Κεντρική Γυναίκες Δικαιουλάκος: «Πιστεύω μέσα από την καρδιά μου ότι του χρόνου θα είμαστε στο Final Four»

Δικαιουλάκος: «Πιστεύω μέσα από την καρδιά μου ότι του χρόνου θα είμαστε στο Final Four»

Σκίο Δικαιουλάκος

Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος συνεχίζει να προσθέτει επιτυχίες στο πλούσιο βιογραφικό του, αυτή τη φορά ως ο head coach της Σκίο στην Ιταλία. Ο έμπειρος τεχνικός έχει ήδη πανηγυρίσει την κατάκτηση του Super Cup στη γειτονική χώρα, βάζοντας πλέον πλώρη για το triple crown εντός της Ιταλίας, αφού μεγάλος στόχος είναι ο τίτλος τόσο στο Coppa Italia όσο και στο Πρωτάθλημα.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης φιλοξενεί τον 53χρονο προπονητή, ο οποίος μίλησε τόσο για την σπουδαία πορεία της ομάδας στην EuroLeague Women τη φετινή σεζόν, όσο και γι αυτά που θέλει να πετύχει στο υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

Για την πορεία της Σκίο στην EuroLeague Women τη φετινή αγωνιστική περίοδο: «Για να γίνει ένας σωστός και ορθός απολογισμός, πρέπει πάντα να κοιτάζουμε τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Ειδικά τα τελευταία δυο – τρία χρόνια. Πέρσι, το Σκίο δεν ήταν στα playoffs, κάτι που φέτος καταφέραμε με σχετική ευκολία, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ νικών για τον σύλλογο. Φτάσαμε μάλιστα πολύ κοντά στο Final Four, χάνοντας την πρόκριση ουσιαστικά για μια λάθος πάσα.

Στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι από την πορεία που είχαμε φέτος, όλοι αισιοδοξούν πως του χρόνου η ομάδα θα είναι ακόμη πιο έτοιμη. Πιθανόν να μην είχαμε την ευκαιρία για το Final Four φέτος, αλλά πιστεύω μέσα από την καρδιά μου πως του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι και θα βρισκόμαστε στο Final Four».

Για το πόσο έχει μεταβληθεί η δουλειά του προπονητή στο κορυφαίο επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας: «Έχει αλλάξει πολύ, ανά πάσα στιγμή μπορεί να αναβληθεί ένας αγώνας. Ειδικά η δική μας ομάδα είδε να αναβάλλονται τουλάχιστον έξι παιχνίδια, τα τρία εκ των οποίων σχεδόν μια ώρα πριν φύγουμε με το πούλμαν για το γήπεδο. Εξ όσων γνωρίζω άλλες ομάδες είχαν ταξιδέψει ήδη για τον προορισμό τους με αεροπλάνο και υποχρεώθηκαν να κάνουν το ταξίδι της επιστροφής την επόμενη μέρα.

Κάποιες φορές είχαμε μόνο τέσσερις – πέντε παίκτριες για προπόνηση κι αυτό γιατί η πανδημία είχε χτυπήσει την ομάδα. Έτσι κάναμε προπόνηση με μάσκες, χωρίς επαφή. Γενικά τα πράγματα ήταν πολύ περίεργα, αλλά αυτό δεν σε πτοεί. Ειδικά τις επαγγελματίες παίκτριες, που δεν σταματούν να προπονούνται όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα. Αυτό δεν σταμάτησε ποτέ, στην ουσία ό,τι προβλήματα κι αν δημιουργηθούν μέσα σε μια σεζόν, όσο η ομάδα έχει μια σωστή νοοτροπία σκληρής δουλειάς, αυτό είναι κάτι που θα το βρει μπροστά της. Εννοώ ότι θα αναπληρώσει όλες τις χαμένες ώρες και τις περίεργες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί».

Για το πόσο έχει αλλάξει το επίπεδο (προς το καλύτερο ή το χειρότερο) στην EuroLeague Women τα τελευταία χρόνια: «Είναι κάτι μεγάλη απορία και μεγάλη απορία και προβληματισμός. Κάποια πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και κάποια άλλα προς το χειρότερο. Ένα από αυτά είναι πως δεν βλέπουμε πολλά ευρωπαϊκά ταλέντα από κάποιες χώρες, κάτι που γινόταν κατά συρροή στο παρελθόν. Σε αυτό έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο, το γεγονός πως πολύ εύκολα δίνουν διαβατήρια σε παίκτριες από τις ΗΠΑ και το WNBA, για να παίξουν ως γηγενείς. Παίρνουν έτσι τη θέση παικτριών από την Ευρώπη.

Ο αριθμός αυτός έχει γίνει πολύ μεγάλος. Ένα άλλο θέμα είναι η οικονομική κρίση, που έχει χτυπήσει αρκετές χώρες, έχει μειώσει αρκετά τους προϋπολογισμούς των ομάδων. Δεν μπορώ να πω ότι η FIBA έχει κάνει μεγάλα βήματα έτσι ώστε να κάνει το προϊόν αρκετά πιο ελκυστικό. Είναι σαν ένα τρένο που συνεχίζει τον δρόμο του, πάνω σε συγκεκριμένες ράγες, χωρίς να έχουμε κοιτάξει να βελτιώσουμε την ποιότητα των τρένων ή τις συνθήκες. Είναι σαν να προχωράει κάτι, χωρίς να αλλάζει τίποτα».

Για τους στόχους που έχει θέσει: «Εμένα με βρίσκει σε μια διαφορετική σκέψη σε σχέση με τους υπόλοιπους, τους διοικούντες ή τους φιλάθλους. Για μένα στόχος είναι η επόμενη προπόνηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη στο γήπεδο για την ομάδα. Φυσικά δεν παραβλέπω το γεγονός πως είμαι σε μια ομάδα που πάντα έκανε πρωταθλητισμό, έχει άλλωστε τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ιταλία. Οπότε είναι λογικό όλοι να θέλουν και να επιδιώκουν να ξαναπάρουν τα σκήπτρα, που έχασαν από τη Βενέτσια.

Ήδη φέτος έχουμε κατακτήσει το Super Cup, ήδη φτάσαμε μια ανάσα από το Final Four. Έχουμε μπροστά το Coppa Italia και τον τίτλο του πρωταθλητή, οπότε δουλεύουμε σκληρά γι αυτούς τους στόχους. Πιστεύουμε ότι τα σκήπτρα θα ξαναγυρίσουν στην ομάδα μας, άλλωστε το γεγονός πως είμαστε η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, νομίζω πως δείχνει την ανωτερότητά μας. Σε μια σεζόν δεν φτάνει να δείχνεις την ανωτερότητα στη regular season, αλλά κυρίως στα playoffs και τους τελικούς. Εκεί θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ έτοιμοι, πολύ ώριμοι, πολύ διαβασμένοι. Όλο αυτό που έχουμε αποκομίσει από τη θετική πορεία που είχαμε ως τώρα, να το βγάλουμε στο παρκέ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Αλλαγή ημέρας στον τέταρτο τελικό

Την Πέμπτη και όχι την Τετάρτη θα διεξαχθεί ο τέταρτος τελικός της Α1 γυναικών. Ο Παναθηνα…