Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Πρίφτης: «Με ενέργεια και συγκέντρωση»

Πρίφτης: «Με ενέργεια και συγκέντρωση»

Πρίφτης

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί απόψε για το Βελιγράδι, όπου αύριο αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα για την 8η αγωνιστική της Euroleague και ο Δημήτρης Πρίφτης αναλύει το ματς.

«Χρειάζεται ενέργεια και συγκέντρωση γιατί είναι μία ομάδα που παίζει πάρα πολύ σκληρά. Έχει συνείδηση των δυνατοτήτων της και παίζει πάρα πολύ δυνατά με επαφές, με ταχύτητα, ρισκάρει πάρα πολύ με το φάουλ και αν τους επιτραπεί να παίξουν σκληρά – που εντός έδρας νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να συμβεί – το παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σκληρό και έτσι εκτός από την απαιτούμενη ενέργεια χρειάζεται και συγκέντρωση για να μην υποπέσεις σε λανθασμένες ενέργειες που οδηγούν είτε σε άσχημα σουτ είτε σε λάθη» δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αναφορικά με τη σημασία της καλής άμυνας και του ρυθμού είπε: «Ο ρυθμός καθορίζεται από το να μην κάνεις λάθη και να μην έχεις κακές επιλογές. Ο τρόπος που ο αντίπαλος μπορεί να τρέξει το ανοικτό γήπεδο είναι αυτές οι δύο περιπτώσεις και είναι αυτά τα δύο που πρέπει να αποφύγουμε. Να βρούμε σωστά σουτ, ισορροπημένα, ώστε να μπορούμε ή να τα βάζουμε ή να επιστρέφουμε γρήγορα πίσω. Να μην κάνουμε λάθη στην πάσα, στην ντρίμπλα, λάθη δηλαδή σε πρώτο χρόνο που δίνουν άμεσο καλάθι. Να μη βιαστούμε πολύ στην επίθεση. Να πάμε με ταχύτητα, γιατί απέναντι στην σκληράδα πρέπει να είσαι σκληρός αλλά πρέπει να έχεις και ταχύτητα για να μην είναι εύκολο να σε βρίσκουν στις επαφές και να μη γίνεται το παιχνίδι στατικό και να πηγαίνει στη δύναμη. Άρα και η ταχύτητα παίζει σημαντικό ρόλο αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με πολύ μεγάλη συγκέντρωση».

Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του Γουόλτερς σημείωσε ότι: «Φέτος παίζει εξαιρετικά, έχει φοβερό ποσοστό στο δίποντο, περίπου 75%, έχει σε πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και χρόνο συμμετοχής πολύ λίγα λάθη. Δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση σε εκτέλεση και οργάνωση, σαφώς η άμυνα εκεί θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Όμως πρόκειται για μία συνολική δουλειά, είναι μία ομάδα με συνοχή και χημεία, θα πρέπει να τους δούμε ως σύνολο».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, απάντησε πως: «Επειδή όλα είναι σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα δεν μπορείς να είσαι 100% ικανοποιημένος. Είμαι ικανοποιημένος από το ότι δουλεύουμε και υπάρχει μία σωστή διάθεση στην καθημερινότητα. Βλέπω ότι βελτιωνόμαστε, αυτό βέβαια πρέπει να εκφράζεται και μέσα από τα αποτελέσματα. Άρα να το πω μία συγκρατημένη ικανοποίηση ή αισιοδοξία. Αλλά όλα αυτά πρέπει να αποτυπωθούν στα αποτελέσματα και τον τρόπο που παρουσιαζόμαστε μέσα στο γήπεδο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…