Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Παπανικολάου: «Έχουμε αφήσει πίσω το ματς με τον Παναθηναϊκό»

Παπανικολάου: «Έχουμε αφήσει πίσω το ματς με τον Παναθηναϊκό»

Παπανικολάου Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα έδρας, στην προηγούμενη νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού, και στην αυριανή αναμέτρηση της ομάδας κόντρα στη Μονακό.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου:

«Κοιτάζουμε αρχικά ένα παιχνίδι τη φορά. Πρώτα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Μονακό σε μια δύσκολη έδρα, σε μια έδρα που έχουν δείξει και οι ίδιοι πως νιώθουν πάρα πολύ καλά, έχουν κάνει πάρα πολύ μεγάλες νίκες και δίκαια βρίσκονται στο σημείο που είναι αυτή τη στιγμή στην κατάταξη. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι και πιο ψηλά. Είναι μια δύσκολα αντιμετωπίσιμη ομάδα, επιβάλει τρελό και ορισμένες φορές ανεξέλεγκτο ρυθμό που τους βολεύει, αλλά δεν ταιριάζει στο δικό μας στυλ παιχνιδιού, Για αυτό πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι αμυντικά, ώστε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για να μια νίκη εκεί. Από εκεί και πέρα, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το ματς που προηγήθηκε».

Για το αν το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δίνει έξτρα ώθηση στον ίδιο και τους συμπαίκτες του: «Το ματς με τον Παναθηναϊκό, από όσο βλέπω και θέλω να πιστεύω, όλοι το έχουμε αφήσει πίσω μας. Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά προχωράμε μπροστά. Ακόμη και ήττα να ήταν, πάλι θα έπρεπε να προχωρήσουμε μπροστά γιατί μόνο κοιτώντας μπροστά μπορείς να προχωρήσεις στην επόμενη μέρα».

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο το πλεονέκτημα έδρας: «Η αλήθεια είναι πως έχουμε προκριθεί σε Final Four χωρίς να έχουμε πλεονέκτημα έδρας και έχουμε χάσει προκρίσεις σε Final Four έχοντας πλεονέκτημα έδρας. Νομίζω πως είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς ειδικά φέτος, γιατί έχουμε μόνο δύο ήττες στην έδρα μας, μια στο πρωτάθλημα και μια στην Ευρωλίγκα, αλλά αν κάτι γίνει και τελικά δεν έρθει το πλεονέκτημα, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου. Επαναλαμβάνω, αν είμαστε εμείς καλά, σοβαροί και συγκεντρωμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε σε οποιαδήποτε έδρα. Το έχουμε δείξει αυτό στο παρελθόν. Συνεπώς φυσικά και στόχος μας είναι το πλεονέκτημα, αλλά αν δεν έρθει, δεν σημαίνει κάτι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…