Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Προμηθέας: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ο Γκίκας

Προμηθέας: Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ο Γκίκας

nikos gkikas promitheas 820x490 1

Ιστορία έγραψε ο Νίκος Γκίκας στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Έλληνας γκαρντ με τους εννιά πόντους, που σημείωσε κόντρα στους Νησιώτες, έφτασε τους 754 με τη φανέλα του Προμηθέα και ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της ομάδας.

Αναλυτικά όσα τονίζει ο ΕΣΑΚΕ:

Συνέδεσε το όνομα του με τα τρία πρώτα χρόνια του Προμηθέα στη Stoiximan Basket League. Επέστρεψε στην Πάτρα φέτος και συνεχίζει να «σκαρφαλώνει» στις ιστορικές λίστες της αχαϊκής ομάδας. Ο Νίκος Γκίκας είναι από χθες ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Γκίκας με τους εννιά πόντους του στον νικηφόρο αγώνα με τον Κολοσσό H Hotels, έφτασε τους 754 σε 102 αγώνες και για να γίνει ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα, ξεπέρασε τον επί διετία συμπαίκτη του Ολεξάντερ Λίποβι που είχε 751 πόντους σε 87 αγώνες. Ο διεθνής γκαρντ είναι πλέον πρώτος σε τέσσερις ιστορικές λίστες της πατρινής ομάδας στη Stoiximan Basket League.

*Στους αγώνες με 102.

*Στους πόντους με 754.

*Στις ασίστ με 437.

*Στα κλεψίματα με 110.

Ακόμη ο Γκίκας…

*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε, έγινε ο 18ος παίκτης στην ιστορία της Stoiximan Basket League που έφτασε τις 700. Χρειάστηκε 202 αγώνες για να τα καταφέρει.

*Με τα τρία αμυντικά ριμπάουντ που είχε χθες, έγινε ο 4ος της σχετικής λίστας του Προμηθέα. Έφτασε τα 209 και προσπέρασε, όπως και στη λίστα των σκόρερ, τον Ολεξάντερ Λίποβι που είχε 207».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Παπαθεοδώρου: «Ήρθαμε να… θαυμάσουμε τον Παναθηναϊκό»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του στάθηκε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την ε…