Κεντρική Basket League Άρης “Μας κοροϊδεύει ο Αυγενάκης, θέλουμε ομάδα δίχως ban…”

“Μας κοροϊδεύει ο Αυγενάκης, θέλουμε ομάδα δίχως ban…”

dioikisi aris jpg

Για τα πάντα αναφορικά με το “αύριο” της μπασκετικής ομάδας του Άρη, αλλά και το έχει γίνει μέχρι στιγμής σε διάφορα ζητήματα, μίλησαν τα στελέχη των “κιτρίνων” (κ.κ. Αρβανίτης, Παπαγεωργίου και Ρουσιαμάνης). Μάλιστα στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης έγινε αναφορά στον Αυγενάκη, με αφορμή το θέμα του Παλέ που έχει αργήσει χαρακτηριστικά ενώ -μεταξύ άλλων- αναλύθηκαν ζητήματα αναφορικά με τους υποψήφιους επενδυτές, για τα οικονομικά, αλλά και το ρόστερ της νέας σεζόν. Σχετικά με την υπόθεση της παραχώρησης του γηπέδου, ο Λευτέρης Αρβανίτης ζήτησε την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά:

ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (Πρόεδρος ΚΑΕ ΑΡΗΣ):

«Είχαμε προγραμματίσει τη Συνέντευξη Τύπου με το τέλος του πρωταθλήματος, όμως οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, έπρεπε να ετοιμάσουμε το φάκελο αδειοδότησης για το νέο πρωτάθλημα. Έτσι, σήμερα είναι μία καλή συγκυρία, δεδομένου ότι ο φάκελος έχει ολοκληρωθεί, για να ενημερώσουμε τον κόσμο του ΑΡΗ και όχι μόνο, όλους τους φίλους του αθλητισμού, αφού ο ΑΡΗΣ είναι ιστορικό σωματείο που η πορεία του ενδιαφέρει τους απανταχού φιλάθλους. Θα μιλήσουμε για τα πεπραγμένα της διοίκησης, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και την προοπτική του μέλλοντος».

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ (Μέλος δ.σ. της ΚΑΕ ΑΡΗΣ):

«Ελπίζω η φετινή χρονιά που σχεδιάζουμε να είναι καλύτερη από την περσινή. Γνωρίζετε τα προβλήματα που έχουμε περάσει. Νομίζω ότι παρότι κανένας δεν είναι ευχαριστημένος από το βαθμολογικό αποτέλεσμα, έχει γίνει πολλή δουλειά που θα φανεί στην πορεία».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ (Αντιπρόεδρος ΚΑΕ ΑΡΗΣ):

Όπως γνωρίζετε όλοι, αυτό το χρονικό διάστημα επηρεάστηκε πάρα πολύ από την πανδημία και τη νέα κατάσταση που ζούμε όλοι. Τον Δεκέμβριο του 2019 ο κ. Γουλιέλμος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ο Α.Σ. ως ιδρυτικό σωματείο δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Η φιλοσοφία μας ως Α.Σ. είναι ότι θέλουμε να κάνουμε προσπάθεια για όλα τα τμήματα του ΑΡΗ και να μην έχουν πρόβλημα. Η προσπάθεια στον Ερασιτέχνη είναι πολύ μεγάλη. Στο μυαλό μας είχαμε να ανεβάσουμε όλα τα τμήματα στην Α1. Όταν ήρθε στο Δ.Σ. το ερώτημα για την ΚΑΕ, αποφασίσαμε να τρέξουμε και να στηρίξουμε το τμήμα αυτό.

Όταν αναλάβαμε, η ομάδα ήταν τελευταία στη βαθμολογία και είχε γίνει μόνο μία πληρωμή. Από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο που σταμάτησε το πρωτάθλημα. πληρώσαμε τέσσερα μηνιάτικα σε όλους συγχρόνως. Η ομάδα ξέφυγε από την τελευταία θέση πριν διακοπεί το πρωτάθλημα.

