Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Παναθηναϊκός 75-63: «Κάζο» στην πρεμιέρα για το «τριφύλλι»

Μονακό – Παναθηναϊκός 75-63: «Κάζο» στην πρεμιέρα για το «τριφύλλι»

westerman monaco panathinaikos scaled

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το… αριστερό στην Ευρωλίγκα, καθώς στην πρεμιέρα του πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση και ηττήθηκε με 75-63 από τη Μονακό. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προβλημάτισε σε άμυνα και επίθεση και ηττήθηκε δίκαια από τους Μονεγάσκους. Οι γηπεδούχοι σε όλο το ματς είχαν τον έλεγχο και με τον εκπληκτικό Άντζουσιτς πήραν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν ζεστός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και σημείωσε τους πρώτους πέντε πόντους της ομάδας του (5-0). Ο Παναθηναϊκός είχε αμυντικά προβλήματα και οι Μονεγάσκοι το εκμεταλλεύτηκαν και συνέχισαν να έχουν τα ηνία του σκορ (9-4). Ο Παπαπέτρου ήταν ο μόνος, που απειλούσε στην επίθεση, και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά στους 2 (9-7).

Οι «πράσινοι», όμως, συνέχισαν να έχουν αμυντικά και επιθετικά προβλήματα. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 6-0 και ξέφυγαν στο σκορ (15-7). Το τριφύλλι έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να μειώσει στον 1 ύστερα από καλάθι του Οκάρο Ουάιτ (15-14). Ο Άντζουσιτς, όμως, απάντησε και με πέντε προσωπικούς πόντους διεύρυνε ξανά το προβάδισμα για τη Μονακό (20-14). Μέχρι το φινάλε της περιόδου δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με εφτά πόντους (22-15), κυρίως λόγω του ότι οι παίκτες του δεν έβγαζαν ένταση, δεν είχαν ρυθμό και είχαν κακή εικόνα σε άμυνα και επίθεση.

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με βολές του Άντζουσιτς, ο οποίος έκανε μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό (27-17). Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο μόνος, που έδειχνε στο πνεύμα του αγώνα (10 πόντοι), αλλά δεν ήταν αρκετός για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι συνέχισαν να είναι κάκιστοι σε άμυνα και επίθεση και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στο σκορ (35-24).

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στο -10 (38-28) και σίγουρα τον Δημήτρη Πρίφτη πολύ προβληματισμένο. Το τριφύλλι ήταν αρκετά αργό, δεν είχε εμπνεύσεις στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σκοράρει. Οι πράσινοι προσπαθούσαν κυρίως από το low post και τη θέση 3, που είχαν υπεροχή, αλλά μ΄αυτόν τον τρόπο σίγουρα δεν θα μπορούσαν να χτυπήσουν το παιχνίδι. Σε συνδυασμό και με την κάκιστη αμυντική λειτουργία του, η Μονακό κατάφερε να χτίσει τη διψήφια διαφορά.

Η εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο έμεινε ίδια. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ανήμπορος να αντιδράσει και η Μονακό διατήρησε εύκολα τα ηνία του σκορ (47-33). Η διαφορά δεν έπεσε σε κανένα σημείο κάτω από τους 10 πόντους, με τους πράσινους να έχουν εμφανώς πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση (54-39). Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τη Μονακό να θέλει να κάνει ότι θέλει στο παρκέ και να έχει εύκολα το προβάδισμα (56-44).

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει αξιόπιστη επιθετική λύση εκτός από τον Παπαπέτρου (16 πόντοι), καθώς Πέρι και Νέντοβιτς είχαν συνολικά 0/16 σουτ! Όπως ήταν φυσικό η Μονακό διατηρούσε το προβάδισμα της και δεν επέτρεψε στο τριφύλλι να την αμφισβητήσει (67-49). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Άντζουσιτς, που είχε 17 πόντους με 4/4 τρίποντα.

Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε ακόμη και τους 20 πόντους (73-53). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 75-63 από τη Μονακό.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-28, 56-44, 75-63
Μονακό (Μίτροβιτς): Λι 10 (2), Βέστερμαν 8 (1), Τόμας 5 (1), Ντιαλό 2, Μότουμ, Μπουτσιέλε, Μοτεγιούνας 10, Ουατάρα, Φαγέ 2, Άντσουσιτς 17 (4/4), Χολ 10, Τζέιμς 11 (6ριμπ.)
Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Πέρι (0/10 σουτ), Μέικον 13 (3), Παπαγιάννης 8 (11ριμπ.), Μποχωρίδης, Καββαδάς, Παπαπέτρου 16 (6ριμπ.), Κασελάκης 4, Ουάιτ 4, Φλόιντ 8, Νέντοβιτς, Έβανς 4, Σαντ-Ρος 6 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…