Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Κόουτς Πρίφτη αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις

Κόουτς Πρίφτη αποφάσισε τι θέλεις να κάνεις

Κόουτς Πρίφτης

Ο κόουτς Πρίφτης είναι μαχητής. Είναι εργατικός, έχει ιδέες, προσπαθεί. Θα ήταν -τουλάχιστον- άδικο να του χρεώσουμε την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί, όμως, να τον βγάλουμε από το κάδρο. Κι επειδή εμείς δεν είμαστε εδώ για να μοιράζουμε ευθύνες, ας μιλήσουμε για λύσεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι απογοητευτικός. Αν απέναντι σε ομάδες πρώτης γραμμής υπήρχε η δικαιολογία της διαφοράς μπάτζετ, τι θα πούμε για τον Ερυθρό Αστέρα. Η ήττα, η διαφορά, η εικόνα, προβληματίζουν. Το ότι συμβιβάστηκαν γρήγορα με την ήττα οι «πράσινοι» είναι μη αποδεκτό. Αν αντί να δυστροπούν σε κάθε απόφαση των διαιτητών, πάλευαν για ριμπάουντ, για να κάνουν δική τους μια μπάλα, πολλά θα ήταν διαφορετικά.

Ο κόουτς Πρίφτης είχε οικονομικό ταβάνι, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Ο Παναθηναϊκός είχε υπογράψει τον Ντιαλο και τον άφησε να φύγει. Όχι μόνο τον άφησε, αλλά του πλήρωσε κι αποζημίωση για να τον… διώξει! Το τμήμα σκάουτινγκ δεν μπορεί να περηφανεύεται γι’ αυτό. Ούτε για το ότι δεν βρήκε πόιντ γκαρντ, ενώ εξ’ αρχής ήταν δεδομένο ότι υπήρχε κενό σε αυτή τη θέση.

Μπερδεμένο «πράσινο» κουβάρι

Αν υπάρχει ένα κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό είναι ο Παπαγιάννης. Με το motion, που θέλει να παίζει ο κόουτς Πρίφτης απενεργοποιείται. Ρόλοι δεν υπάρχουν. Καθένας παίρνει την μπάλα κι όπου τον βγάλει. Ο Σαντ-Ρος είναι πλέον στόχος για… χακάρισμα. Όλοι τον παίζουν από ένα μέτρο απόσταση. Θα υπάρξει ματς, που κάποιον θα τιμωρήσει. Μέχρι τότε είναι περιορισμένη η παραγωγικότητά του.

Ο Φλόιντ δεν πείθει ότι έχει τη δυνατότητα να κρατήσει τη θέση «5». Ο Έβανς είναι κακός σουτέρ (πού είσαι Μήτογλου;). Ο Νέντοβιτς έχει κάνει μέχρι τώρα ένα καλό παιχνίδι. Ο Πέρι είναι χαμένος στη μετάφραση. Ο κόουτς Πρίφτης τη μια είχε εκτός πλάνων τον Μποχωρίδη και την άλλη του δίνει περισσότερο χρόνο απ’ όσο με την εμφάνισή του έπρεπε να πάρει.

Ήρθε ο Φέρελ να διορθώσει τα κακώς κείμενα, αλλά για την ώρα μηδέν αποτέλεσμα. Ο Ουάιτ είναι συμπαθητικός, αλλά όχι να ξετρελαθούμε. Σταθερή αξία ο Παπαπέτρου, αλλά μέχρι ένα όριο. Ο Μέικον είναι ίσως καλύτερος του αναμενομένου, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει τον Παναθηναϊκό στην πλάτη του.

Όποιος ξεμπλέξει το κουβάρι, θα βρει και τη λύση στο πρόβλημα. Οφείλει να το κάνει ο κόουτς Πρίφτης. Ενδεχομένως πρέπει άμεσα να αλλάξει παίκτες. Δεν ξέρω αν αυτό είναι λύση, αλλά δεν βλέπω προοπτική με αυτό το σχήμα. Ίσως πρέπει να μειώσει τους ξένους. Ίσως πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που παίζει. Ίσως… Ίσως. Ένα είναι βέβαιο. Έτσι δεν πάει πουθενά.

Ακόμα κι αν μείνει εκτός 8άδας (βάσει της τωρινής βαθμολογίας, που λέει πολλά και τίποτα) δεν αλλάζει η πολικότητα της γης. Όμως, να τελειώνει το ματς στο Βελιγράδι και το σκορ να είναι 81-48 δεν είναι αποδεκτό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…