκολη «εξίσωση». Όταν μας ρώτησαν αν έχουμε ΡlanΒ σε περίπτωση που δεν προχωρήσει κάτι ή χαλάσει η συμφωνία, τους είπα ότι έχουμε μόνο Ρlan Α. Είχαμε επικοινωνία με την ΤΣΣΚΑ, που βασίστηκε πάρα πολύ στον σεβασμό. Ο σεβασμός είναι το κυριότερο συστατικό για μια συμφωνία».

Για τη συνάντηση στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ: «Η συνάντηση στη Μόσχα που έκανα ήταν καταλυτική για να γίνει αυτό που έγινε. Ήταν πάρα πολύ καλή, γιατί γνωρίστηκα με τον Βατούτιν, ανθρώπινα, και γυρνώντας μέσα μου πίστευα ότι στο τέλος ο Δημήτρης Ιτούδης θα ήταν προπονητής της Εθνικής ομάδας. Δεν ήταν εύκολη διαδικασία, αλλά γνωρίζοντας τους ανθρώπους και τις διαδικασίες ενός αλλού οργανισμού μαθαίνεις ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να πετύχεις. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήμουν αισιόδοξος».

Τι ένιωσε όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ιτούδης θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής: «Νομίζω ότι όταν υπήρξε η συμφωνία σε όλα τα επίπεδα με την ΤΣΣΚΑ, ήταν ένα βήμα για να πάμε στα επόμενα. Κάνουμε αυτό που είναι πάντα καλύτερο για την Εθνική. Και «όχι» να ήταν η απόφαση, πάλι σεβασμός θα υπήρχε ανάμεσά σε εμάς και την ΤΣΣΚΑ. Για να πετύχουμε αυτό το οποίο στην αρχή φαινόταν πολύ δύσκολο, είναι απλά ένα βήμα προς το να είμαστε περήφανοι για την Εθνική στο μέλλον. Είχαν προηγηθεί κι άλλα βήματα, όπως το ότι παίκτες των δύο «αιωνίων» βρέθηκαν στην Εθνική στα «παράθυρα», και αυτό δείχνει και μια θέληση των ομάδων στο να πάμε στην επόμενη μέρα. Αυτό το κομμάτι του «παζλ» είναι η 1η«σελίδα» ενός μεγάλου «παζλ» που πρέπει να φτιάξουμε».

Για την επαφή με τους διεθνείς: «Η επαφή με του διεθνείς παίκτες έχει γίνει ήδη από Ντικούδη Ζήση κι εμένα και προχωράμε τώρα που έχει ολοκληρωθεί και το βασικότερο κομμάτι της Εθνικής που μας έλειπε, ο ομοσπονδιακός προπονητής δηλαδή, είμαστε πανέτοιμοι για να προχωρήσει ο σχεδιασμός της Εθνικής ομάδας για την επόμενη και τις επόμενες σεζόν. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η Εθνική θα μας κάνει σύντομα περήφανους και δεν εννοώ μόνο από το αποτέλεσμα, αλλά συνολικά από την εικόνα και την υγεία της».

Για το αν έχε τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για λήξη της συμφωνίας: «Ο χρονικός ορίζοντας σε οτιδήποτε κάνουμε στην ομοσπονδία έχει να κάνει με το όσο είμαστε στην ομοσπονδία. Οπότε σε αυτήν τη λογική, αυτό που είπαμε με Ιτούδη έχει να κάνει και με τις επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, εφόσον προκριθούμε στις τελικές φάσεις, όχι μόνο για το Eurobasket 2022».

Για το τεχνικό επιτελείο: «Αυτό συζητήθηκε από την 1η στιγμή. Οι επιλογές που είχαν γίνει για τα «παράθυρα» της Εθνικής δεν ήταν απόφαση μόνο της ομοσπονδίας, αλλά ήταν απόφαση και του Ιτούδη».

Για την επαφή με τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο: «Υπάρχει ένα ταξίδι από Ντικούδη και Ζήση στην Αμερική για να συζητήσουν με τον Γιάννη και τον Θανάση. Οι σχέσεις που έχουμε με τον Γιάννη και τον Θανάση είναι εξαιρετικές. Ο Γιάννης θέλει πάρα πολύ να παίξει με την Εθνική και αυτή η λαχτάρα του μας συνεπαίρνει όλους».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…