Κεντρική Γυναίκες Καλτσίδου στον OverFM104.9: «Είναι κρίμα που δεν έχει την προβολή που θα του άξιζε το γυναικείο μπάσκετ»

Καλτσίδου στον OverFM104.9: «Είναι κρίμα που δεν έχει την προβολή που θα του άξιζε το γυναικείο μπάσκετ»

Καλτσίδου

Η σπουδαία αθλήτρια και νυν βοηθός προπονητή, Στέλλα Καλτσίδου, μίλησε στον αέρα του OverFM και τη Λένα Καραλή, για την ιστορική πρόκριση της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στη φάση των «8» του EuroCup γυναικών.

Η Ελληνίδα προπονήτρια αναφέρθηκε στο φετινό ρόστερ της ομάδας, στην εθνική ομάδα, στην απόφαση της να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αλλά και για το πρωτάθλημα τονίζοντας ότι είναι κρίμα που δεν έχει την προβολή που θα του άξιζε. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η Στέλλα Καλτσίδου, οι «ερυθρόλευκες», έβγαλαν πάθος, δύναμη και καρδιά στο δεύτερο αγώνα.

 

Αναλυτικά η συνέντευξη της Στέλλα Καλτσίδου στο C-Over page:

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού:

«Ήταν μια δύσκολη σειρά δεδομένου ότι είχαμε χάσει στο πρώτο παιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ. Ήμασταν όμως πεπεισμένες ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ-πολύ καλύτερα, διορθώσαμε τα λάθη μας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση που μας έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για τη δυσκολία να αναζητάς νίκη με διαφορά, η Στέλλα Καλτσίδου υπογράμμισε:

«Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι και αυτά τα παιχνίδια που κάνουν το άθλημα τόσο όμορφο και τόσο ιδιαίτερο. Όταν έχεις μπροστά του μια τόσο μεγάλη πρόκληση, να πας εκτός έδρας και να διεκδικήσεις ένα παιχνίδι κερδίζοντας όχι μόνο το αποτέλεσμα αλλά και τη διαφορά. Σε αυτά τα ματς αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο από κάθε τακτική. Είναι το πόσο πνευματικά έτοιμοι είναι η ομάδα, το πόσο πάθος και πόση καρδιά θα καταθέσει στο γήπεδο. Στο μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου παιχνιδιού, είχαμε όλα αυτά τα στοιχεία, γι’ αυτό και ήρθε το αποτέλεσμα.

Τα κορίτσια κατέθεσαν όλο τους το «είναι» στο παιχνίδι, ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένες στην τακτική, το ήθελαν πάρα πολύ και γι’ αυτό και ήρθε το αποτέλεσμα αυτό, κόντρα σε μια ομάδα που ήταν πολύ καλή, αλλά δεν ήταν καλύτερη από εμάς».

Για το πρώτο αγώνα με την Νεσίμπε Αϊντίν η Στέλλα Καλτσίδου είπε:

«Στο πρώτο παιχνίδι κάναμε πάρα πολλά λάθη, δεν παίξαμε με την επιθετικότητα που θα θέλαμε να παίξουμε, δεν ήμασταν συγκεντρωμένες. Βρέθηκαν και οι αντίπαλες μας, σε μια πολύ καλή ημέρα επιθετικά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως έγινε κατά τύχη, γιατί όλα τα σουτ που βγάλανε, ήταν χωρίς να ήμαστε εμείς εκεί αμυντικά. Αυτά ήταν τα λάθη που διορθώσαμε, επισημάναμε πόσο σημαντικό θα ήταν να πιέσουμε την άμυνα και το καταφέραμε. Βάλαμε και εμείς μεγάλα σουτ, είχαμε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας και έφεραν αυτήν τη σημαντική νίκη».

Για το στόχο στο EuroCup, η Στέλλα Καλτσίδου ανέφερε:

«Δεν είχαμε ξεκινήσει τη διοργάνωση, θέτοντας από την αρχή ένα συγκεκριμένο στόχο. Στόχος για εμάς είναι κάθε φορά η επόμενη προπόνηση, πώς θα γίνουμε καλύτερες, πως θα διορθώσουμε τα λάθη μας. Σε κάθε παιχνίδι να μπορούμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Στόχος είναι σε κάθε παιχνίδι που τελειώνει να μπαίνουμε στα αποδυτήρια και να λέμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι εμείς, να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Να έχουμε κατάθεση όλη μας την ψυχή και την ενέργεια στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα έτσι είναι το άθλημα, κάποιος θα νικήσει, κάποιος θα χάσει. Για την επόμενη φάση θα προετοιμαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ώστε να μπορέσει η ομάδα να πάει όσο πιο έτοιμοι γίνεται, να κάνει αυτό που μπορεί στο καλύτερο δυνατό».

Για το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού, σχολίασε η Στέλλα Καλτσίδου:

«Είναι μια ομάδα που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Το γεγονός ότι έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ είναι και το μεγάλο μας πλεονέκτημα. Γιατί έτσι μας δίνετε η δυνατότητα, να πιέζουμε πολύ στην άμυνα, να τρέξουμε πολύ, να κάνουμε συχνές αλλαγές, οπότε όλες οι παίκτριες να κρατιούνται φρέσκιες. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας. Αυτό είναι που θα μας δώσει και διάρκεια στο χρόνο.

