Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Νέντοβιτς: «Συμφώνησα σε μια μέρα με τον Παναθηναϊκό»

Νέντοβιτς: «Συμφώνησα σε μια μέρα με τον Παναθηναϊκό»

Παναθηναϊκός

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς το καλοκαίρι ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό και όπως δήλωσε ο ίδιος δεν χρειάστηκε χρόνος για να έρθει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Ο Σέρβος τόνισε ότι σε μια μέρα συμφώνησε με τους πράσινους, ενώ αναφέρθηκε και στην μέχρι πορεία του στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο «Mozzart Sport»:

Για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα: «Και οι δύο ομάδες έχουμε ρεκόρ 2-5. Έχουμε παίξει τέσσερα εκτός έδρας ματς και θέλαμε τρεις νίκες στο ξεκίνημα, δηλαδή να προστατεύσουμε την έδρα μας. Όμως, ηττηθήκαμε από τη Βιλερμπάν ύστερα από μια μεγάλη νίκη επί της Εφές. Ήρθε μια ήττα εκτός προγράμματος απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα. Πρέπει να τους δώσουμε συγχαρητήρια και να συνεχίσουμε.

Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας έχει τέσσερις σερί ήττες και δεδομένα το κίνητρό του είναι υψηλό. Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να παίξουν άμυνα υψηλού επιπέδου και περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Βλέπω πως ο Ερυθρός Αστέρας έχει προβλήματα στην επίθεση, όπως και εμείς. Όμως, θα έλεγα πως εμείς έχουμε καλύτερο ρυθμό τελευταία, καθώς γνωριζόμαστε μεταξύ μας και μαθαίνουμε τη φιλοσοφία του προπονητή».

Για τη χημεία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό: «Κάθε καλοκαίρι ένας αριθμός παικτών αλλάζει, όταν έρχεται νέος προπονητής. Χρειάζεται χρόνος, μιλάμε για μια μεγάλη αλλαγή για όλους μας. Δυστυχώς, αυτός ο χρόνος δεν υπάρχει, αφού ο ρυθμός των αγώνων είναι “τρελός”. Παίζουμε κάθε δύο – τρεις μέρες. Γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα, ειδικά στις προπονήσεις, οπότε περιμένουμε την μέρα που θα δείξουμε αυτά τα στοιχεία και θα τα κάνουμε αποτελέσματα. Αν ξεκινήσεις να χάνεις τώρα είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό αργότερα με τις ομάδες που παλεύουν για το Top 8. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να βρεις τον ρυθμό σου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Για το πλεονέκτημα του «τριφυλλιού» κόντρα στους Σέρβους: «Δεν έχουμε τους ίδιους παίκτες στη ρακέτα, όμως έχουμε ποιότητα στη γραμμή των γκαρντ. Σίγουρα, το ματς μπορεί να κριθεί από την προσπάθεια συγκεκριμένων παικτών και πιστεύω πως οι παίκτες έξω από την περίμετρο είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ελπίζω να μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας αυτό».

Για την επίθεση των νταμπλούχων Ελλάδας: «Υπάρχει μια φράση που λέει: “Αν δεν πετύχεις στην επίθεση, πάντα μπορείς να παίζεις άμυνα”. Δεν θα έλεγα πως συμφωνώ απόλυτα με αυτό, γιατί η άμυνα είναι βασική και πρέπει να ξεκινάς το παιχνίδι σου με αυτή, αλλά θα έχεις μεγάλα προβλήματα αν δεν βάζεις την μπάλα στην επίθεση. Μετά είναι πιο δύσκολο να βρεις κίνητρο, δύναμη και ενέργεια να παίξεις καλή άμυνα. Βέβαια, είναι διπλά δύσκολο να φέρεις εις πέρας τις ιδέες ενός προπονητή που ζητάει καλή άμυνα, αν δεν πετυχαίνεις στην επίθεση.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στο ματς με την Εφές παίξαμε εξαιρετικά στην επίθεση από το ξεκίνημα. Αυτόματα αυτή η καλή ενέργεια μεταφέρθηκε και στην άμυνα. Γνωρίζω πως ο κόουτς μπορεί να μην συμφωνεί με αυτό, αλλά ως παίκτης το νιώθω. Έχω δει πως είναι κάτι που απασχολεί την ομάδα».

Για την άμυνα της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη: «Η άμυνά μας είναι ικανοποιητική, αν και κάνουμε λάθη σε βασικά πράγματα. Σίγουρα, πρέπει να παίξουμε καλύτερη άμυνα, ειδικά όταν η αντίπαλη επίθεση λειτουργεί σωστά. Στο τέλος της ημέρας το θέμα είναι να βάλεις περισσότερα καλάθια από τον αντίπαλο, άρα πρέπει να είσαι καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το παιχνίδι γίνεται ολοένα και πιο γρήγορο, πιο δυνατό, με πιο αθλητικούς παίκτες. Αν μπορείς να τα συνδυάσεις όλα αυτά με χημεία εντός της ομάδας, τότε είσαι έτοιμος κατά το ήμισυ. Το υπόλοιπο έχει να κάνει με τη σκληρή δουλειά».

