Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Μακάμπι 78-94: Με κορυφαίο Νάναλι πήρε το «διπλό»

Ζαλγκίρις – Μακάμπι 78-94: Με κορυφαίο Νάναλι πήρε το «διπλό»

Μακάμπι

Κάνοντας αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, πήρε σπουδαίο «διπλό» κόντρα στη Ζαλγκίρις, κερδίζοντας την 94-78.

Με τον Τζέιμς Νάναλι να βρίσκεται σε επιθετικό οίστρο η Μακάμπι έκανε αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο και μεταμόρφωσε το ντέρμπι με την Ζαλγκίρις σε παράσταση για ένα ρόλο, κερδίζοντας με 94-78.

Ο Νάναλι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 6/7 τρίποντα και 32 πόντους, ενώ από την άλλη ο Ουίλμπεκιν είχε 20 πόντους με 5/7 τρίποντα. Ένα επιθετικό ρεσιτάλ για την ομάδα του Ισραήλ, που παρατάχθηκε χωρίς τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, που βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες θετικός στον κορωνοϊό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν η αποθέωση της άμυνας και της ισορροπίας. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να αποσπαστεί με διαφορά μεγαλύτερη των πέντε πόντων (το έκανε μία φορά η Μακάμπι, η οποία δεν είχε στον πάγκο της τον ασθενή Γιάννη Σφαιρόπουλο) προηγήθηκε με 15-20), με αποτέλεσμα το σκορ να έχει μπόλικες ισοπαλίες.

Η τελευταία για το (υψηλότατο μετά από 20 λεπτά) 47-47 διαμορφώθηκε με δύο βολές σε «νεκρό» χρόνο του Τζέιμς Νάναλι (είχε 17 πόντους στις δύο πρώτες περιόδους με 3/3 τρίποντα), ο οποίος επέστρεψε μετά από απουσία δύο αγώνων.

Ήδη από το ημίχρονο η Ζαλγκίρις είχε 3 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Κάβανο 10, Λεκαβίτσιους 11 και Μπλάζεβιτς 14), ενώ η Μακάμπι πέρα από τον Νάναλι, είδε τον Ουίλμπεκιν να σκοράρει 12 πόντους με 3/4 τρίποντα!

Ο Νάναλι ξεκίνησε την 3η περίοδο, όπως τελείωσε τις δύο προηγούμενες: 4/4 τρίποντα, 20 πόντοι και +4 για την Μακάμπι (55-51). Ένα ακόμη σουτ τριών πόντων, αυτή τη φορά απ΄ τον Ουίλμπεκιν, έδωσε στην Μακάμπι τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα (60-53), με τη Ζαλγκίρις να μετράει μόνο προβλήματα.

Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 9 πόντους (64-55), με νέο τρίποντου Νάναλι. Αλλά ήταν το… κλειδί για να ξυπνήσει η Ζαλγκίρις. Μείωσε πριν το τέλος του δεκαλέπτου στους 6 (66-60) και στους 3 με το ξεκίνημα της 3ης περιόδου και το τρίποντο του Λουκοσιούνας (66-63).

Η ομάδα από το Ισραήλ πήρε σημαντικούς πόντους από τον Άντε Ζίζιτς. Δύο καλάθια του Κροάτη σέντερ έφεραν τη διαφορά ξανά στους 7 (74-67). Η Ζαλγκίρις δεν παρέδωσε μεν τα «όπλα» της, αλλά η Μακάμπι είχε τον έλεγχο του ματς.

Με τον Ουίλμπεκιν να συνεχίσει να «πυροβολεί» πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων: Ένα τρίποντο που τον έφερε στους 20 πόντους, διαμόρφωσε το σκορ σε 79-71, λίγο κάτω από το όριο των πέντε λεπτών.

Η ασίστ του Έβανς (ο οποίος είχε ένα γεμάτο ντεμπούτο) για το κάρφωμα του Ουίλιαμς, έφερε τη Μακάμπι για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά πόντων (83-73), 3:42 πριν το τέλος. Η ώρα της Ζαλγκίρις να αποφασίσει τι θα κάνει…

Δεν ήταν ακριβώς στο χέρι της, όπως απέδειξε η εξέλιξη του αγώνα. Η Μακάμπι μεγάλωσε τη διαφορά (+15, 91-76) και έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 47-47, 60-64, 78-94

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…