Κεντρική Elite League Καρδίτσα – Νέο μεγάλο «μπαμ» με Βεργίνη [pic]

Καρδίτσα – Νέο μεγάλο «μπαμ» με Βεργίνη [pic]

verginis karditsa 502x490 1 jpg

Η Καρδίτσα θέλει να τρελάνει την Α2… Δεν εξηγείται αλλιώς! Οι Θεσσαλοί, μετά την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση, ανακοίνωσαν και την απόκτηση του Δημήτρη Βεργίνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπουρούσης επέστρεψε στην ενεργό δράση για να αγωνιστεί στην ομάδα της καρδιάς του.

Ο έμπειρος γκαρντ, είναι 34 ετών και έχει ύψος, 1.92 μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Καρδίτσα:

Ο έμπειρος γκαρντ αποτελεί την τελευταία προσθήκη του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας
Ποιότητα και εμπειρία με Δημήτρη Βεργίνη !!!

Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Δημήτρη Βεργίνη στο ρόστερ της ανδρικής μας ομάδας.

Ο 34χρονος και ύψους 1,92 μ. γκαρντ αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην ομάδα μας, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής, το οποίο ξεκινά στις 9 Οκτωβρίου.
Ο Θεσσαλονικιός Δημήτρης Βεργίνης, αποτελεί έναν αθλητή με καριέρα και παραστάσεις στο πιο υψηλό επίπεδο, που έρχεται να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας.
Θα ενταχθεί άμεσα στο πρόγραμμα των προπονήσεων, ώστε οι «κυανόλευκοι» να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για το ξεκίνημα της σεζόν.
Η προσθήκη τόσο του Δημήτρη Βεργίνη, όσο βέβαια και του μεγάλου Γιάννη Μπουρούση που ήδη ανακοίνωσε την επιστροφή του στην Καρδίτσα, δίνουν επιπλέον λύσεις και προσωπικότητα στο ήδη ποιοτικό ρόστερ της ομάδας, που θα είναι απαραίτητα στοιχεία για το φετινό μαραθώνιο της Α2 Εθνικής.
Με τις δυο αυτές προσθήκες, ολοκληρώνεται ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την ομάδα μας και το δυναμικό της παίρνει την τελική του μορφή.
Καλωσορίζουμε το Δημήτρη στην οικογένεια του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Σ.Καρδίτσας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Βεργίνης

Ένας αθλητής με μακρά και πολύ ενδιαφέρουσα διαδρομή στο ελληνικό μπάσκετ, ο Δημήτρης Βεργίνης έχει να παρουσιάσει σημαντικά ατομικά και ομαδικά επιτεύγματα.
Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2005 στον ΠΑΟΚ. Αγωνίστηκε εκεί για τρεις σεζόν και μάλιστα, σε ηλικία 20 ετών έγινε ο νεότερος αρχηγός στο «Δικέφαλο του Βορρά».
Το 2008, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Εκεί αγωνίστηκε για δυο περιόδους.
Την περίοδο 2008-2009 ήταν μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού που κατέκτησε το «Τριπλ Κράουν» με τον τίτλο της Ευρολίγκα, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας, ενώ τη σεζόν 2009-2010, χρίστηκε και πάλι πρωταθλητής Ελλάδας.
Το καλοκαίρι του 2010, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη αυτή τη φορά. Φόρεσε την «κιτρινόμαυρη» για τρεις σεζόν έως το το 2013.
Τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε στην Ακαντέμικ Σόφιας, με την οποία συμμετείχε και στο Eurocup. Το καλοκαίρι του 2014 επέστρεψε στην Ελλάδα και την Α1 με τον Πανιώνιο, για να ακολουθήσει μια διετία με τον Απόλλωνα Πάτρας, από το 2015 έως το 2017.
Το 2017 μεταγράφηκε στο Λαύριο. Ακολούθησε η επιστροφή στον Άρη το 2018. Το 2019 ο Πανιώνιος.
Την περασμένη περίοδο, ήταν παίκτης του Ηρακλή, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στις τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης.
Συνολικά, ο Βεργίνης έχει αγωνιστεί 15 σεζόν στη Basket League σε επτά διαφορετικές ομάδες. Μετρά 299 αγώνες. Σε αυτά τα παιχνίδια έχει, 1.918 πόντους, 425 ριμπάουντ και 448 ασίστ σε 5.100 λεπτά συμμετοχής.
Στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει αγωνιστεί σε Ευρολίγκα, Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ σε 43 επίσημα παιχνίδια. Έχει απολογισμό 225 πόντους, 52 ριμπάουντ και 54 ασίστ.
Τέλος, ο Βεργίνης έχει καταγράψει 85 διεθνείς συμμετοχές και 857 πόντους με τις Εθνικές ομάδες Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών και Β’ Ανδρών.

Η ανάρτηση που έκανε η Καρδίτσα στο Facebook:

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αναστάσης Κατσαβός
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…