Στην αρχή της νέας σεζόν, είχαμε πάλι στο μυαλό μας τα ban της ΦΙΜΠΑ. Αν θυμάστε καλά, είχε έρθει η οδηγία της FIBA στην ΕΟΚ να μη βγάλει δελτία στις ομάδες που χρωστούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλοι οι πιστωτές να γίνουν αδιάλλακτοι, όπως διαπιστώσαμε στις επαφές μας για τα ban, γιατί πίστευαν ότι δε θα μας επιτρέψουν να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Ήταν και θυμωμένοι και από την κακή εξέλιξη του προηγούμενου διακανονισμού με τον κ. Γουλιέλμο. Με τις αρνητικές απαντήσεις που είχαμε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να παίξουμε με τις απαγορεύσεις, φτιάχνοντας το ρόστερ που όλοι είδατε.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Ο στόχος και ο σχεδιασμός μας ήταν να πάμε λίγο καλύτερα, αλλά στον αθλητισμό χρειάζεται και λίγη τύχη, χάσαμε αρκετά ματς στον πόντο. Είμαστε όμως πολύ ευχαριστημένοι με την προσπάθεια στο οικονομικό και διοικητικό κομμάτι.

Η περσινή ομάδα ήταν ειδικών συνθηκών, με απαγορεύσεις, με τον ΑΡΗ στριμωγμένο στη γωνία, με μία κακή εικόνα όσον αφορά στις πληρωμές του και με περιορισμένες επιλογές. Υπήρχε και η οκτάμηνη απουσία των αθλητών από τα γήπεδα και όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, ήταν αγωνιστικά πολύ πίσω. Αυτό πρέπει να το  επισημάνουμε για να μην αδικούμε την προσπάθεια του προπονητικού τιμ.

Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο για το οικονομικό κομμάτι με αριθμούς, όπως κάναμε και παλιότερα όταν ήμασταν στη διοίκηση. Από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι 30/06 είχαμε έσοδα 1.147.945 ευρώ 1.146.800 ευρώ έξοδα. Στα έσοδα έχουμε 429 χιλιάδες από ανθρώπους που βοήθησαν τον σύλλογο, είτε με απευθείας χρήματα στο ταμείο είτε μέσω χορηγιών. Αυτό είναι και το ποσό που είχα πει ότι μπορούσαμε να φέρουμε στην ομάδα.

Είχαμε 139.547 ευρώ από διαρκείας και λοιπές δράσεις της ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Επίσης 58.700 από εισιτήρια, 232.000 από το στοίχημα, 48.000 από το ΚΕΠΑ και 21.000 από επιστρεπτέες προκαταβολές. Ακόμη, 15.318 ευρώ ήταν τα έσοδα από την Mastercard και μία ταμειακή διευκόλυνση από τον Α.Σ. προς την ΚΑΕ, μαζί με τον έρανο του Νοεμβρίου 2019 (40.000), περίπου 140.000 ευρώ. Έχουμε υπογράψει συνυποσχετικό με την ΚΑΕ ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στα ταμεία του Α.Σ.

Στα έξοδα, 741.387 ευρώ πήγαν σε αθλητές, 97.483 στο τεχνικό τιμ, 56.817 σε διοικητικό προσωπικό, 39.000 σε μάνατζερ και 212.000 είναι τα υπόλοιπα έξοδα.

Η μεγάλη προσπάθεια που έχουμε κάνει πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε το τμήμα να εξυγιανθεί, να πατήσει ξανά στα πόδια του, να γίνει πιο ελκυστικό όπως το 2015 και γενικά ένα τμήμα που δεν θα έχει τα βάρη των χρεών του παρελθόντος. Αυτά είναι που μας ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια. Εάν ο ΑΡΗΣ δεν είχε τα χρέη του 2012, δε θα είχε πρόβλημα. Όλοι όσοι ήρθαμε εδώ προσπαθήσαμε να πληρώσουμε παλιά χρέη, όμως όταν πληρώνεις τόσα υπέρογκα ποσά σε παλιά χρέη και τα χρήματα στερεύουν, δημιουργούνται νέα.

