Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Περί Χεζόνια και… ακριβών εισιτηρίων διαρκείας

Περί Χεζόνια και… ακριβών εισιτηρίων διαρκείας

εμφάνιση

Ο Μάριο Χεζόνια ζήτησε παράταση για να απαντήσει στην πρόταση του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να προβλέψει αν θα μείνει ο Κροάτης στην ομάδα, όμως είναι βέβαιο ότι εξετάζει κι άλλες προτάσεις, όπως κι οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν άλλες εναλλακτικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να συνεχίσει στην… ομάδα της καρδιάς του ο «Σούπερ Μάριο», αλλά με σιγουριά μπορούμε να σας πούμε τι θα καταγραφεί στα social media από τους… ενοχλημένους οπαδούς.

Ο συνδυασμός καραντίνας, άποψης περί παντός επιστητού, ανωνυμίας κι επίπλαστης δημοσφιλίας, διαμόρφωσαν ένα νέο είδος οπαδού, που κατά βάση σπάνια πηγαίνει στο γήπεδο, αλλά είναι σταθερά εκεί, έτοιμος να κατακεραυνώσει ανά… δίλεπτο, διοίκηση, προπονητές, παίκτες, επειδή η εικόνα στις δύο τελευταίες φάσεις δεν ήταν της αρεσκείας του.

Ανεξαρτήτως οπαδικής προέλευσης, είναι ο ίδιος που για μέρες έσκιζε τα ρούχα του, ουρλιάζοντας «ποιος Λάιτι» κι όταν έμεινε στη Βιλερμπάν έδειχνε με το δάχτυλο τους Αγγελόπουλους, που δεν κατάφεραν να πάρουν τον παίκτη, ο οποίος θα έκανε τη διαφορά. Είναι ο ίδιος που ζητούσε το κεφάλι του Μπαρτζώκα στο πιάτο και τώρα απειλεί θεούς και δαίμονες μην τυχόν και φύγει, όπως έκανε κι όταν με σιγουριά έγραφε ότι χάθηκε ο Σλούκας, τον πήρε ο Ομπράντοβιτς.

Είναι, ενδεχομένως, αυτός που θα χαρακτηρίσει προδότη τον Χεζόνια, αν τελικά δεν μείνει στον Παναθηναϊκό, ο ίδιος που θα πικάρει τους «πράσινους» ομόσταυλους (στα social media) αν φύγει ο Μάριο, ή που θα τον απαξιώσει, γράφοντας «δεν είχε ομάδα να πάει» αν μείνει.

Είναι ο ίδιος, που εξοργίστηκε για τις ακριβές τιμές των εισιτηρίων διαρκείας της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που (σαν δεν ντρέπονται) στα περισσότερα πακέτα το εισιτήριο ανά αγώνα δεν φτάνει τα έξι ευρώ. Με δικλείδες ασφαλείας (όσο γίνεται να υπάρξουν) ότι κι αν μειωθεί η ποσόστωση θεατών στα γήπεδα, δεν θα μπει σε κλήρωση, αλλά θα έχει τον πρώτο λόγο ο κάτοχος διαρκείας.

Είναι ακριβό το εισιτήριο, όταν με 250 ευρώ μπορείς να δεις 40+ αγώνες, αλλά δεν είναι ακριβός κανένας παίκτης, προκειμένου να ενδυθεί την ερυθρόλευκη φανέλα κι είναι απαράδεκτοι οι διοικούντες, που δεν τον έφεραν στο λιμάνι. Τι κι αν η Ευρωλίγκα έχει θεσπίσει κανόνες, ώστε να μειώνεται η συμμετοχή των προέδρων και να υπάρχει λογική ανάμεσα σε έξοδα κι έσοδα, τι κι αν η 12άδα χωράει 12 παίκτες.

Ο οπαδός ξέρει καλύτερα από τον Μπαρτζώκα ότι υπάρχει κενό στους ψηλούς, έχει κάνει σκάουτινγκ, έχει έτοιμη πρόταση (π.χ. Αγραβάνης), θέλει και δύο περιφερειακούς, ένας εκ των οποίων να είναι ο Ρογκαβόπουλος. Ακόμα κι αν του έκαναν το χατίρι, ένας εκ των δύο θα ήταν εκτός 12άδας, αμφότεροι θέλουν να έχουν χρόνο συμμετοχής, γιατί έχουν κάνει το αγροτικό τους, αλλά ο καναπεδάτος πολυπράγμων οπαδός γνωρίζει τα πάντα κι έχει άποψη.

Δεν θέλω να χαλάσω την καλοκαιρινή σας ραστώνη, αλλά όσο εσείς, μεταξύ βουτιάς και μεσημεριανού, δουλεύετε πάνω στο ρόστερ, υπάρχουν άλλοι επαγγελματίες, που αναλύουν μέχρι και την πανοραμική ακτινογραφία των δοντιών των παικτών, για να εισηγηθούν θετικά ή αρνητικά. Αφήστε τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους, μάλλον δεν χρειάζονται τη βοήθειά σας. Αν πάλι θέλετε, πάρτε κανένα εισιτήριο, στηρίξτε την ομάδα σας στα δύσκολα κι επιλέξτε μεταξύ του οπαδού και του insider…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…