Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Επίσημο: Γενική αργία και αύριο (26.01)

Επίσημο: Γενική αργία και αύριο (26.01)

κακοκαιρία

Ο Υπουργός ανακοίνωσε και επίσημα την παράταση της αργίας λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Απολογία της πολιτείας. Η συγνώμη δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ποτέ προσχηματική.

Χθες βράδυ με όλες τις δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ απεγκλωβίστηκαν 3.5000 συμπολίτες και 1.800 αυτοκίνητα.

Ο Στρατός μοίραζε νερό και τρόφιμα για να βοηθήσει όσους βρέθηκε σε δυσχερή θέση.
Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και σήμερα ώστε ο απεγκλωβισμός να ολοκληρωθεί το συντομότερο.

Συνεχίζουν να μεταφέρονται με τον Προαστιακό όσοι διανυκτέρευσαν περιμετρικά της Αττική Οδού.

Από χθες το βράδυ και από σήμερα το πρωί μετακινούνται όλα τα οχήματα που αφέθηκαν από τους οδηγούς ώστε να απελευθερωθεί άμεσα το οδόστρωμα και τα εκχιονιστικά να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά

Η συνδρομή του ΕΚΑΒ, όπως υπογράμμισε ο Υπουργός ήταν σημαντική καθώς δόθηκε έμφαση στα θέματα της ιατρικής φροντίδας ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και εθελοντές όπως Ερυθρός Σταυρός

«Θα ήθελα να μεταφέρω ακόμα μια φορά τη συγγνώμη της Πολιτείας. χθες το βράδυ με συνεχείς προσπάθειες όλων των φορέων καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβίσουμε 3.500 συμπολίτες μας και 1800 αυτοκίνητα από την Αττική Οδό», δήλωσε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Στυλιανίδης.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα για τον απεγκλωβισμό όλων των υπόλοιπων οδηγών. Συνεχίζουν να μεταφέρονται με τον προαστιακό όσοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία το βράδυ. Από χθες και σήμερα μετακινούνται στη ΛΕΑ της Αττικής ΟΔού όλα τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν με τους οδηγούς μέσα», πρόσθεσε.

«Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά ενώ η αργία παρατείνεται και για αύριο σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη», συμπλήρωσε.

Αττική Οδός
Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.
Σχετικά με τις ευθύνες της εταιρίας θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις.

Δυσκολία φαινομένου: Στην Αττική σύμφωνα με τους ειδικούς εξελίχθηκε η μεγαλύτερη χιονοθύελλα των τελευταίων ετών. Το φαινόμενο ήταν μεγαλύτερο σε ένταση και ταχύτερο σε έλευση από κάθε από κάθε μετεωρολογική πρόγνωση.

Τα βασικά προβλήματα:

1. Αττική οδός: συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού,
2. Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης όπου έχει κοπεί το ρεύμα. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία πρόσβασης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Είναι σε συνεννόηση με Πολιτική Προστασία και ΠΥ για διευκόλυνση πρόσβασης.

Από Υπουργείο Μεταφορών/υποδομών: από το πρωί επιχείρηση και ο κόσμος/επιβάτες τρένων που είχαν ατύχημα στην Οινόη έχει μπει μέσα σε λεωφορεία που θα τους γυρίσουν στην Αθήνα. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν ήταν εκτεθειμένοι, ενώ τους προσφέρθηκε φαγητό και κάθε δυνατή υποστήριξη στις συνθήκες που επικρατούσαν.

Εικόνα νοσοκομείων σε επίμαχες περιοχές:

2η ΥΠΕ κύλησαν ομαλά εφημερίες σε Ασκληπειο και Θριασιο. Προσέλευση στο Νικαια που εφημερεύει σήμερα από 8.00 γίνεται ικανοποιητικά έως καλά
1η ΥΠΕ ομαλή εφημερία σε ιπποκράτειο και ερυθρό με προβλήματα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίστηκαν. Εφημερίες επόμενων νοσοκομείων ξεκινούν 14.30.

Χαλκίδα Εύβοια διαχειρίστηκαν το ατυχημα της αμαξοστοιχίας χωρίς άλλη πίεση

Το ΕΚΑΒ αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Υπήρξε αδυναμία προσέγγισης σε δεκάδες περιστατικά και έχουμε σχεδόν 80 σε εκκρεμότητα εξυπηρετησης.
Το Υγείας είναι σε επικοινωνία με νοσοκομεία που εφημερεύουν να επιτευχθεί η πλήρης πρόσβαση του προσωπικού.

Προβλήματα με οχήματα οξυγόνου που εγκλωβίστηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίστηκαν και τροφοδοτούνται τα νοσοκομεία ομαλά με οξυγόνο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…