Πρώτα απ’ όλα από εδώ και πέρα έχουμε ως στόχο τη λύση των ban. Είναι σπουδαίο μία ομάδα να επιλέγει τους παίκτες που θέλει, στις τιμές και το χρόνο που θέλει και να κάνουμε την πολιτική μας με χαμηλό μπάτζετ για να μη χρεώνεται. Θα φέρω ένα παράδειγμα, που είναι προς τιμήν της διοίκησης και ειδικά του προέδρου, Χάρη Παπαγεωργίου. Προσπαθούμε να είμαστε υπέρ των συμφερόντων του συλλόγου. Φέτος παίξαμε με αθλητές που αμείβονταν με 500, 600 ή 1.000 ευρώ. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να βρούμε έναν υψηλόμισθο και να χρεώσουμε την ομάδα, λέγοντας ότι αντί για ένατοι βγήκαμε έκτοι. Στην προηγούμενη θητεία μας, είχαμε λύσει οκτώ ban. Τώρα παραλάβαμε πάλι οκτώ. Προχωράμε για να απεμπλακούμε από αυτήν την κατάσταση.

Όπως γνωρίζετε, φέτος στην ομάδα θα είναι ο Γιάννης Καστρίτης. Έχει ξαναπεράσει από την ομάδα. Του έχουμε εμπιστοσύνη. Έχουμε εξηγήσει το μπάτζετ και τη φιλοσοφία μας και θα προχωρήσουμε πάνω σε αυτό το πλάνο. Ο αγωνιστικός στόχος είναι να είμαστε όσο πιο ψηλά μπορούμε και ο διοικητικός να μειώνουμε το χρέος που υπάρχει. Ηδη έγιναν αρκετά… κουρέματα ή εξοφλήσεις πιστωτών και προχωράμε στα επόμενα βήματα.

Όλοι οι παίκτες, οι ξένοι, από πέρυσι έχουν εξοφληθεί πλην ενός ποσού στον Τσάλμερς και τον διακανονισμό με τον Ντραγκίσεβιτς. Αυτό έχει να γίνει πολλά χρόνια στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Οι διακανονισμοί με τους Έλληνες δεν ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες ευρώ. Την ίδια συνέπεια θα δείξουμε και φέτος. Η αγορά βλέπει τον ΑΡΗ ότι πλήρωσε σχεδόν όλους τους αθλητές του και έχει μικρά υπόλοιπα. Δεν είναι αρνητικοί οι αθλητές ή οι μάνατζερ. Το μόνο που επιθυμούν όλοι είναι να λύσουμε τα ban.

Το τηλεοπτικό συμβόλαιό μας είναι κατασχεμένο από τον Ιούνιο του 2019, όπως και η χορηγία από τον ΕΣΑΚΕ. Επίσης δεν είχαμε κοντά μας τον κόσμο. Τα έδοαα από τα διαρκείας είναι περίπου 300.000. Σύντομα θα βγάλουμε τα διαρκείας της ΚΑΕ, εφόσον υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Είναι εισιτήρια διαρκείας, αυτά που πωλούνται στον κόσμο από τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες για να βλέπει την ομάδα. Είναι ένα βασικό έσοδο μιας εταιρείας. Οι άνθρωποι που μας στήριξαν θα είναι και του χρόνου δίπλα στην ομάδα και εμείς θα είμαστε εδώ για να παλεύουμε ώστε να βρούμε έσοδα και να εξοφλούμε όσο μπορούμε τα παλιά χρέη.

Επίσης έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία να υπαχθούμε στη ρύθμιση των 240 δόσεων. Είναι πολύ σημαντικό εάν γίνει, θα είναι μία μεγάλη ανάσα.

Θέλω να τοποθετηθώ και στο θέμα που προέκυψε με τον Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς. Όπως είδατε, απέσυρε το ποστ που έκανε στα social media γιατί υπάρχει ένας διακανονισμός. Προέκυψε μια διαφωνία που λύθηκε και προχωράμε κανονικά.

