Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτζώκας: «Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για τη δυναμική μας»

Μπαρτζώκας: «Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για τη δυναμική μας»

Μπαρτζώκας Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στο ΣΕΦ τη Μακάμπι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για το παιχνίδι αυτό. Αρχικά όμως, κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας, ενώ αναφέρθηκε στην ήττα από την Εφές.

Σε ότι αφορά στην κατάρρευση του Ολυμπιακού στο τέταρτο 10λεπτο κόντρα στην Εφές είπε: «Η απόλυτα λογική εξήγηση είναι ότι σταματήσαμε να παίζουμε σαν ομάδα. Χάλασε το μυαλό μας ενώ, χωρίς να έχουμε παίκτες σε ιδιαίτερα καλή μέρα για τρία δεκάλεπτα, ήμασταν μέσα στο πνεύμα του παιχνιδιού με το ομαδικό μας παιχνίδι. Γενικώς, φύγαμε από αυτό στο τελευταίο δεκάλεπτο… Μας χάλασε το μυαλό η ποιότητα του αντιπάλου και κάτι που πρέπει να το αναλύσουμε, με αποτέλεσμα να μην είμαστε ανταγωνιστικοί στο τέλος. Σε ένα παιχνίδι που ούτως ή άλλως είναι δύσκολο εκεί. Πρέπει να αναλύουμε και κάποια δεδομένα… Με ποιον παίζουμε, με ποιες συνθήκες κλπ»

Όσον αφορά στο 0-4 του Ολυμπιακού μακριά από την έδρα του και το αν υπάρχει εξήγηση, είπε: «Σέβομαι απόλυτα τη δουλειά των δημοσιογράφων, των Media κλπ… Καταλαβαίνω πως έχει η κατάσταση. Η δική μου θέση δεν μπορεί να είναι άλλη από το να αναλύω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το τι κάνουμε σωστά και τι λάθος. Τώρα αν είναι είναι ένα ωραίο θέμα ότι ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 6-0 μέσα και 0-4 έξω, είναι ένα θέμα που κάποιοι καταπιάνονται και είναι βολικό… Εγώ ξέρω ότι έχουμε παίξει εκτός έδρας με τρεις ομάδες που πέρσι έπαιξαν στο Final 4 και με τη Ζενίτ στα οποία είχαμε καλά και κακά διαστήματα.

Όταν κερδίζαμε συνέχεια, σας είχα πει πως η EuroLeague είναι πολύ δύσκολη… Το επιβεβαιώνουν και τα άλλα αποτελέσματα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οποιαδήποτε ανάλυση εγώ κάνω πέρα από το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας είναι λάθος… Παίζουμε εκτός έδρας, στο γήπεδο της Εφές που είναι μια πολύ καλή ομάδα, ελέγχουμε το παιχνίδι για τρία δεκάλεπτα και πρέπει να μείνω στο τεχνικό κομμάτι, στο τι δεν κάναμε καλά στο τέταρτο. Μια καλή ανάλυση που μπορείς να κάνεις είναι σε σχέση με την περσινή χρονιά που τα παιχνίδια ήταν κεκλεισμένων των θυρών… Πέρσι είχαμε πολύ άσχημο ρεκόρ εντός αλλά φέτος με τον κόσμο μας, έχουμε καλύτερο. Όπως επίσης στο εκτός έδρας είναι διαφορετική η πίεση που σου βάζει ο κόσμος. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπέρασμα για το ποια είναι η δυναμική μας εκτός έδρας και εντός έδρας».

Ο κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε το ματς με τη Μακάμπι στο Φάληρο: «Το παιχνίδι με τη Μακάμπι έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Οι συνθήκες και οι συγκυρίες πάντα παίζουν ρόλο. Αυτοί προέρχονται από νικηφόρο παιχνίδι, εμείς από παιχνίδι που χάσαμε… Είναι μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, βελτιώνεται συνέχεια και διαθέτει αρκετούς παίκτες με εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Είναι προφανές ότι πρέπει να παίξουμε καλή περιφερειακή άμυνα σε αυτούς που όλοι βλέπουν ότι μπορούν να τραβήξουν στο σκορ. Όπως επίσης ότι πρέπει να παίξουμε ένα καλό ομαδικό παιχνίδι, όπως παίξαμε για τρία δεκάλεπτα χθες. Θέλω να πω ότι αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι το ομαδικό μας παιχνίδι… Από κει και πέρα, αν έχουμε κάποιους σημαντικούς παίκτες μας σε καλή βραδιά, μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Αλλά αυτό που περνάει από το χέρι κάθε προπονητή, είναι το ομαδικό παιχνίδι της ομάδας.

Για την κατάσταση του Κουίνσι Έισι: «Δεν μπορώ να δίνω ποσοστά. Θα είναι καφενειακό να σας πω ότι είναι στο… τόσο % έτοιμος. Σωματικά, είναι σε καλή κατάσταση. Έχει δουλέψει ατομικά αλλά έχει να παίξει 5-5 από το τελευταίο παιχνίδι που είχε παίξει με τη Μακάμπι. Θέλουμε να παίξει όσο πιο γρήγορα γίνεται αλλά πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο. Θα δούμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Χάνει το ματς με Βίρτους ο Μονέκε

Ο Τσίμα Μονέκε δεν θα αγωνιστεί κόντρα στη Βίρτους. Η Μπασκόνια και η Βίρτους θα διεκδικήσ…