-
Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Άδωνις Γεωργιάδης για PCR test: Αν πηγαίναμε στα 30 ευρώ θα επιβίωναν 4 – 5 αλυσίδες

Άδωνις Γεωργιάδης για PCR test: Αν πηγαίναμε στα 30 ευρώ θα επιβίωναν 4 – 5 αλυσίδες

PCR

Την απόφαση για πλαφόν στα 47 ευρώ στα PCR τεστ επιχείρησε να εξηγήσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr την απόφαση της κυβέρνησης για πλαφόν στα PCR τεστ εν μέσω χιλιάδων κρουσμάτων στα 47 ευρώ προσπάθησε να εξηγήσει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν πηγαίναμε στα 30 ευρώ θα επιβίωναν μόνο οι 4-5 μεγάλες αλυσίδες, θα έκλειναν όλα τα μικρά εργαστήρια, θα πήγαιναν όλοι στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, οπότε εκεί θα μπούκωνε το σύστημα και θα παίρναμε τα τεστ από την μία Δευτέρα στην άλλη. Ο μικρός εργαστηριακός έχει κόστος 35€, καθαρό, χωρίς τον υπάλληλο, μόνο τα αντιδραστήρια».

«Την τιμή των 47€ την βγάλαμε μετά από δύο μέρες έλεγχο όλων των παραστατικών ευρώ-ευρώ, του μισθολογίου, του κόστους που έχουν τα γάντια, οι φόρμες, το ενοίκιο του γραφείου, η απόδοση των μηχανημάτων. Δεν είναι μια τιμή που την βγάλαμε στον αέρα. Βγήκε για να εξασφαλίσει τα εξής πράγματα, ότι θα έχουμε pcr αξιόπιστα και επάρκεια στην αγορά και θα είναι το δυνατόν φθηνότερα» ανέφερε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος σχετικά με το αντίστοιχο κόστος στην Κύπρο που δεν φτάνει τα 25 ευρώ, ανέφερε: «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Εκλογές 2023: Τα επίσημα αποτελέσματα στο 94,45% της Επικράτειας

Αυτά είναι τα επίσημα απότελεσμα των εκλογών. Τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει αυτοδυναμία κα…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