Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ολυμπιακός: Οι επόμενες κινήσεις και η συμμετοχή στην Basket League

Ολυμπιακός: Οι επόμενες κινήσεις και η συμμετοχή στην Basket League

kostas sloukas olympiacos piraeus eb20 scaled

Γράφει ο Νίκος Καλαμπάκας

Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 2019 όταν ο Ολυμπιακός αποχωρούσε από το ΟΑΚΑ, στο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό. Τότε που έγινε η αρχή του «μέχρι τέλους».

Έκτοτε το ελληνικό μπάσκετ πέρασε πολλά. Ομάδες που θα έπρεπε να υποβιβαστούν έμειναν στη μεγάλη κατηγορία στα… χαρτιά, το πρωτάθλημα Ελλάδας γνώρισε μια πρωτοφανή απαξίωση, ενώ μέχρι και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έπεσε από την καρέκλα του, παραμένοντας σε αυτή προσωρινά από απόφαση Πρωτοδικείου, μόνο και μόνο ώστε να κάνει εκλογές.

Ο Ολυμπιακός αυτή την εβδομάδα θα καταθέσει το φάκελό του ώστε να αγωνιστεί ξανά στην Basket League και το ερώτημα είναι ένα: Πέτυχε τον σκοπό του;

Η απάντηση σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να είναι μια, καθώς ο κάθε άνθρωπος βλέπει το νόμισμα από τη δική του σκοπιά. Το σίγουρο πάντως είναι ένα: Η απουσία των «ερυθρόλευκων» από το πρωτάθλημα Ελλάδας του έδωσε έναν άλλο χαρακτήρα, πολύ πιο διαδικαστικό, αφού ο Παναθηναϊκός έπαιζε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο και το ενδιαφέρον του κόσμου για το προϊόν αρκέστηκε σε μερικά ματς όπως τις αναμετρήσεις ΠΑΟ – ΑΕΚ και τους φετινούς τελικούς, που ο κόσμος τους παρακολούθησε μόνο και μόνο επειδή το Λαύριο για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίστηκε σε αυτούς.

Πολλοί έπεσαν στην παγίδα που οι ίδιοι έφτιαξαν

Θυμάστε εκείνο το περίφημο 13-1 στις προτάσεις του Ολυμπιακού, που βρήκε τους πάντες αντίθετους; Εκείνη την εποχή κάποιοι είδαν ως ευκαιρία την αποχώρηση του Ολυμπιακού για τις δικές τους ομάδες.

Με την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League, η μια θέση στους τελικούς ξεκαπαρώθηκε και άπαντες ονειρεύτηκαν ότι θα την αρπάξουν. Ωστόσο, όπως φάνηκε, η ζημιά που υπέστησαν ήταν πολύ μεγαλύτερη από το κέρδος. Με την είσοδο του κορωνοϊού στη ζωή μας τα πάντα «πάγωσαν» κι έτσι πέρυσι ο πρωταθλητής αναδείχθηκε με ψηφοφορία, ενώ για να συνεχίσει να υπάρχει το άθλημα, ιστορικοί σύλλογοι όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, ενώ είχαν υποβιβαστεί βαθμολογικά, διατηρήθηκαν στην κατηγορία προκειμένου να υπάρχει ενδιαφέρον. Λίγους μήνες αργότερα, η ΑΕΚ που ήταν Τρίτη δύναμη μέχρι να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός, έχει 12 ban από τη FIBA και παλεύει για την ύπαρξή της.

Καταλαβαίνει κανείς ότι λόγω και της συγκυρίας του κορωνοϊού, η δουλειά του Ολυμπιακού έγινε πιο εύκολη. Οι παθογένειες του ελληνικού μπάσκετ αναδείχθηκαν πολύ πιο εύκολα και πλέον άπαντες συζητούν στα… κρυφά το πόσο πολύτιμο για το προϊόν, θα είναι να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια η ομάδα του Πειραιά.

Οι επόμενες κινήσεις

Ο Ολυμπιακός μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα καταθέσει το φάκελο της συμμετοχής του. Αυτή τη στιγμή το κλίμα στην ΚΑΕ είναι υπέρ της επιστροφής, κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προκειμένου να έχουν παιχνίδια οι παίκτες του. Οι Περαιώτες λοιπόν έχουν φτιάξει τον φάκελό τους για τη συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα, θα τον καταθέσουν στην προβλεπόμενη ημερομηνία κι έπειτα θα δουν τις επόμενές τους κινήσεις.

Δεν είναι ακόμα 100% σίγουρο ότι στην Α1 θα παίξει η πρώτη ομάδα που θα αγωνίζεται και στην Euroleague, αν και προς τα εκεί κλίνει το πράγμα. Ίσως να αγωνιστούν και οι παίκτες της Αναπτυξιακής, σενάριο που καθημερινά απομακρύνεται.

Ο Ολυμπιακός θα κάνει τις προτάσεις του στη λίγκα για το νέο πρωτάθλημα, κάτι που μαθεύτηκε χθες μετά την παρουσία του Νίκου Λεπενιώτη στο συμβούλιο της λίγκας. Από εκεί και πέρα οι άνθρωποι της ΚΑΕ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις προκειμένου να πάρουν για την ομάδα την πιο σωστή απόφαση.

Αυτό που θέλουν να δουν στον Ολυμπιακό είναι το τι θα συμβεί με τις εκλογές της ΕΟΚ και τους σκοπούς της Ομοσπονδίας. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα δεν υπάρχει περίπτωση παραμονής Βασιλακόπουλου, ενώ η όποια προσπάθεια της να τις διενεργήσει με τους δικούς της όρους, έπεσαν στο κενό.

Στον Ολυμπιακό πάντως δεν έχουν επαναπαυτεί και αντί επιλόγου, κρατήστε αυτό: Σε περίπτωση που πάνε να κάνουν πάλι κάποια ανατροπή όσοι πολεμούν την ομάδα, θα υπάρχουν εκπλήξεις. Όταν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού είπαν ότι θα το πάνε «μέχρι τέλους», το εννοούσαν…

ΥΓ. Όλα αυτά επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό και τα μεταγραφικά της ομάδας. Έχοντας σχεδόν συμπληρώσει το ρόστερ του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δε βιάζεται για τις τελευταίες… πινελιές!

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…