Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Μόνο αν παίξουμε καλά θα έχουμε τύχη»

Μπαρτζώκας: «Μόνο αν παίξουμε καλά θα έχουμε τύχη»

Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε για την Ισπανία όπου αύριο θα αντιμετωπίσει στην Μαδρίτη την Ρεάλ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, αλλά και την Παρασκευή τη Μπασκόνια. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στο αυριανό ματς, το οποίο είναι το μόνο που έχει στο μυαλό του.

«Μόνο οι συνεργάτες μου έχουν προετοιμαστεί για το δεύτερο παιχνίδι», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν ρωτήθηκε ως έχουν προετοιμαστεί οι «ερυθρόλευκοι» για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Ρεάλ και Μπασκόνια. «Όλη η ομάδα έχει προετοιμαστεί για το πρώτο ματς, αυτό κόντρα στην Ρεάλ. Και σε αυτό θα επικεντρωθούμε για να παίξουμε καλά. Μόνο αν παίξεις καλά μπορεί να έχεις τύχει να κερδίσεις. Δεν είναι εύκολο. Η Ρεάλ έχασε στο ισπανικό πρωτάθλημα και είναι πολύ δύσκολο να χάσει δεύτερη συνεχόμενη φορά. Για να εξαντλήσουμε, λοιπόν, τις πιθανότητές μας θα πρέπει να κάνουμε ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι και να εφαρμόσουμε σε υψηλό βαθμό όλα αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Για το που αποδίδει την αγωνιστική κάμψη της ομάδας, είπε: «Δεν το λέω ως δικαιολογία, όμως, έχουν νοσήσει δεκατρείς παίκτες τον τελευταίο μήνα. Πως να γίνει; Μετά αγγίζει τα όρια του θαύματος να μπορεί η ομάδα να είναι συνέχεια σε υψηλό επίπεδο. Θα ήταν παράλογο, θα ήταν κάτι μη φυσιολογικό».

Τέλος σε ερώτηση για το πως διαχειρίζεται ο ίδιος και οι παίκτες του την αγωνιστική «κρίση», απάντησε: «Η Ευρωλίγκα είναι έτσι που δεν υπάρχει μια ιδιαίτερη διαχείριση, ούτε στις ήττες, αλλά ούτε και στις νίκες. Αυτό που κάνεις, είναι να δεις τι έχεις κάνει καλά και τι όχι και προχωράς στο επόμενο παιχνίδι. Αν τώρα κάποιοι παίκτες έχουν πτώση της αγωνιστικής τους φόρμας ή όλη μαζί η ομάδα δεν παίζει τόσο καλά γιατί ο Covid επηρέασε, είναι ένα γεγονός. Όμως, καμία ομάδα δεν θα παίξει τόσο καλά στο ίδιο επίπεδο από την αρχή ως το τέλος της χρονιάς. Όλες οι ομάδες θα περάσουν κοιλιά. Εμείς έχουμε μπροστά μας ένα χρονικό διάστημα που πρέπει να επανέλθουμε και να γίνουμε ξανά καλοί. Έχουμε μπροστά μας το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος και πολύ σημαντικά παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από τη δουλειά και όλοι μαζί, θα το καταφέρουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…