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της πολυμετοχικότητας. Είναι μία πρόταση που κάναμε εμείς πριν από 1,5 χρόνο. Σε πολλές ομάδες εφαρμόζεται αυτό το μοντέλο. Μία ενδεδειγμένη λύση για να έχουν βοήθεια οι ομάδες. Είναι ένα ζήτημα που καθυστέρησε αλλά θα γίνει. Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που θα βοηθήσει τον σύλλογο. Σίγουρα εμπλέκονται οι ορκωτοί λογιστές, οι οικονομολόγοι και οι νομικοί για να γίνουν όλα νόμιμα. Τους επόμενους μήνες θα είμαστε έτοιμοι.

Σχετικά με κάποιους πιστωτές, είχαμε μία προσπάθεια της ΚΑΕ να αποπληρώσει τα χρέη της. Εξηγούμε σε όλους ότι θα πάρουν τα χρήματά τους. Απλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι για να πάρουν τα χρήματα τους, θα πρέπει να υπάρχει και η ομάδα, να δημιουργεί έσοδα και να πληρώνει. Αυτός ήταν ο λόγος που ζητούσαμε υπομονή, διακανονισμό ή συμβιβασμό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους αθλητές.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι έχουν έρθει κάποια νέα πρόσωπα τα οποία βοηθούν οικονομικά την ομάδα ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κύριο Σάββα Καμπερίδη, ο οποίος έκανε τη δουλειά του πάρα πολύ καλά με πολύ δύσκολες συνθήκες και πολλά προβλήματα. Η δουλειά που έκανε ήταν πάρα πολύ καλή. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια που θα κάνει. Πάντα θα είναι ο δικός μας Σάββας και για τον κόσμο του ΑΡΗ θα είναι ένα παιδί που βοήθησε και έβαλε πλάτη σε δύσκολες καταστάσεις.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, τα στελέχη του ΑΡΗ είπαν:

Για τα περσινά συμβόλαια: (Αχιλλέας Ρουσιαμάνης): «Ο λόγος που έγιναν τόσα συμβόλαια ήταν ένας… Λόγω της απαγόρευσης των μεταγραφών, δεν θέλαμε να εκβιαστούμε από κανέναν παίκτη. Να λειτουργήσει η ομάδα ακόμα και αν έφευγε κάποιος. Οπως και έγινε. Θέλαμε παραπάνω παίκτες για να αντιδράσουμε οποιαδήποτε στιγμή».

Ο κ. Αρβανίτης συμπλήρωσε ότι, «δεν είναι μόνο το ban αλλά και οι τραυματισμοί. Χρειάζεται να έχεις άτομα. Το κόστος αυτών των παιδιών που συμπλήρωσαν το ρόστερ, ήταν πολύ μικρό. Δεν επιβαρύνθηκε το μπάτζετ από αυτά τα παιδιά».

Για το άνοιγμα της σεζόν 2020-21: (Λευτέρης Αρβανίτης): «Έχουμε ένα άνοιγμα περίπου στις 90.000 ευρώ. Όλα αυτά φέτος, σε μία περίοδο που δεν είχαμε έσοδα από τηλεοπτικό και εισιτήρια».

Για το θέμα του Αλεξανδρείου: (Λευτέρης Αρβανίτης): «Ως Α.Σ. ΑΡΗΣ, το Παλέ ήταν από τις πρώτες μας κινήσεις. Όποια βήματα κάναμε ήταν οργανωμένα, παραδώσαμε τρία business plan. Είχαμε καταλήξει ότι οι οικονομικές υπηρεσίες της κυβέρνησης εξέταζαν αυτά τα πλάνα. Μάλιστα ο Λευτέρης Αυγενάκης τρεις φορές είπε δημόσια στη Θεσσαλονίκη ότι ο ΑΡΗΣ δικαιούται το Παλέ αλλά έμεινε στις δεσμεύσεις. Δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε, εμείς από την πλευρά μας ολοκληρώσαμε όλες τις κινήσεις. Είναι αποκλειστικά θέμα του υπουργού να κλείσει αυτό το θέμα. Απορώ πως δεν έχει τελειώσει ακόμα το ζήτημα. Εμείς θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύει και περιμένουμε να αναλάβει τις ευθύνες του. Ζητούμε την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ελπίζουμε ότι μέχρι τη ΔΕΘ το ζήτημα θα έχει τελειώσει».

