Κεντρική Basket League Δύο ρεκόρ καριέρας ο Μουράτος κόντρα στον Ιωνικό

Δύο ρεκόρ καριέρας ο Μουράτος κόντρα στον Ιωνικό

Μουράτος, Εθνική

Το Λαύριο κατάφερε να περάσει αλώβητο από τη Νίκαια, επικρατώντας 91-84 του Ιωνικού, για την 19η αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη με αυτή τη νίκη έμεινε σε τροχιά playoff, όντας στην 7η θέση.

Ο Βασίλης Μουράτος στην χθεσινή αναμέτρηση της ομάδας του σημέιωσε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του σε πόντους και ranking κόντρα στον Ιωνικό Νικαίας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Βασίλης Μουράτος έβαλε «φαρδιά-πλατιά» την υπογραφή του στη νίκη του Λαυρίου Megabolt επί του Ιωνικού πραγματοποιώντας την καλύτερη, με βάση τους αριθμούς, εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έφυγε από το κλειστό της Νίκαιας με ρεκόρ καριέρας σε πόντους και ranking.

Ο Μουράτος είχε 26 πόντους βελτιώνοντας κατά τρεις την καλύτερη επίδοση του στην κατηγορία, αφού είχε 23 στον πρώτο προημιτελικό των περσινών πλέι οφ κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Με αυτούς τους 26 πόντους μάλιστα, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt στη Stoiximan Basket League, μετά τον Τζαμάλ Νίξον, που έφτασε τους 700.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν με βάση το ranking το καλύτερο από τα 139 που έκανε στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Είχε 34 βαθμούς επίδοση αρκετά μακριά από την προηγούμενη καλύτερη του, αφού είχε 26 στην πρεμιέρα των περσινών πλέι οφ.

Το 34άρι του Μουράτου κατατάσσεται στην πρώτη 10άδα των κορυφαίων επιδόσεων ranking στην ιστορία του Λαυρίου Megabolt. Είναι μάλιστα η κορυφαία επίδοση από Έλληνα παίκτη της ομάδας της λαυρεωτικής αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη του Μιχάλη Λούντζη που είχε 33 ranking στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2019-20.

Ακόμη…

Έχοντας έξι εύστοχα δίποντα (6/7), ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας της ομάδας της λαυρεωτικής. Έφτασε τα 163 και ξεπέρασε τον Τάισον Κάρτερ που είχε 160.

Τέλος, ο Μουράτος με τα δύο αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έφτασε τα 300 στην 139η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Μαρούσι 76-90

Με ηγέτη τον Χιλ το Μαρούσι επικράτησε του Λαυρίου και έκανε το «βήμα» για τα play off της…