Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα Βερολίνου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-93: Ανάσα για τους Ρώσους

Άλμπα Βερολίνου – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 90-93: Ανάσα για τους Ρώσους

daniel hackett cska moscow eb21 scaled

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε της Άλμπα Βερολίνου με 93-90. Η ρωσική ομάδα δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά στο φινάλε πήρε το ροζ φύλλο αγώνα. Μοιραίος ο Έρικσον για τους Γερμανούς, καθώς αστόχησε σε τρίποντο ισοφάρισης στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Η Άλμπα Βερολίνου ήταν εξαιρετική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 8-2. Η ΤΣΣΚΑ προσπάθησε να μπει ξανά στο παιχνίδι, αλλά οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς (15-9). Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη τελικά έβγαλε αντίδραση και με ένα μικρό ντεμαράζ στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά στο σκορ (21-23).

To ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Η Άλμπα με αιχμή του δόρατος τον Λο και το τρίποντο κατάφερε να ανακτήσει τα ηνία του σκορ (34-31). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν της επέτρεψε να ξεφύγει στο σκορ και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (48-48).

Ο Μαοντό Λο έκανε εμφάνιση καριέρας κόντρα στους Ρώσους και με 18 πόντους δεν άφηνε την αντίπαλη άμυνα να πάρει ανάσα (73-69). Βόιγκτμαν και Σβεντ βγήκαν μπροστά για τη ρωσική ομάδα και κατάφεραν να βάλουν την ΤΣΣΚΑ μπροστά στο σκορ (79-82). Βέβαια, ο Λο με ακόμη ένα εύστοχο σουτ (24 πόντοι) έφερε το ματς στα ίσια 5′ πριν το φινάλε (82-82).

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξανά πήρε τα ηνία του σκορ, αλλά η Άλμπα δεν τα παρατούσε και έμενε κοντά στο σκορ (87-91). Ο Τίμαν με μία βολή μείωσε σε 91-88 39” πριν το τέλος, ενώ η γερμανική ομάδα είχε την κατοχή στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα. Ο Λο με βολές 8” πριν το τέλος μείωσε σε 91-90. Ο Σβεντ απάντησε με τον ίδιο τρόπο και 6” πριν το φινάλε έκανε το 93-90.

Ο Έρικσον αστόχησε σε τρίποντο στο φινάλε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη μεγάλη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 48-48, 73-69, 90-93

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Κάτας: «Δείξαμε χαρακτήρα και είμαι υπερήφανος»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Όντετ Κάτας για τη νίκη της Μακάμπι. Ικανοποιημένος για την αντίδ…