Παίζοντας δύο παιχνίδια με τόσα ταξίδια, είναι και η κούραση είναι ένας παράγοντας που είναι κάτι, που πρέπει να διαχειριστούμε αναλόγως. Για να παίζουμε στο υψηλότερο επίπεδο των δυνατοτήτων μας κάθε φορά».

Για την απόφαση να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, η Στέλλα Καλτσίδου απάντησε:

«Από τη στιγμή που σταμάτησα την καριέρα μου ως αθλήτρια  και αποφάσισα να ασχοληθώ με την προπονητική. Θέλω πάντα να ψάχνω κάτι που να αποτελεί πρόκληση. Φέτος στον Ολυμπιακό, όταν έγινε η συζήτηση να έρθω ως βοηθός του συγκεκριμένου προπονητή, για εμένα ήταν πρόκληση. Γιατί θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα να μάθω, από ένα άνθρωπο που είναι αρκετά χρόνια στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ στο εξωτερικό αλλά και να δουλεύεις σε μια ομάδα που έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις και στόχους, με τις προσδοκίες είναι μεγάλες και που δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα.

Πέρα από το τι θα ήταν μια πολύ  καλή ευκαιρία να μάθω πολλά, ένιωσα ότι και εγώ μπορώ να βοηθήσω γιατί και εγώ ξέρω πως λειτουργεί ένας αθλητή και τη πρέπει κάνει σε αυτό το επίπεδο για να ανταπεξέλθει. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και μπορώ με οποιοδήποτε τρόπο, να βοηθήσω και εγώ σε όλη αυτήν την πορεία».

Για τις σχέσεις με τις πρώην συμπαίκτριες της, τώρα που είναι προπονήτρια, Στέλλα Καλτσίδου τόνισε:

«Δεν αντιμετώπισα θέμα με την αρνητική έννοια με τα κορίτσια. Γιατί και αυτές έχουν το απόλυτο σεβασμό μου από όταν ήμασταν συμπαίκτριες και εγώ το δικό τους. Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο γήπεδο, με αντιμετώπισαν κατευθείαν ως προπονήτρια τους και όχι ως συμπαίκτρια τους. Έχω μια πιο κοντινή σχέση μαζί τους και υπάρχουν στιγμές που θα τους μιλήσω πολύ πιο «χαλαρά».

Ξέρουν ότι μπορούν να απευθύνονται σε εμένα για οτιδήποτε, γιατί ξέρουν ότι και θα τις καταλάβω και μπορώ να τις βοηθήσω και ξέρω ακριβώς πως νιώθουν. Αυτό διευκολύνει και τη δουλειά τη δική μου, επειδή ξέρω τους χαρακτήρες και τα «κουμπιά» τους, είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούμε».

Για τις διαφορές του φετινού με το περσινό πρωτάθλημα, η Στέλλα Καλτσίδου σχολίασε:

«Το περσυνό ήταν ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας. Πολλές διακοπές, τα ρόστερ αλλάξανε, ομάδες σταματήσανε, ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά η περσυνή. Αυτό που κέρδισε το γυναικείο από πέρυσι, ήταν οι πολύ ωραίοι τελικοί του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού. Ανεβάσανε το επίπεδο του γυναικείου, τραβήξανε την προσοχή και βοηθήσανε τις ομάδες να κάνουν ένα βήμα παραπάνω.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ενδιαφέρων, εμείς και ο Παναθηναϊκός έχουμε ένα προβάδισμα λόγω των ρόστερ που έχουμε, αλλά θα γίνουν πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και εύχομαι να τα δει και ο κόσμος. Γιατί είναι κρίμα που δεν έχει την προβολή που θα του άξιζε».

Για την εθνική ομάδα, η Στέλλα Καλτσίδου είπε:

«Στην εθνική ομάδα πιστεύω πάρα πολύ. Η παρουσία της και στα τελευταία παράθυρα του Νοεμβρίου, ήταν πολύ συγκινητική. Αυτήν τη στιγμή στελεχώνετε από κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας που ήταν οι μικρές τις δικοί μας φουρνιάς, οπότε έχουνε ήδη τις βάσεις και χτίζουν τη νέα γενιά. Θα πάνε καλά και με την προσθήκη του κόουτς, έχουνε ανέβει παραπάνω από ένα επίπεδο. Τώρα με τις μικρότερες ηλικίες, υπάρχουνε κορίτσια που μπορεί και πρέπει να βασιστεί η Εθνική ομάδα.

Αυτό εξαρτάται από τις παίκτριες, κατά πόσο θέλουνε να πάρουν αυτήν την ευθύνη, κατά πόσο θέλουνε να δουλέψουν πραγματικά για να εξελιχθούν. Είναι στο δικό τους χέρι, κατά ποσό θα έχουν τη νοοτροπία αυτήν, ώστε να μπορέσουν να πάρουνε την Εθνική ομάδα στις πλάτες τους, όταν θα έρθει η ώρα και να την οδηγήσουν και αυτές στο υψηλότερο επίπεδο που μπορούνε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…