Κεντρική Basket League Ντόρσεϊ: Πατάει το κουμπί του step up;

Ντόρσεϊ: Πατάει το κουμπί του step up;

dorsey lavrio e1633941427185 820x490 1 jpg

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ θα ψάχνει πάντα μια θέση στον ήλιο του… NBA. Ο ελληνικής καταγωγής γκαρντ, έχει ζήσει το όνειρο άλλωστε ως μέλος των Χοκς και των Γκρίσλις. Ξέρει πως είναι.

Φυσικά δεν είμαστε μέσα στο μυαλό του να γνωρίζουμε πως βλέπει την Ευρωλίγκα ή την Α1. Μέχρι στιγμής πάντως, παρουσιάζει σοβαρή διάθεση για προσφορά στον Ολυμπιακό.

Στις καλές του ημέρες ο άσος των Πειραιωτών, είναι ένα επιθετικό όπλο. Μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω από δέκα πόντους. Τα λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ, παίρνει καίριες θέσεις, ώστε να εκτελέσει είτε σουτ μέσης απόστασης, είτε μακρινό δίποντο, είτε τρίποντο. Στα σουτ τριών πόντων, είναι μια σχετικά αξιόπιστη λύση, καθώς τα προηγούμενα δυο χρόνια με τη Μακάμπι, είχε ποσοστό ευστοχίας στην Ευρωλίγκα, 39% περίπου.

Το γεγονός ότι παίρνει καίριες θέσεις στο παρκέ, είναι προϊόν κυρίως ομαδικής δουλειάς. Από πέρσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δουλέψει αρκετά το θέμα των αποστάσεων στην επίθεση. Αυτό φαίνεται να συνεχίζεται και φέτος.

Ωστόσο η ποιοτική αναβάθμιση που έγινε στα γκαρντ, κάνει αυτή τη δουλειά να φαίνεται ακόμα καλύτερη.

Στο ματς με τη Ρέαλ, ο Ντόρσεϊ βγήκε μπροστά την πιο κρίσιμη στιγμή. Αυτό τον Ντόρσεϊ θέλει ο Ολυμπιακός. Όπως είπε ο Μπαρτζώκας στη συνέντευξη τύπου, δεν είναι θέμα «ηγέτη».

Είναι θέμα ταλέντου του εκάστοτε παίκτη και προϊόν ομαδικής δουλειάς.

Αυτό που λέει ο κόουτς επιβεβαιώνεται άλλωστε από το γεγονός ότι στο εν λόγω ματς, βγήκε μπροστά και ο Λαρεντζάκης (θα γίνει ξεχωριστή αναφορά πολύ σύντομα). Γεγονός επαναλαμβανόμενο,  δεν είναι σύμπτωση, είναι δουλειά στην προπόνηση.

Ντόρσεϊ και Ολυμπιακός, είναι «ο ένας για τον άλλον»

Αυτό που θέλει να κάνει ο Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό, είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο. Θέλει να έχει στο «2» έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, προκειμένου να κάνει άνοδο επιπέδου.

Από την άλλη και αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός από τον γκαρντ  του, είναι πολύ συγκεκριμένο. Θέλει έναν παίκτη που να έχει όρεξη για δουλειά και βελτίωση και ειδικά από τον Ντόρσεϊ θέλει να είναι κομβικός στην επίθεση. Να είναι μια εκ των επιθετικών αιχμών των «ερυθρόλευκων».

Το πλεονέκτημα που δίνει η Α1 φέτος και στον ομογενή άσο, είναι ότι μπορεί να αντιπαρέλθει μια κακή μέρα στην Ευρωλίγκα, με έναν «βομβαρδισμό» στο αμέσως επόμενο εν Ελλάδι ματς. Κάτι σαν αυτό που έκανε με το Λαύριο δηλαδή, με την ειδοποιό διαφορά, ότι είναι η δεύτερη σερί καλή του εμφάνιση.

Αν τα παραπάνω ισχύουν για την επίθεση, τι συμβαίνει στην άμυνα; Ο Ντόρσεϊ φύσει επιθετικό ταλέντο, την ίδια στιγμή δεν είναι «μείον» στην άμυνα. Στο παιχνίδι με τη Ρεάλ τα 20 αγωνιστικά λεπτά που ήταν στο παρκέ πίεζε τη μπάλα.

Ακόμα, έβαζε τα χέρια του παντού, όταν οι Μαδριλένοι ήταν στην επίθεση. Όπως οι υπόλοιποι παίκτες των Πειραιωτών, έτσι κι ο Ντόρσεϊ, δεν άφησε σουτ αμαρκάριστο. Τίποτα δεν άφησε να περάσει αβρόχοις ποσί.

Σίγουρα θα αντιμετωπίζει ζητήματα απέναντι σε παίκτες με μέγεθος και όγκο, ωστόσο είναι σημαντικό, να μην είναι ζημιογόνος για την ομάδα του.

Εν κατακλείδι, Ντόρσεϊ και Ολυμπιακός, χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Από τη μια, αν ο 25χρονος άσος συνεχίσει να έχει τέτοια εικόνα, μελλοντικά θα βρει υψηλότερο συμβόλαιο σε μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα ή θα πάει στο NBA. Είναι ο διακαής του πόθος άλλωστε.

Από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» δεν άντεχαν άλλο ένα στοίχημα για μια ακόμα σεζόν. Δεν ήθελαν έναν παίκτη που θα μάθει στην Ευρωλίγκα «στην καμπούρα τους».

Ήθελαν έναν Ντόρσεϊ. Έναν παίκτη με κίνητρο, να θέλει να κάνει το step up και να μπορεί να σηκώσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συνέχεια στο παρκέ, όπου ή θα δικαιωθούμε, ή θα διαψευσθούμε…

 

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…