Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξουμε πάνω από τα στάνταρ μας» [vid]

Μπαρτζώκας: «Πρέπει να παίξουμε πάνω από τα στάνταρ μας» [vid]

Μπαρτζώκας

Ο Ολυμπιακός αναχώρησε χωρίς τον Λιβιό Ζαν Σαρλ για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (17/11, 19:30) θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

«Δεν συμφωνώ με τον διαχωρισμό εντός έδρας και εκτός έδρας. Απλώς έχει τύχει να παίξουμε με καλές ομάδες που παίξανε καλύτερα από εμάς», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, όταν σχολιάστηκε πως η ομάδα μέχρι στιγμής δείχνει να μην τα καταφέρνει μακριά από το σπίτι της. «Κάθε παιχνίδι στην Ευρωλίγκα είτε παίζεις εντός, είτε εκτός έχει πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας ούτως ή άλλως. Δεν έχει να κάνει με το ότι παίζουμε έξω με την Εφές, έχει να κάνει ότι παίζουμε με αυτή την ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, έχει έντεκα ξένους και καλό προπονητή. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε πολύ καλά. Πρέπει να παίξουμε πάνω από τα στάνταρ μας αν θέλουμε να κερδίσουμε».

Αναλύοντας το παιχνίδι της τουρκικής ομάδας, τόνισε: «Αν κοιτάξει κανείς τους αριθμούς θα δει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώλίγκα σε πόντους από τους χειριστές της. Είναι μια ομάδα pick n roll κατά βάση, πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουν τους περισσότερους πόντους ανά κατοχή από τους χειριστές τους, κάτι που σημαίνει Λάρκιν, Μίσιτς, Μπομπουά, Σίμον, όσοι τρέχουν τα pick n’ roll σκοράρουν πιο πολύ και φυσικά παίζουν σημαντικό ρόλο και στις νίκες και στις ήττες. Άρα θα πρέπει να αμυνθούμε καλά εκεί».

Τέλος, για το ποια είναι η εικόνα που έχει σχηματίσει από το σύντομο χρονικό διάστημα που ο Κουίνσι Έισι έχει ενταχθεί στην ομάδα, είπε: «Είναι αυτή που περίμενα. Είναι πολύ καλός παίκτης. Αυτά που θέλουμε να μας δώσει, είμαι σίγουρος πως θα μας τα δώσει. Απλά θα πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή γιατί έχει πολλούς μήνες να παίξει παιχνίδι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…