Για τον Ντάριλ Μέικον: «Είναι ένας ταλαντούχος παίκτης, έχει το ένστικτο του σκόρερ. Ο Πρίφτης του δίνει την ελευθερία να το εκφράσει αυτό το ένστικτο. Φυσικά, του ζητάει να παίζει και καλή άμυνα, γιατί αν δεν προσπαθήσεις σκληρά στην άμυνα δεν θα παίξεις και δεν θα έχεις την ευκαιρία να βάλεις τόσους πόντους. Ο Μέικον είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες μας αυτή τη στιγμή, αυτό δεν είναι μυστικό. Είναι καλός σκόρερ και καλός άνθρωπος, νίωθω όμορφα παίζοντας μαζί του. Όμως, όπως όλη η ομάδα, ψάχνει ακόμα τη χημεία με τους συμπαίκτες του. Όταν δεν τα πηγαίνουμε καλά κοιτάμε να παίρνουμε λύσεις από μονάδες και αυτό δεν είναι καλό. Είναι σημαντικό να κυκλοφορήσουμε σωστά την μπάλα, να δουλέψουμε και να δούμε το αποτέλεσμα. Έχουμε καλούς παίκτες που θα βρουν τη φόρμα τους».

Για τον κορωνοϊό που τον ταλαιπώρησε: «Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Είχα προβλήματα λόγω του ιού. Ακόμα έχω θέμα στη φυσική μου κατάσταση. Όμως, νιώθω καλύτερα πια και περιμένω να έρθει το καλό διάστημα της ομάδας σύντομα.

Θα πρέπει να πω πως όσα πέρασαν μου άφησαν πάνω από όλα ένα ψυχολογικό σημάδι. Πίστευα πως όλα θα μπορούσαν να έχουν λυθεί πιο γρήγορα. Κανείς από εμάς δεν είχε περάσει κάτι τέτοιο, ήταν κάτι νέο. Τώρα νιώθω καλύτερα, αλλά μέσα στο καλοκαίρι δεν προπονήθηκα, δεν μου το επέτρεπαν. Ήμουν τρεις – τέσσερις εβδομάδες πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες μου στην προετοιμασία και ακόμα νιώθω τις συνέπεις. Σε ένα ματς νιώθω καλά, στο άλλο όχι τόσο. Πιστεύω πως βρίσκω λύσεις για την κατάστασή μου, αλλά χρειάζεται χρόνος. Ο τωρινός τραυματισμός δεν λειτουργεί υπέρ μου, αλλά θα βρω τον χρόνο να λύσω τα προβλήματα.

Όσο για τον κορωνοϊό, δεν υπάρχουν κανόνες, μπορεί να “χτυπήσει” τον καθένα διαφορετικά. Λέω πως εγώ θα μπορούσα να τον είχα περάσει πιο ήπια, αλλά δεν κατηγορώ κανέναν. Όπως είπα και πιο πριν είναι μια νέα κατάσταση για όλους. Ακόμα και οι γιατροί δεν γνώριζαν κάποια πράγματα. Έκανα όλες τις εξετάσεις και όλα τα τεστ για την καρδιά μου και όλα λειτουργούν άψογα. Όλοι μου είπαν να πάρω τον χρόνο μου, αλλά πέρασα δύσκολα. Πιστεύω πως πλέον βρήκα τις λύσεις και τις δουλεύω. Ο ιός επηρέασε τους πάντες, τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Έχω παραδείγματα αθλητών που χρειάστηκαν δυο – τρεις μήνες ή ακόμα και μισό χρόνο για να επανέλθουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά εύχομαι να περάσει γρήγορα και να την αφήσουμε πίσω μας».

Για την παραμονή του στον Παναθηναϊκό: «Είχα πρόταση ανανέωσης από τον Παναθηναϊκό από τον Φεβρουάριο. Ήταν πάνω στο τραπέζι. Μετά έγιναν όλα αυτά και αλλάξαμε και προπονητή. Οι διαπραγματεύσεις πήγαν λίγο πίσω, αλλά μόλις έφτασε ο ατζέντης μου στην Αθήνα χρειαστήκαμε μόνο μια μέρα για να συμφωνήσουμε σε όλα. Δεν είχα κανένα δίλημμα, ήθελα να μείνω.

Ήμουν ανοιχτός σε κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Αλλά αυτό δεν συνέβη το φετινό καλοκαίρι. Είχα προτάσεις από παρόμοιο επίπεδο. Επομένως, δεν υπήρχε δίλημμα για εμένα. Ήθελα να μείνω κάπου που με αγαπούν και έπαιξα καλά. Τώρα δουλευω σκληρά για να επιστρέψω στη φόρμα μου και να βοηθήσω την ομάδα όσο περισσότερο μπορώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…