Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ: Γεμάτο ρεκόρ το ματς με τον Ιωνικό

ΠΑΟΚ: Γεμάτο ρεκόρ το ματς με τον Ιωνικό

ΠΑΟΚ

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έβαλε το λιθαράκι του στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού, στο εξ αναβολής ματς της 11ης αγωνιστικής, ενώ παράλληλα έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα. Ο διεθνής φόργουορντ μπήκε στην πρώτη 60άδα των σκόρερ της Stoiximan Basket League.

 

Ο Γιάνκοβιτς είχε εννιά πόντους στον σημερινό αγώνα και με αυτούς έφτασε τους 2.261 για να ξεπεράσει κατά τέσσερις τον Μέλβιν Τσίτουμ (2.257). Έτσι ανέβηκε στην 60ή θέση της σχετικής λίστας.

 

Κατά τα άλλα για τον ΠΑΟΚ:

 

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έμεινε για 33 λεπτά στο παρκέ όμως περιορίστηκε στα δύο σουτ και έμεινε άποντος. Από τα χέρια του όμως έφυγαν εννιά από τις 19 ασίστ του ΠΑΟΚ Mateco, στην κορυφαία φετινή επίδοση του. Έμεινε μία ασίστ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του στη Stoiximan Basket League αφού είχε 10 στο ματς της 18ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2015-16 με τον Ολυμπιακό στο Λαύριο.

 

*Ο Ζερμέιν Λοβ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα αλλά «σκαρφάλωσε» σε μία ιστορική λίστα των ξένων παικτών που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ Mateco στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έχοντας 1/2 βολές μπήκε στην πρώτη 10άδα εκείνων με τις περισσότερες εύστοχες. Έφτασε τις 123 και μάλιστα με ποσοστό 93,18% (123/132) για να προσπεράσει τον Φράνκι Κινγκ που είχε 122 στη σεζόν 1998-99 (122/151, 80,79%).

 

*Ο Μάρβιν Τζόουνς είχε για δεύτερη φορά 7+ άστοχα δίποντα (8/15) αφού μέτρησε 6/14 στο ματς με την ΑΕΚ. Ανάλογη επίδοση για τον ΠΑΟΚ Mateco με 7+ άστοχα δίποντα δηλαδή είχαν ο Ζερμέιν Λοβ με 9/17 στο ματς με τον Απόλλωνα Oscar και ο Μάλκολμ Γκρίφιν με 1/8 στο ματς με το Περιστέρι Vitabiotics.

 

*Ο ΠΑΟΚ Mateco έφτασε στη δεύτερη, διαδοχική εκτός έδρας νίκη του ανατρέποντας διαφορά 13+ πόντων. Γύρισε από το -13 (31-18 στο 16’) ενώ στο Λαύριο είχε επιστρέψει από το -14. Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι για ένατη φορά στους 13 αγώνες του βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά. Αυτό δεν έγινε μόνο στο εντός έδρας ματς με το Περιστέρι Vitabiotics στο οποίο βρέθηκε στο -9, στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels στο οποίο βρέθηκε στο -7 και στα ματς με τη Λάρισα και τον Άρη τα οποία ήταν τα μόνα στα οποία δεν βρέθηκε καθόλου πίσω στο σκορ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…