Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Λυκογιάννης: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια»

Λυκογιάννης: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια»

Λυκογιάννης ΠΑΟΚ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης μίλησε στον αέρα του Over FM και την εκπομπή Cover Page. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι ο στόχος της ομάδας είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Επιπλέον επισήμανε πως φέτος το πρωτάθλημα έχει ανέβει επίπεδο.

Όσα είπε στον Over FM, ο Άρης Λυκογιάννης: 

Για τις μεταγραφές που έγιναν

«Νομίζω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές βάσει των συνθηκών που επικρατούν στην κάθε μεταγραφική περίοδο. Μπορέσαμε και κλείσαμε σχεδόν όλους τους πρωταρχικούς μας στόχους. Υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορέσαμε να πάρουμε από την αγορά αυτό που θέλαμε. Οπότε τότε πήγαμε σε μία δέυτερη, τρίτη λύση, αλλά είναι καταστάσεις λίγο ως πολύ συνηθησμένες εκτός από κάποιες  περιπτώσεις»

 

«Η προετοιμασία έχει πάει καλά. Έχουμε ακόμα 10 μέρες θεωρώ πως η ομάδα θα εμφανιστεί έτοιμη. Το δικός μας ξεκίνημα είναι έντονο γιατί έχομε διπλά παιχνίδια. Σε 14 μέρες έχουμε 5 ματς, έτσι θέλοντας ή μη πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμη. Είναι πολύ σημαντική περίοδο για εμάς καθώς, έχουμε συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια και ταξίδια. Αυτό είναι δύσκολο ψυχικά και σωματικά για του παίκτες.»

 

Γιαν τις ανάγκες που έιχε το ρόστερ

«Το πιο σημαντικό είναι να βάλουμε κόσμο στο ροτέϊσον, δηλαδή να μεγαλόσουμε το κορμό της ομάδας. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ στηρίχθηκε σε 7-8 παίκτες. Θεωρούμε ότι είναι μεγάλος ο κύκλος των υποχρεώσεων. Το δέυτερο πλάνο ήταν να φέρουμε παιδιά που έχουμε συνεργαστεί ξανά. με αυτό τον τρόπο θα είναι γρήγορη η προσαρμογή όλων. Όλοι οι παίκτες που αποκτήσαμε ξέρουν την ελλληνική πραγματικότητα. Από την φετινή ομάδα έχω συνεργαστεί με όλα τα παιδιά εκτός από τον Καμαριανό, τον Χριστοδούλου και το Ντιλέο.»

 

 

Για τους στόχους της ομάδας

 

«Ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Όλες οι ομάδες όταν ξεκινούν μία σεζόν θέλουν να πάνε καλύτερα από την προηγούμενοι. Το κλειδί είναι να μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε μία καλή σεζόν τον περσινό δεύτερο γύρο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την φετινή. Είναι μία νέα χρονιά, πρέπει να μπούμε με τη νοοτροπία ότι ξεκινάμε από το μηδέν. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλοί και να κερδίσουμε όσα  περισσότερα παιχνίδια μπορούμε.»

 

 

Για την αναμέτρηση με τον Κολοσσό

«Είναι το πρώτο φιλικό παιχνίδι με κόσμο. Θα το προσεγγίσουμε όπως προσεγγίζουμε όλα τα άλλα ματς. Θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα και κάποια ζητήματα και να δοκιμάσουμε καταστάσεις».

Εκτίμηση για το τι να περιμένουμε

 

«Κάθε χρόνο στο ξεκίνημα  όλοι μιλάνε για ενδυνάμωση και ανταγωνισμό του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως στη διάρκεια της σεζόν θα φανεί πόσες διαφορετικές  ταχύτητες θα κινηθεί το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τους υπόλοιπους. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν σταθερή πορεία όπως η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, το Περιστέρι και ο ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα θα δείξει ποια ομάδα έχει σταθερότητα. Πιστεύω πως θα έχουμε δυνατό πρωτάθλημα.  Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι δεν παρουσιάζεται αδύναμος κρίκος, δηλαδή ομάδες που έχουν πολύ πιο αδύναμ ρόστερ από τις υπόλοιπες. Πέρσι υπήρχαν δύο σύλλογοι που παρουσίαζαν αυτά τα στοιχεία. Για το κόσμο είναι το καλύτερο να βλέπει ένα πρωτάθλημα που δεν προδικάζονται τα αποτελέσματα και υπάρχουν πολλές ανατροπές. Μακάρι να έχουμε  την ίδια κατάσταση με την περσινή αγωνιστική περίοδο και να υπάρξουν πολύ δυνατές ομάδες».

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Νεραντζάκης: «Η εικόνα μας δεν είναι αυτή που πρέπε»

Στην κακή εικόνα της ομάδας του αναφέρθηκε ο Στάθης Νεραντζάκης. Μετά την εκτός έδρας ήττα…