Κεντρική Γυναίκες Η επιστολή του γυναικείου μπάσκετ στον Αυγενάκη

Η επιστολή του γυναικείου μπάσκετ στον Αυγενάκη

επιστολή

Οι δέκα ομάδες της Α1 Γυναικών μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός  με κοινή τους επιστολή εκφράζουν την αγωνία τους και ζητούν διευκρινίσεις που θα καθορίσουν και το πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους σχετικά με την καταβολή των χρημάτων από τον στοιχηματισμό.

Τα σωματεία της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών έστειλαν την επιστολή για τα χρήματα που θα λάμβαναν τον Σεπτέμβριο, ενώ τονίζουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός υποφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό και αξίζει και αυτός να λάβει άμεσα την προκαταβολή αυτών των χρημάτων και δη τα σωματεία της Α1, εκ των οποίων τα 5 θα αγωνιστούν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά η επιστολή των ομάδων της Α1 μπάσκετ γυναικών:

«Προς: κ. Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Γιώργο Μαυρωτά, Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού

Κοινοποίηση: Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Θέμα: Επιχορήγηση σωματείων μπάσκετ Α1 Γυναικών

Κοινή επιστολή των κάτωθι ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., Α.Σ. ΠΑΟΚ, Ο.Α. ΧΑΝΙΩΝ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Γ.Σ. ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, Α.Ο. ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ, Α.Σ. ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΓΚ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή το ΦΕΚ 1075 της 19ης Μαρτίου του 2021 σας αποστέλλουμε επιστολή με την οποία εκφράζουμε την αγωνία μας και ζητούμε διευκρινίσεις που θα καθορίσουν και το πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας σε πολύ μεγάλο βαθμό .

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον ίδιο τον Υφυπουργό, κ. Αυγενάκη, τα σωματεία της Α1 Εθνικής κατηγορίας θα λάμβαναν τον Σεπτέμβριο 2021 προκαταβολή των μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης μέσω της φορολόγησης του στοιχήματος, λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, όπως άλλωστε έγινε τον Μάρτιο 2021 στα
σωμάτια των ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΑ.

Τα σωματεία της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών έχουμε λάβει υπόψη μας στον προγραμματισμό μας τις εξαγγελίες του Υφυπουργού κ . Αυγενάκη και έχουμε αυξήσει σημαντικά τους προϋπολογισμούς μας, με στόχο την προώθηση του αθλήματος, την βελτίωση των εγκαταστάσεων και την άνοδο νέων ταλαντούχων αθλητριών που θα στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επλήγη σε πολύ μεγάλο βαθμό και αξίζει και αυτός να λάβει άμεσα την προκαταβολή, από τα ποσά που προέκυψαν από τη νέα μορφή φορολόγησης του στοιχήματος για τα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία όπως έγινε στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες και πιο συγκεκριμένα στις ομάδες των πρωταθλημάτων Super League 1, Super League 2, Basket League και Volley League

Συνεχιζεί η αναοικοίνωση:

Άρα η νέα ΚΥΑ που έχει σχέση με αυτό σίγουρα χαιρετίζεται με μεγάλη ικανοποίηση από το σύνολο του αθλητισμού, αφού βλέπει ότι μπορεί να ελπίζει σε οικονομικές ανάσες και τώρα και στο μέλλον, ειδικά φέτος που ουσιαστικά απαγορεύεται η παρουσία των μη εμβολιασμένων φιλάθλων στους αγώνες και χάνονται αρκετά έσοδα, η στήριξη αυτή είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα και απαραίτητη .

Ενημερωτικά, ενώ τον προηγούμενο χρόνο καμία ομάδα από την Α1 Γυναικών μπάσκετ δεν συμμετείχε σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση, φέτος μετά το ΦΕΚ και τις εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, δήλωσαν συμμετοχή 5 ομάδες!

Αντιλαμβάνεστε ότι τα σωματεία αυτά έχουν ήδη προβεί σε έξοδα για τη συμμετοχή τους, τον προγραμματισμό των ταξιδιών τους κλπ.

Παρακαλούμε όπως το συντομότερο μας γνωστοποιηθεί ο ακριβής χρόνος που θα δοθεί η προκαταβολή των μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών καθώς και ο τρόπος που θα καταβληθεί το ποσό για τη συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις.

Με εκτίμηση,

Τα σωματεία της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Γυναικών»

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…