Για τις εταιρείες που έχουν ενδιαφερθεί για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ:

(Αχιλλέας Ρουσιαμάνης): «Με την εταιρεία από τα Σκόπια, έχει γίνει ανταλλαγή κάποιων mails. Ζητήθηκε να γίνει ένα ραντεβού, να μεταβούμε εκεί αλλά για δικούς τους λόγους αναβλήθηκε. Επειδή η ΚΑΕ οφείλει να είναι σοβαρή, ακόμα δεν απέστειλαν το ΑΦΜ τους. Είναι μία εταιρεία την οποία δεν μπορεί να ελέγξει κάποιος».

(Λευτέρης Αρβανίτης): «Υπάρχει μία δεύτερη εταιρεία, πολύ μεγάλη και σοβαρή. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για αυτήν. Είναι ήδη κοντά στην ομάδα με μία χορηγία. Επειδή όμως είναι εταιρεία του εξωτερικού, ένα fund δυνατό, αργούν να πάρουν αποφάσεις. Είναι θετικοί αρχικά, σε μία συζήτηση που είχαμε. Έχουν τον φάκελο της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, αναμένουμε την απάντησή τους».

Για το μπάτζετ της νέας σεζόν: (Αχιλλέας Ρουσιαμάνης): «Το μπάτζετ, δε λέει πάντα την αλήθεια. Θα είναι χαμηλό. Προϋπολογίζουμε τα έσοδα και πάνω σε αυτά φτιάχνουμε τα έξοδα. Αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τα δεδομένα. Για μία ομάδα με μ.ό. 100 εισιτήρια, είτε το γήπεδο είναι ανοικτό είτε κλειστό, το ίδιο είναι. Χάνουν μόνο οι ομάδες με πολύ κόσμο. Πρέπει όσοι έρθουν να πληρωθούν. Μακάρι τα πράγματα με την πανδημία να είναι καλύτερα. Εάν έρθουν επιπλέον έσοδα, θα βελτιωθεί και η κατάσταση μέσα στη σεζόν».

Για την πορεία των συζητήσεων με τους πιστωτές που επέβαλαν ban:

(Λευτέρης Αρβανίτης): «Έχουμε μιλήσει και με τους έξι από τους επτά που έχουν τα ban στη FIBA. Όλοι είναι διαλλακτικοί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Γρήγορα θα λύσουμε τα πρώτα ban».

(Αχιλλέας Ρουσιαμάνης): «Υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Δεν περνάει από το μυαλό μας να φτιάξουμε ομάδα χωρίς τα ban, Η ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει ο Γιάνης Καστρίτης, είναι χωρίς ban. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Η ΑΕΚ κλείνει παίκτες με ban. Το ίδιο κάνουμε και εμείς».

Για τις Ακαδημίες και τον Γιάννη Καστρίτη: (Αχιλλέας Ρουσιαμάνης) «Ως ΚΑΕ αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε μέσα από τις ακαδημίες να βγάλουμε παίκτες για την ανδρική ομάδα. Μιλώντας με τον Γιάννη Καστρίτη, του εξηγήσαμε το πλάνο της ΚΑΕ και των ακαδημιών. Ότι θα πρέπει με κάθε τρόπο να προωθήσουμε δικά μας παιδιά. Σε αυτό το κομμάτι, συμφώνησε απόλυτα. Θα δείτε ότι οι επιλογές που θα γίνουν, θα είναι με γνώμονα ότι θα πρέπει να παίζουν τα δικά μας παιδιά».

Για τη στελέχωση της ΚΑΕ: (Λευτέρης Αρβανίτης): «Σίγουρα χρειάζεται τιμ μάνατζερ. Ήδη μιλήσαμε με τον Χρήστο Ταπούτο. Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα, αλλά είναι μία από τις επιλογές μας. Ξέρει τον ΑΡΗ, είναι παιδί της ομάδας. Μακάρι να συμφωνήσουμε και να είναι εδώ. Πάλι μιλήσαμε μαζί του πέρυσι, αλλά δεν μπορούσε. Επίσης πρέπει να φτιάξουμε και το τμήμα μάρκετινγκ, είναι παράλειψη μας το ότι δεν έχει γίνει αυτό».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…